Vábení draka
Anna Lowe
Bojovníci z Havaje série
1. díl >
Dobří draci? Zlí draci? Ještě před čtyřiadvaceti hodinami neměla soukromá šéfkuchařka Tessa Byrneová o existenci děsivého světa měňavců ani ponětí. Teď toho ví až moc, například to, že jeden mocný, nelítostný drak je odhodlán si ji přivlastnit – navždy. Tessa prchá na Maui, kde se slunečná obloha, pohupující se palmy a pohledný cizinec spiknou, aby si pohráli s jejím srdcem. Může Kaiovi Llewellynovi a jeho skupině ostřílených měňavců skutečně věřit, že ji zachrání před strašlivým osudem? Nevěřte lidem a nikdy se do nich nezamilujte. To jsou dvě pravidla, o jejichž důležitosti se Kai přesvědčil na vlastní kůži. Ale Tessa je jiná. Ve smaragdových očích se jí odráží tajemný amulet, který nosí kolem krku, a při pohledu na její ohnivě rudé vlasy se mu pokaždé rozbuší srdce. Je to jen touha jeho vnitřního draka po novém druhu pokladu, nebo je Tessa jeho osudovou družkou?... celý text
Literatura světová Pro ženy Fantasy
Vydáno: 2023 , MediaplexOriginální název:
Lure of the Dragon, 2017
Celý příběh je velmi čtivý, ale hodně jednoduchý bez nějaké velké zápletky. Ke konci knihy mi už trochu lezlo na nervy opakování o osudové družce / druhovi.
Do knížky jsem se ponořila prakticky okamžitě. Hodně se mi líbilo, že anotace je vlastně úvod a začíná se už od jisté události. Byla jsem do knížky hned pohlcena a nedokázala se odtrhnout. Bylo super, že nám byli v první kapitole všichni měnavci představeni a I to co se událo před 24 hodinami. Knížku jsem měla přečtenou během pár hodin a nedokázala jsem se od ní odtrhnout. Bylo to pro mě takové oddychové čtení a líbilo se mi. Nebylo tu tolik akce, jak jsem byla doposud zvyklá u jiných knížek, ale pikantní scény tu rozhodně nechyběly. Za mě bylo úžasné jak pomalu se nám tu odkrývá určitý druh světa, který jsme předtím neznali. Knížku jsme mohli číst z pohledů obou hlavních hrdinů jak z Tessova tak i Kaiova. U Kaie bylo zajímavé, že vlastně vedl i vnitřní rozhovory se svým drakem a jak bylo těžké mu odmlouvat. Těším se na další díly této série a jak si budou ostatní hledat svoje druhy.
Recenzia foto kvôli pravidlám FB v komentári
Tejto knihe jednoducho nechýbalo vôbec nič. Bola v nej láska, napätie, túžba, strach, odhodlanie. Všetko to, čo k naozaj dobrej knihe treba. Osobne ma autorka prekvapila. Doteraz som od nej nič nečítala a som nadmieru spokojná.
Kai a Tessa, dvaja ľudia, no ľudia...
Nedá sa to tak povedať, hoci sa ako ľudia stretnú, tak Kai je meňavec a Tessa? Ona prichádza, pretože jej chce niekto ublížiť. A jej kamarátka jej poradí, aby cestovala sem a našla túto partiu meňavcov. Nikdy o niečom takom nepočula, nemala s nimi skúsenosti. Dá sa im veriť? Naozaj ich môže nechať, aby jej práve oni pomohli, keď niekto im podobný jej práve chcel ublížiť?
Ako sa postaví Tessa k tomu, čo sa dozvie o sebe, o svojej rodine a o kameni, ktorý dostala a o jeho sile vôbec netušila?
Ako dokáže všetko toto spracovať v sebe? Bude im veriť alebo sa bude spoliehať len na seba a na to, čo jej niečo v jej vnútri nahovára.
Odporúčam prečítať si, za mňa jedna naozaj úžasná kniha
Videli ste Venoma? Tu časť kedy sa parazit prihovára v duchu k Anni? Tak tu to robí Kaiov drak a jeho vabenie je perfektní
Chápete ja čo čítam fantasy výnimočne, tam kde sa ľudia menia vôbec a zrazu objednam toto a totálne som sa zamilovala!
