V zahradě zášti

V zahradě zášti
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484548/bmid_v-zahrade-zasti-Jud-484548.jpg 4 447 447

V Chicagu se o ní leccos povídalo. Dobrým sousedům v Indianě se možná občas něco nezdálo, ale kdo by čekal něco zlého od dobromyslné vdovy, které v životě nepřálo štěstí, je vzorná matka a poctivě chodí do kostela? Kdyby jen věděli, čím prošla... Muži k ní přijížděli plni očekávání a nadějí s celým svým majetkem, avšak odjíždět je nikdy nikdo neviděl. Belle Gunnessová na farmě v La Porte totiž dávno přišla na to, že muži nejsou složití. Že žena se na tomhle světě musí o sebe postarat sama. A že nesmí zaváhat a pohrdnout jakýmikoli prostředky, třeba i krvavými, jinak nedosáhne toho, po čem touží a co si zaslouží.... celý text

Literatura světová Horory Thrillery
Vydáno: , Fobos

In the Garden of Spite, 2021

aralka
06.11.2024 4 z 5

Jádro příběhu Norky Belly Gunnessové je pravdivé, jak se dočteme v doslovu a vše ostatní si spisovatelka vymyslela a vytvořila tím poutavý román, nebo spíše psychologický thriller, který mapuje život jedné z největších sériových vražedkyň všech dob od nepěkného dětství prožitého ještě v Norsku až do její smrti v 1908 v USA. Ponoříme se prostřednictvím autorky do myšlení takové ženy, jak si sama pro sebe odůvodňovala a ospravedlňovala svoje činy , což je na celé knize asi nejzajímavější a na tu dobu celkem uvěřitelné...myslím, že v dnešní době různých moderních technologií, daktyloskopických a biologických stop, DNA, sledovacích zařízení a mobilních telefonů už by jí to tak dlouho neprocházelo...doporučuji vyhledat informace na internetu, kde jsou i autentické fotografie a všechna fakta.

M.C.SMITH
19.10.2024 4 z 5

Tak toto bylo skvělé, kniha mne bavila od začátku do konce. Mohu jen doporučit.
Psáno na základě skutečnosti - což je ještě super, člověk je zase o něco chytřejší.
Dobře napsané, čtivé, strašidelné.
Takže se do knihy pusťte a užijte si ji.

Ctenar1202
15.10.2024 5 z 5

Autorka Camilla Bruce od mala slýchávala o ženě jménem Belle Gunesová. Její život ji naprosto fascinoval a současně děsil, takže se rozhodla, že o ní napíše knihu.

Belle byla milující matkou, ale současně velice nebezpečnou pro muže. Jako dospívající dívce se Belle stalo něco, co ji poznamenalo na celý život. Začala nenávidět muže. Jenže bez mužů nemohla mít děti, které tolik milovala. Nakonec, postupem času, vymyslela děsivý plán. Tak děsivý, že kdyby někdo z okolí věděl, koho mají za sousedku, rovnou by se odstěhovali. Belle milovala děti. Svoje i nevlastní. Dýchala by pro ně a přála si, aby měly lepší život než ona. Ač si žila nad poměry. Ale ach ti muži. Ta falešná stvoření, která jí způsobila tolik starostí. Na farmě ale potřebuje mužskou ruku. Bella však nemá štěstí při jejich výběru...a najednou začnou ti muži v průběhu několika let, mizet…

Já před autorkou smekám! O Belle Gunesové toho je známo velice málo. Přesto dokázala vystavět příběh, který vás chytí a vy nebudete chtít přestat číst. Ta Bellina krutost a zvrácenost vás bude šokovat. A konec? Noční můra.

Tohle byl dokonalý thriller. Či psychothriller? Možná dokonce horor, inspirovaný skutečností a já vám knihu rozhodně doporučuji. Na konci knihy autorka vysvětluje, co si musela do příběhu domyslet, co pozměnit, protože Bellin život je dosud opředen tajemstvím.

sarekaslukova
13.09.2024 4 z 5

Silný příběh, místy jsem opravdu obdivovala autorčino psaní, kdy mi spadla brada. Celkový dojem na knihu mám ale takový, že byli části, které mě úplně nepohltily, například doba, kdy Bella bydlela u své sestry a poté konec příběhu, který měl na mě moc rychlý vývoj a vlastně jsem stále nechtěla ať kniha skončí. Velmi mě zaujala poznámka autorky, a příběh se mi díky tomu líbil, ještě o to víc.

HH77
05.09.2024 5 z 5

Wow. Tak to byla síla. Mám ráda, když čtu o něčem, co jsem ještě předtím nečetla. A když je to na základě skutečných události, je to ještě lepší. A tato kniha přesně toto splňuje. A k tomu je napsaná velmi čtivě a napínavě. Měla jsem pokaždé problém se od ní odtrhnout a jít spát. Nemuset do práce, čtu nejspíš až do rána. Plný počet hvězdiček si kniha zaslouží právem a řadím si ji mezi topky letošního roku.

