Vánoce na skotském hradě
Donna Ashcroft
Jednoho dne Belle v chumelenici podklouzne kolo a ona narazí do stařičké paní a zraní jí kotník. Když zjistí, že Edina na nedalekém hradě žije úplně sama, rozhodne se k ní nastěhovat a postarat se o ni, dokud se neuzdraví, a připravit jí nezapomenutelné Vánoce. Jakmile se právník Jack dozví, že u jeho babičky bydlí cizí člověk, hned se za ní rozjede. Belle je mu od začátku podezřelá a on jí také. Vzájemně se sledují a dumají, co má ten druhý za lubem. Jenže i přes oboustrannou nevraživost je to k sobě neodolatelně přitahuje... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2023 , CosmopolisOriginální název:
Christmas in the Scottish Highlands, 2021
Za mne krásná předvánoční romantika. Krásně se mi četlo, byla jsem vtažena do děje. Milé pohodovému čtení, při kterém se každý, kdo má rád dobré konce a vánoce, začne těšit na vánoce. Doporučuji.
Příjemné předvánoční čtení. Hned se vrhám na další várku romantiky s knihou Vánoce ve skotské vesničce.
Caplinova to tedy není. Jinak hodně lehké čtení. A oslovení děvče a chlapče mně vyloženě otravovalo.
Musím říct, že tato knížka mě moc nadchla, hlavně proto, že žiju ve Skotsku a vím, jak nádherná krajina tady je, hlavně když je zasypaná sněhem.
Příběh mě dojal, šťastný konec, až k slzám.
Beru si z něj i ponaučení, že je dobré si vyslechnout příběh i z té druhé strany.
Lidské pohodové čtení zasazené do předvánoční doby plné sněhových závějí. Nebylo to ani přeslazené, ani trapné, prostě bylo to pohádkové.
Super početní, ne až tak vánoční, jako spíš psychologický román, přesto to bylo krásné a emotivní, pohodové. Mám novou oblíbenou autorkou. A ta romantická linka. A ještě hezčí obálka.
Za mě nádherná kniha, která se odehrává v zimě a v okolí Vánoc. Příběh byl uvěřitelný, nebylo to přeslazené a působilo to reálně. Opravdu parádní příběh. Knihu jsem si užila, stejně jako knihu Když přeskočí jiskra od stejné autorky. Mohu jen doporučit.
Číst vánoční příběh v létě není obvyklé, ale já to udělala a nelituji. Od začátku jsem se začetla a příběh se mi vážně moc líbil. Předvánoční atmosféra, skvělé postavy, pozitivní energie, romantika, mezilidské vztahy... to vše a mnohem víc jsem v knize našla a čtení bylo jako pohlazení po duši.
Kniha je doporučována Julii Caplinovou, kterou mám moc ráda a myslím, že tahle kniha je na podobné vlně jako její knihy. Rozhodně stojí za přečtení.
Ano venku je červenec a horko, takže vůbec nevadilo schladit se na kopcích Skotské Vysočiny a přečíst si Vánoční pohádku. Bylo to milé a nebylo to přeslazené, ideální nejen Vánoční čtení.
"Když si člověk neřekne o to, co potřebuje, nedostane to."
Kniha má nádhernou obálku, ta mě hned zaujala a nalákala.
Příběh se čte dobře o tom žádná..... Ale.... Je to tu Ale.... je až moc sladký....
Vzhledem k doporučení Julie Caplinové jsem asi očekávala něco trochu víc.... vtipného. Nebo přiblížení Skotska a jeho gastronomie, přírody, zvyků...
Prostě nějakou přidanou hodnotu navíc. Bohužel nic takového jsem neobjevila.
Mám ráda ženské romány. Ty se dají napsat dobře nebo nezajímavě. A tento je pěkně napsaný, rychle se čte a odsýpá. Chtěla jsem si ho přečíst stylově o vánocích, ale v knihovně byl žádaný a tak na mě vyšel až teď. No alespoň jsem si ho přečetla v době velkého ochlazení na 5°C po předchozích teplých dnech 20 - 25°C. Vyšlo mi čtení u popíjení horkého čaje, zasněžená skotská krajina, romantika, co chtít víc?
Kniha se čte dobře, ale jo, vážně to bylo až moc přeslazené a výchovné. A Jack mi úplně nesedl. Chápu, že měl zpočátku pusobit odtažitě, ale bylo to na můj vkus až příliš, že ani později mi k srdci nepřirostl.
Četla jsem vánoční knihu v únoru? Ano! A víte co, vůbec mi to nevadilo, měli jsme v té době ještě doma stromeček a užila jsem si to :) nicméně vánoční příběh si ráda přečtu v podstatě kdykoliv, Vánoce mám ráda a těší mě se do vánoční atmosféry ponořit i v jinou část roku :)
Belle je mladá učitelka, která neumí říct ne. A víte co, tím mi byla hrozně blízká. Naučit se říci ne mi trvalo neskutečně dlouho. A tak Belle organizuje vánoční školní besídku, i když vůbec nestíhá. A jednou při pozdní večerní cestě domů srazí na kole starou paní z hradu, Edwinu. Rozhodne se o Edwinu postarat a to ji zcela obrátí život. A Edwině to vykouzlí mnoho úsměvů na tváři :) když navíc přijede Jack, Edwinin nedůvěřivý, ale pohledný vnuk, nabere příběh na ještě větších obrátkách :)
Tenhle román Donny Ashcroftové bych jedním slovem popsala jako pohoda. Ta vánoční atmosféra, milý, nenásilný příběh s několika úsměvnými postavami je prostě pohoda :) několikrát jsem se přistihla při úsměvu a celý příběh si pěkně užila :) i přesto, že Hrad ve Skotsku od Julie Caplin se na první pohled zdá velice podobný, já v příbězích tolik podobnosti nevidím. Mám moc ráda knihy Julie Caplin, ale pokud bych si měla vybrat Vánoce na skotském hradě nebo Hrad ve Skotsku, určitě bych sáhla po Vánocích :) mají zkrátka vše, co jsem od nich čekala :)
Za knihu na recenzi v rámci #spoluprace moc děkuji @grada_cz @cosmopolis_cz a @bunburistka
2023 | Vánoce na skotském hradě |
2024 | Když přeskočí jiskra |
2024 | Vánoce ve skotské vesničce |
Tohle byl takový jemný, něžný příběh.. Čekala jsem větší zápletku, víc dramatu, nějaké velké zvraty, ale nic.. Příběh poklidně plyne, nic moc extra se neděje.. Postavy mi nepřišly moc uvěřitelné, hlavně Bella, která by se pro každého rozdala.. Moc mě bavila ale Edina!
Kniha se ale četla pěkně. Je to takové hodně odpočinkové čtení.