Kaie budete milovat od prvého stretnutia názov vystihuje knihu pretože toto pomalé vabenie neviete či je realita alebo sen
Tessa tak ta je skvela, hlavne keď sa do tohto draka pusti doslovne a tento dráčik bude od nej cúvať :)
Najviac milujem odvahu a majetnickost Boze a tu wow! cítim že v tejto sérii bude majetnickost prevládať
zoznámime sa aj s ostatnými a vy im prepadnete už počas tohto príbehu, ja určite Chcem všetkých!
A ten koniec! Máme tam ochutnávku na 2. diel a k sakru ja ju nutne potrebujem!
(SPOILER)
Tohle je série o měňavcích což mě hned na první pohled docela dost zaujalo. Když jsem viděla to vysoké hodnocení, tak jsem si hned říkala, že to určitě bude stát za to.
Ze začátku mě příběh i postavy bavily, ale bohužel vše mi přišlo strašně rychlé. Samo o sobě příběh má jen 270 stran, takže na vše se jde dost rychle což je škoda.
Pikantní scény byly napsaný krásně a byly vylíčeny dopodrobna to bylo velké plus, ale i když byli druhého tak mi přišli strašně přeslazení
Tohle je strašně jednoduchá fantasy kniha, která nemá úplně děj podle mě. Bavila mě, ale znovu bych asi nečetla.
Zkusím ještě druhý díl a uvidíme
Série o měňavcích.... dobrých i zlých, každopádně skrytých mezi lidmi. Kdysi dávno jsem něco podobného četla, a tohle je taky taková fantasy pohádka pro větší holky. Ideální do tohoto počasí, protože to mozek nijak nezavaří. :) Šéfkuchařka Tessa Byrneová byla napadena zlým drakem při vaření cibulové polévky, a tak když jí její sousedka Ella zachrání a pošle ke skupině ostřílených měňavců, jedním z nichž je i Kai Llewellyn se slovy, že jim lze věřit, Tess v dané chvíli nic jiného nezbývá. Příběh se čte rychle, a co postavám závidím je ostrovní ráj Maui, kde se většina děje odehrává. Další díly přinesou příběhy ostatních postav a další horniny. :) Zajímavý bonus je kapitola ke každému dílu navíc.
Moc pěkný romantický příběh ze světa měňavců. Postavy jsou sympatické hned od začátku a děj pěkně plyne, možná až moc rychle. Přečteno během jednoho odpoledne a vrhám se na pokračování. Bonusem jsou bonusové kapitoly na stránkách vydavatele :-)
První kniha ze série.
Fantasy patří mezi mé oblíbené žánry a o dracích jsem jich moc nečetla, takže super změna po upírech a vlkodlacích, kterých je všude plno.
Určitě máme v knížce dobrý námět, ale bum bum a knížka je přečtená. Nesetkáte se tu s nudnými 50 stránkami, protože děj prostě frčí a je to všechno strašně uspěchané. Byla bych ráda za dalších sto stran, kde by byl děj a postavy trošku více propracované.
Bonusová kapitola, kterou nám autorka navíc poskytne je skvělé plus.
Nadpřirozená romance psaná tak nějak letem světem a stejně tak ji máte i přečtenou. Uvidíme další díly.
Pěkná,, pohádka,, čtivá, málo stránek, žádné zbytečně zdlouhavé úvahy, prostě relax :-))
Kniha sa velmi pacila, mam rada knihy kde su zly chlapci, upiri, alebo ako v tomto pripade menavci. Ak to mam zhrnut mam rada knihy kde je aj akcia aj napätie a zaroven to ma hlavu a pätu. Toto bolo skvele citanie ale sem tam mi tam nieco chybalo aj kusok vadilo. Ziskali si ma vsetci hrdinovia a uz v polovici som zacala nieco tusit a ked sa to potvrdilo tak som bola aj trosicka sklamana, ale zas nie moc. Tesim sa na dalsie diely a nasledujuci je Boomovi, ktory si ma ziskal uz teraz. Nepisem viac pretoze nechcem prezradzat nic z deja ale moje pocity z knihy su pozitivne a aj ked nie kazdeho zaujme tak myslim ze stoji za to aby ste jej dali sancu
2023 | Vábení draka |
2023 | Toužení vlka |
2023 | Okouzlení medvěda |
2024 | Kouzlo lišky |
2024 | Láska draka |
Není to špatné,ale něco mne tam chybí. Citová hloubka. Nevím jak to popsat.