Válečník
Elizabeth Chadwick
Dramatický příběh lásky mladého rytíře Alexandera de Montroi a dcery švadleny Monday se odvíjí ve Francii a Anglii v rozmezí let 1193 a 1201.
Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: 2002 , Ikar (ČR)Originální název:
The Champion, 1997
Kdepak Jan Bezzemek, to bylo číslo i ve skutečnosti. Moc dobře historicky podložená knížka, chytře vystavěný příběh a šikovně napsané postavy.
Pane jo !!! Tato kniha mi byla doslova vnucena od kamaráda. Byla jsem z toho nešťastná. Za prvé proto, že mám dost svých knih, které na mě doma čekají až si je přečtu. A za druhé proto, že si nerada půjčuji knihy, jelikož se s nimi pak nerada loučím (však si toto dílo také koupím, tuhle prostě v knihovně musím mít).
Ke knize: PARÁDA !!! Dramatická, smutná, napínavá, vtipná, love story, čtivá... Má vše, co skvělá kniha potřebuje, a jako bonus má ještě Samsona :* A já rozhodně doporučuji !!! Ach jooooo, vážně ji nechci vracet :'(
De Bloet si odfrkl a káravě zvedl prst. " Jestliže už ve svém mladém věku musíte litovat svých činů, pak vás velké břemeno potopí dřív, než dosáhnete poloviny mých let!"
"Právě strach z potopení mě naučil plavat," odpověděl Alexander trochu smutně.
Kniha je vsazena do úžasného období, je velmi čtivá a bavila mě od začátku do konce. Autorka měla skvěle podchycené dobové události tehdejší nepříliš jednoduché doby. Skvěle popisuje turnajové prostředí a vše co k tomu patří. Měla jsem o všem co píše jasnou představu.
Knihu doporučuji.
Mile překvapena, fandila jsem Alexandru ve všech směrech. Historie s romantikou - moc hezké.
Čekala jsem Harlequinku, ale byla jsem velmi příjemně překvapena. Pěkný čtivý historický román se vším všudy. Určitě si přečtu od autorky i něco dalšího.
Mám již většinu knih od této autorky. Všechny jsou zajímavé od začátku až nakonec.
v některých je i více krutých pasáží ale i to ke středověku patří. Jinak vřele doporučuji .
Velice dobře napsaná kniha, příběh vás vtáhne do děje již první stránkou. Doporučuji všem, kdo mají rádi dobrodružné historické knihy.
Anglie Francie 12. století historické romány historické romance
2015 | Letní královna |
2003 | Králova msta |
1999 | Rytíř z Walesu |
2007 | Největší rytíř |
2017 | Podzimní trůn |
Mě kniha svým způsobem dostala.Dobře zpracovaný román.Autorka a čtenáři si užívali pravý středověk Anglie a Normandie.