Danilla
29.08.2024 5 z 5

Tohle je přesně kniha, na kterou čtenář myslí i dlouho po přečtení. Na začátku jsem měla trochu problém se orientovat mezi osobami a po “zvláštním (nevím jak začátek knihy popsat), se děj rozjel a nešlo se od knihy odtrhnout.

Ludmila91
10.08.2024 5 z 5

Temný příběh , knížku nešlo odložit

Veroba
29.07.2024 5 z 5

Tak to byla pecka!!!!! Napínavé tak, že jsem knihu nemohla odložit.

Werule88
28.07.2024 5 z 5

Vůbec jsem nevěděla,že se jedná o skutečný příběh.... kniha se četla velmi pěkně i když některá kapitola byla dost náročná.... nechápu jak někdo i když zažije něco šíleného se může takhle změnit... nevážit si vůbec ničeho a myslet jen na sebe....

oldriskaa3h4
24.07.2024 5 z 5

Četla jsem před časem a stále ve mě tento temný příběh rezonuje. Napínavé od začátku do konce, podle skutečnosti. Když jsem knihu dočetla, musela jsem si vyhledat o Belle vše vyhledat.

Bublinka
24.07.2024 5 z 5

Za mě tedy rozhodně pecka. Netušila jsem hned od začátku, že je to čtení na základě skutečných podkladů, byť trochu upravených. Opravdu velmi poutavé čtení a velice pěkně napsáno.

Kortez
21.07.2024 5 z 5

Kniha čtená na dovolené. Bylo to hodně temné a napínavé, přesně takové jaké jsem očekával.
I když se zajímám o sériové vrahy, Belle Gunners mi nebyla známá, objevil jsem ji až v knihovně. Víc takových románů co si zaslouží plný počet hvězd.

Evkae36
14.07.2024 4 z 5

Velmi zajímavě podaný příběh. Sice mi v polovině knihy připadlo, že se děj zastavil, ale poslední čtvrtina se zase rozjela. Závěr dobrý, ale tušila jsem.

de6978
19.06.2024 5 z 5

První thriller, kde není policie ani agenti FBI :-)
Vše se odehrává z pohledu vražedkyně, která je hlavní postavou.
Bella přijíždí z Norska do Ameriky, kde chce začít nový život. Jejím snem je být bohatá. A jelikož si nese zlobu z mládí, neštítí se své nápadníky ( kteří ji ublíží) zabít. A tak postupně umírá jeden za druhým .....

PavlaA
06.06.2024 5 z 5

Tak jo tohle se mi hodně líbilo. Temný a krvavý příběh o sériové vražedkyni.

lailaj
29.05.2024 5 z 5

úžasně napsaná kniha. Trochu jsem se bála temného příběhu, tak musím říct, že vzhledem k dobře popsané povaze Belly, jsem knihu neodložila (asi to zní divně) schutí dočetla

Mishi
27.05.2024 3 z 5

Četlo se to celkem dobře, ale kdyby byla kniha o pár desítek stránek kratší, vůbec by to neuškodilo.
Začátek Bellina příběhu byl zajímavý, ke konci ale už bylo její "podnikání" dost krvavě jednotvárné, až nechutné. Už se mi pak do čtení ani moc nechtělo, jen mě zajímalo jak to s ní skončí.
Oceňuji poznámku autorky, co je dle skutečnosti a co fikce.

Jiparis
22.04.2024 4 z 5

I kdyby byla jen polovina této hrůzy pravdivá, na mě to bylo moc silné. Asi lze pochopit , že se člověk po násilném napadení změní, ale přetvořit se ve vraždící monstrum, které má ze zabíjení potěšení, to už mi rozum nebere. nebyla jsem si ani jistá, jestli to chci dočíst.

cérka
22.04.2024 3 z 5

O Belle Gunnesové jsem již slyšela. Že jsem si půjčila knihu zrovna o této vražedkyni jsem si ovšem uvědomila až v půlce knihy :)
Životní příběh této ženy je opravdu materiálem "výživným" a téměř neuvěřitelným. Hold Amerika je zemí neomezených možností, ale kdo ví, třeba by jí to prošlo i v Evropě.
K samotnému zpracování.
Hodnotím třemi hvězdičkami, jelikož vyprávění je kostrbaté a postavy ploché. Na jednu stranu se to četlo celkem samo, na tu druhou šlo klidně pár odstavců přeskočit a člověk o nic nepřišel.

dacek
04.04.2024 3 z 5

Číst se to dalo a docela to odsýpá, i když kniha není nejkratší. Postavy mi připadaly jednoduše napsané a celé to působí trochu amatérsky. Co autorka přidala a není založeno na skutečnosti (např. James Lee) v ději vyniká příliš uměle a nevěryhodně. Nějaký ten drsný moment se v knize ale objeví.