V zahradě zášti přehled

V zahradě zášti
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484548/bmid_v-zahrade-zasti-Jud-484548.jpg 4 454 454

V Chicagu se o ní leccos povídalo. Dobrým sousedům v Indianě se možná občas něco nezdálo, ale kdo by čekal něco zlého od dobromyslné vdovy, které v životě nepřálo štěstí, je vzorná matka a poctivě chodí do kostela? Kdyby jen věděli, čím prošla... Muži k ní přijížděli plni očekávání a nadějí s celým svým majetkem, avšak odjíždět je nikdy nikdo neviděl. Belle Gunnessová na farmě v La Porte totiž dávno přišla na to, že muži nejsou složití. Že žena se na tomhle světě musí o sebe postarat sama. A že nesmí zaváhat a pohrdnout jakýmikoli prostředky, třeba i krvavými, jinak nedosáhne toho, po čem touží a co si zaslouží.... celý text

Literatura světová Horory Thrillery
Vydáno: , Fobos

In the Garden of Spite, 2021

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize V zahradě zášti. Přihlašte se a napište ho.

Mammrdka
17.12.2024 5 z 5

Rozjezd svižný, autorka se s úvodem do útrap hlavní postavy nijak zbytečně nerozepisovala. Cca do čtvrtiny se kniha lehce vlekla, postupná gradace ale vše vynahradila. Konec ve mě bude nejspíš ještě chvíli rezonovat. Nesouhlasím se štítkem a označením psychologický thiller - rozbor duše hlavní antihrdinky nebyl zas nijak podrobný. A pro příběh to za mě je dobře. Možná by se jinak moc vlekl.

Leena87
15.12.2024 3.5 z 5

Kniha se nečetla špatně, ale kdyby měla o 100 stránek méně příběhu by to prospělo.. Během čtení jsem se občas ztrácela i v postavách, hlavně v Belliných dětech, rodině a rodinných vztazích. Začátek knihy mě bavil - původ Belle, její traumatizující zážitek a stěhování do Ameriky. Bylo velmi zajímavé číst o zabydlování Ameriky, zaujaly mě popisy tehdejšího života. Prostředek příběhu mohl být právě kratší. Dokola opakující se příběh kdy muži přijeli na statek a co s nimi Belle provedla.. Ale konec příběhu jsem hltala. Bylo poznat, kdy už jde do tuhého a Belle se všechno sesype jako domeček z karet. Konec byl opravdu skvělý. A dovětek autorky ohledně pravdivosti příběhu byla skvělá tečka za celým příběhem.

Allys
13.12.2024 5 z 5

V knihkupectví mě zaujala hlavně obálka, ale koupi rozhodně nelituji :-) Jedná se o velice silný příběh plný zla, nenávisti a chamtivosti inspirovaný skutečnými událostmi a skuteční hlavní postavou.
Zajímavý byl popis běžného života lidí v té době, charaktery postáv jsou skvěle vykreslené i po psychologické stránce. Autorka dokáže textem navodit přímo mrazivou atmosféru a čtenářovi se až nechce věřit, že někdo takový skutečně existoval.
Kniha se četla rychle a plynule, nebylo tam moc prázdných míst. Oceňuji, že na konci je kapitola, kde je více popsané, co byla fikce a co skutečnost. Trochu mě mrzí, že například kapitolám s vymyšlenou postavou byla věnována trochu zbytečně velká část děje. Jinak super čtení a těším se na další knihu od autorky.

Knižní novinky (7. týden)

13.02.2022

Kniha V zahradě zášti v seznamech