Vánoce v Shelter Inn

Vánoce v Shelter Inn
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/543059/bmid_vanoce-v-shelter-inn.jpg 4 46 46

Láska a Vánoce? Skvělá kombinace! Natalie Shepherdová, která vyrůstala v hotelu Shelter Inn, vždy záviděla hostům, že mohou přijít a odejít, jak se jim zlíbí. Takže když přijde čas jejího odjezdu na vysokou a čas nechat za sebou i svěží zelené hory kolem Shelter Spring – spolu s temnými mraky ztráty, které pronásledují její rodinu – přísahá, že se nikdy nevrátí. Ale nyní potřebuje její sestra McKenna pomocnou ruku při péči o své dvě malé dcery a také pomoc s vedením hotelu během náročné sváteční sezony. A Nat ji nemůže odmítnout. A když už to nemůže být horší, narazí na nejlepšího přítele svého zesnulého bratra Griffina Taylora... Griff má smíšené pocity ohledně Nataliina návratu. Je stejně krásná a plná života, jako si ji pamatuje, ale je tu tajemství, které si léta nesl ohledně jejího bratra – a sžírá ho pocit viny. Vánoce v malém městě jsou ale plné tradicí a nových dobrodružství, která jsou příslibem něčeho sladkého a trvalého. A navíc se zdá, že všichni v městečku doufají, že Nat a Griff dokážou zapomenout na ztrátu a najdou svůj šťastný začátek…... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Baronet

Christmas at the Shelter Inn, 2023

sidonka
včera 4 z 5

Konečně první letošní kniha s vánoční tématikou, ze které byly cítit vánoce a nebylo to přeslazené nebo plné sexu, fajn rodinný příběh

VasnivaCtenarka
předevčírem 3 z 5

(SPOILER) Patříte-li ke čtenářům, kteří rádi čtou tematické knihy k danému ročnímu období, pak jste jistojistě zaznamenali knihu Vánoce v Shelter Inn.

Tato kniha je typická sváteční romance, která nabízí vše, co od podobného příběhu očekáváte – rodinné drama, lásku, atmosféru Vánoc plnou světýlek, nostalgie a tepla. Ačkoliv nepřináší nic nového do žánru, je to kniha, která vám poskytne příjemný oddech a pohodové čtení na předvánoční večery.

Hlavní hrdinka Natalie tráví svůj život na cestách. Když její sestra potřebuje náhle pomoc, neváhá, všeho zanechává a přijíždí do svého rodného městečka. Už na cestě k sestře se setkává s Griffinem Taylorem – nejlepším kamarádem jejího zesnulého bratra, který ji pomůže, když se ocitne v nouzi.

Děj je samozřejmě velmi předvídatelný, ale to určitě nikoho nepřekvapí. Kniha však nabízí příjemnou vánoční atmosféru v hotelu Shelter Inn, zasněžené hory a přípravy na vánoční svátky. Přestože se kniha snaží vytvořit kouzelnou vánoční atmosféru, musím říci, že mne na přicházející Vánoce příliš nenaladila, ale současně také musím napsat, že ze všech vánočních knih, které jsem letos přečetla, mi přišla tahle ještě „nejvánočnější“.

Hlavním tématem knihy není pouze romantika, ale také uzdravení starých rodinných ran a smíření se s minulostí. Natalie postupně přijímá svou bolest a nachází cestu k těm, kteří ji ublížili a které miluje.

Motiv knihy je zpracován poměrně jednoduše, ale natolik čtivě, aby oslovil velké množství čtenářů.

Pokud se smíříte s předvídatelností a celkem jednoduchou dějovou linkou, která nenabízí mnoho překvapení, pak budete s knihou spokojeni. Hlavní postavy jsou milé a nenáročnost příběhu zase umožňuje příjemný únik od vánočních příprav.

Knihu doporučuji spíše nenáročným čtenářům, kteří mají rádi romantické zápletky v příjemném rodinném prostředí. Přestože děj nenabízí mnoho nového a sklouzává do předvídatelnosti, sympatické postavy vám budou dělat příjemnou společnost během zimních svátků.

pinussilv
14.12.2024 3 z 5

Příjemné odpočinkové předvánoční čtení. Trochu předvídatelné, ale s tím předpokladem k podobným knížkách přistupují....pohádka pro adventní čas.

blebuska
12.12.2024 3.5 z 5

Příjemná oddychovka, ale nepřekvapí, ani neurazí... Pokud j knihy nechcete přemýšlet, je to to pravé...

MartaPear
10.12.2024 3 z 5

Na nějakou literární cenu to určitě není, ale jako oddechovka v předvánočním shonu je to milé počtení. V podstatě americká love story, co mi vadilo bylo neustálé opakování toho, jak a proč se všichni milují, případně nejdřív nemilují, ale pak se vše vyjasní, urovná a bude happy end. Připadalo mi to, že k celkem jednoduchému příběhu chce autorka přidat dalších mnoho slov, třeba kvůli honoráři?

katst
10.12.2024 4 z 5

Kniha se mi líbila… Taková ta čtivá, milá kniha z malého amerického městečka, kde každý každého zná. Kdy nechybí menší rodinné drama, humor, vánoční výzdoba, zvyky a romantika, kdy to alespoň trochu jiskří a hlavním hrdinům to věříte…
Není to ale přehnaný vánoční kýč a čte se to prostě hezky :-)

alzbeta4340
10.12.2024 5 z 5

Jemná romance, spíše rodinný příběh. Vánoce tvoří jen kulisu k celému uzlíku rodinných, přátelských a sousedských vztahů.
Pěkné čtení a hlavně neskutečně nepřeslazené - to je zázrak vánoční :-).

