Vábení draka přehled
Anna Lowe
Bojovníci z Havaje série
1. díl >
Dobří draci? Zlí draci? Ještě před čtyřiadvaceti hodinami neměla soukromá šéfkuchařka Tessa Byrneová o existenci děsivého světa měňavců ani ponětí. Teď toho ví až moc, například to, že jeden mocný, nelítostný drak je odhodlán si ji přivlastnit – navždy. Tessa prchá na Maui, kde se slunečná obloha, pohupující se palmy a pohledný cizinec spiknou, aby si pohráli s jejím srdcem. Může Kaiovi Llewellynovi a jeho skupině ostřílených měňavců skutečně věřit, že ji zachrání před strašlivým osudem? Nevěřte lidem a nikdy se do nich nezamilujte. To jsou dvě pravidla, o jejichž důležitosti se Kai přesvědčil na vlastní kůži. Ale Tessa je jiná. Ve smaragdových očích se jí odráží tajemný amulet, který nosí kolem krku, a při pohledu na její ohnivě rudé vlasy se mu pokaždé rozbuší srdce. Je to jen touha jeho vnitřního draka po novém druhu pokladu, nebo je Tessa jeho osudovou družkou?... celý text
Literatura světová Pro ženy Fantasy
Vydáno: 2023 , MediaplexOriginální název:
Lure of the Dragon, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vábení draka. Přihlašte se a napište ho.
Tak, vůbec to nebylo špatné. Jen to chtělo trochu podrobněji propracovat.
" Nebesa ... Byl jen patnáct centimetrů od ráje."
Byl to pěkný,ale krátký příběh. Byla tu i akce, ale nejvíc tu šlo o jeho osudovou družku.
Kniha Vábení draka v seznamech
v Mé knihovně | 167x |
2023 | Vábení draka |
2023 | Toužení vlka |
2023 | Okouzlení medvěda |
2024 | Kouzlo lišky |
2024 | Láska draka |
Dnes tu pro vás mám příběh ze série Bojovníci z Havaje. Radost budou mít hlavně fanoušci měňavců, tady konkrétně draků.
Po dlouhé době jsem přečetla knihu za 3 dny a to jsem si ji ještě schválně odložila, aby mi vydržela trochu déle, jinak bych ji měla na den, maximálně dva. Tohle se za mě vážně povedlo a moc mě to bavilo.
Jediné mínus vidím v tom, že Kai s Tessou by si zasloužili více stran. Nebylo to vyloženě jak z rychlíku, ale dalo se z toho vytřískat víc a klidně děj více natáhnout, rozepsat. Mně to vdšak nějak zvlášť nezkazilo čtenářský zážitek.
Autorka se s tím nepáře, dost rychle čtenáře vhodí do děje, prakticky hned se setkáváte s Kaiem, Silasem a ostatními. Žádná zbytečná omáčka okolo.
Hlavní hrdinové i ti momentálně vedlejší mi byli sympatičtí. Věřím, že u většiny se nakonec ukáže že jen vrčí, ale nekoušou.
Tessa byla fajn holka, klidně se mohlo dát víc prostoru tomu jejímu kuchtění. Kai oproti ní byl správně majetnický, do ničeho ji netlačil, držel sebe a svoji dračí stránku na uzdě, prostě se ji jen snažil bránit, ochránit svoji osudovou družku.
Nechyběla ani akce, napětí, humor nebo chemie. Tu by viděl snad i slepý. Bavilo mě moc i prostředí Havaje, poznávání ostrovů v okolí..
Jsem zvědavá s čím autorka přijde v dalším dílu. Já si ho určitě budu muset přečíst. Namlsala jsem se draky, tak snad i vlci a další budou stejná jízda.