Kenan
08.12.2024 4.5 z 5

Tenhle vánoční příběh má v sobě vše co má mít. Vánoční stromečky, výrobu předmětů pro charitu, vánoční trhy, nákupy dárků, spoustu sněhu, vzájemnou podporu, lásku, vánoční nadšení dětí. Kniha zahrnuje, ale i stíny na duši, které si hlavní hrdinové nesou v sobě z minulosti a snaží se s nimi vyrovnat. Hezké čtení.

petulkapeta
06.12.2024 4.5 z 5

Moc pěkný příběh o ochotě a lásce...prostředí kde se odehrává vás úplně vtáhne do vánoční atmosféry a pohody....

Ivuska.09
04.12.2024 4.5 z 5

Další z knih, která vás potěší v době adventu. Nicméně důležitější než vánoční atmosféra jsou témata, kterým se autorka věnuje. Např. překonávání ztráty blízkého člověka, sídelní žalu, odpuštění atd. Koho se něco podobného týká, najde v románu útěchu.

zdehan
03.12.2024 5 z 5

Kniha je taková pěkná oddechovka před vánoci se dobře četla.

alnahu
26.11.2024 4 z 5

Kniha je taková příjemná předvánoční romance.
Nezabývá se jen vánoční tématikou,ale i problémy jednotlivých osob příběhu, dočteme se o jejich bolestech z minulosti,nechybí v ní také láska .Ale i tak mi naladila na na tu správnou vánoční atmosféru , co v tomto období potřebujeme.

Ivetaa
24.11.2024 4 z 5

Příjemné předvánoční čtení na jedno odpoledne.

Ketfl
24.11.2024 3 z 5

Když se Natalii ozve její sestra McKenna s prosbou o pomoc, Natalie ani vteřinu neváhá a zamíří zpátky domů do rodného městečka Shelter Springs. Na domov má jen bolestné vzpomínky, kvůli kterým se na návrat vůbec netěší. Jenže její sestra má rizikové těhotenství a potřebuje pomoc se dvěma dcerami i vedením apartmánů pro seniory Shelter Inn. Natalie už se nyní těší, až se bude moci vrátit ke svému životnímu stylu a ke svým cestám po světě, které naplňují její dobrodružnou a nestálou povahu. Jenže co když v rodném městečku narazí na někoho, díky komu si uvědomí, že zapustit kořeny je to, co si skutečně přeje a potřebuje? Vánoce jsou kouzelné období, a možná právě Natalie objeví kouzlo lásky, rodiny a domova.

Kniha Vánoce v Shelter Inn je příjemná a hřejivá vánoční romance, která má v sobě tak akorát z vánočního ducha, aby nastolila tu pravou sváteční atmosféru.
Na knize je zajímavé i to, že se nezabývá pouze čistě vánoční tématikou, ale i problémy jednotlivých postav – jako je vyrovnání se se ztrátou blízkých osob, zdravotní problémy, rizikové těhotenství, nefunkční vztahy, což z ní činí neskutečně zajímavou a čtivou romancí. Vše je ale napsané příjemnou a čtivou formou, takže i když je čtenář nucen prožít se všemi postavami jejich těžkosti, po přečtení zůstane jen příjemný pocit. Happyend je totiž samozřejmě zaručen! :)
Milým zpestřením knihy jsou především malé neteře hlavní hrdinky Natalie – Hazel a Nora, které svým dětským chováním a bezprostředností rozjasnily každou situaci.
Já sama po vánočních knihách moc často nesahám, protože se u nich nudím, ale tato mě celkem příjemně překvapila. Ano, jiné knihy mě baví víc, ale k navození vánoční atmosféry je tohle ta pravá kniha.

Hodnotím 3/5*

KatieKuli
23.11.2024 3 z 5

Těšila jsem se na příjemný vánoční příběh, ale tenhle to nebyl. Natalie se vrací do rodného města pomoci své těhotné sestře. Hned při příjezdu narazí na Griffina, nejlepší kamaráda svého mrtvého bratra. A od té doby se dozvídáme o všech tragédiích nebo těžkých situacích jako na běžícím pásu. Smrt v rodině (matka, otec, dítě, bratr, vážně tolik? Teď když to píšu divím se, že v té knize vlastně někdo zůstal :-)), alkoholismus, útěk od rodiny, nemoc. Přišlo mi to moc na sílu a chvílemi zvláštně naivní. Natalie mi svým přístupem nebyla zrovna sympatická. Ano, hezky se starala o neteře, sestru a obyvatele Shelter Inn, ale na třicet let byla emocionálně nevyspělá, neochotná odpouštět nebo něco sama řešit, jen utíkat od lidí, kteří ji měli rádi. Raději nemluvila sedm let se svou nejlepší kamarádkou, která také ztratila muže, kterého milovala, než aby jí vyslechla. Autorka prostě jen u postav hromadila všechny myslitelné tragédie a po čase mě to začalo akorát deptat a sebelepší popis vánočních trhů ve mě vánoční atmosféru nevykřesal.

Annkag
20.11.2024 4 z 5

Vánoční romantický příběh který však krom vzájemných sympatií hlavních aktérů ukazoval i bolesti minulosti s kterými se v přítomnosti vypořádají.Přesto že svou minulost každý nese jako kříž zjistí že ve dvou se to líp táhne a líp se přes to člověk přenese.

Slůník
12.11.2024 4 z 5

Vánoční romantika, jak má být.

Paja1709
03.11.2024 4 z 5

Příjemná vánoční oddechovka.

Renike
31.10.2024 5 z 5

Sladká vánoční romanťárna, ale líbila se mi :)
Obálka taky krásná zimní, vánoční.

2024  82%Vánoce v Shelter Inn
2011  100%Lék na osamělost / První polibek