Vánoční tábor
Karen Schaler
Vánoce. Nastrojený stromeček, voňavé cukroví, šňůry bílých světýlek, dárečky, koledy… Na tyhle věci si Haley Hansonová nepotrpěla. Vánočním šílenstvím opovrhovala a svátky už mnoho let trávila pracovně v Karibiku. Hlavním cílem i náplní života pro ni byla kariéra v reklamní agentuře. Až do chvíle, kdy ji šéf kvůli lukrativní zakázce poslal na týdenní pobyt v malebné horské chatě, aby se tam ve Vánočním táboře „nakazila“ svátečním duchem. Haley si umínila tu nepříjemnou povinnost odbýt, jak nejrychleji to půjde, a vrátit se zase k práci. Jenže jak už to bývá, ne všechno vyjde tak, jak si člověk plánuje, a navíc – o Vánocích se někdy splní i přání, která si člověk ani netroufá přát…... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2019 , BaronetOriginální název:
The Christmas Camp + Christmas Camp Wedding, 2019
Život je to, co se děje, zatímco spřádáš plány.
Člověk se musí řídit vlastním srdcem, jinak doopravdy nežije vlastní život, jen předstírá.
Nápad s vánočním táborem je opravdu skvělý. Hned bych na takový jela.
Pokus o povzbuzení sváteční atmosféry, ale byl to absolutní přešlap. Celou dobu jsem si říkala: Haley utíkej! Bohužel neutekla a já se počítala přeplácanou výzdobou, věčnými úsměvy, starostlivostí, přeslazeností a... bohužel i nudou. Toto se mě prostě nedotklo. Druhou novelu jsem jen tak prolétla. Pro velké romantiky a extrémní milovníky (jako fakt fakt hodně velké) Vánoc asi dobré.
Opět jsem se netrefila, další nedočtená knížka. Tolik popisů výzdoby.... Nebudu k tomu víc psát, je to prostě individuální, někomu se to určitě líbit bude.
Tak jsem v sobě chtěla najít svátečního ducha. Tak nic. Knihu nebudu hodnotit hvězdičkami, zřejmě nejsem cílová skupina. Přeslazenost a prvoplánovost k tomuto typu knih asi patří, stejně jako bílé kočky se smaragdovýma očima a další klišé. Ovšem ta svatební část na konci už byla moc. Knihy dočítám, tak jsem dočetla, ale cukroví a ozdoby na stromek už si letos nedám, stačllo.
Když se mi tahle kniha objevila ve výzvě, tak mi bylo jasné, že si ji nechám na konec roku, aby mě naladila na vánoční atmosféru a přiznávám, že to se podařilo.
Kouzelné vánoční prostředí… dodržování tradic… sympatické postavy a hezký příběh… všemožné dobroty, které mi dělaly při čtení chutě… dokonce tu lehce byla zpracovaná ztráta blízké osoby a vyrovnávání se s tím.
Pokud máte rádi vánoční příběhy, protože se chcete naladit na toto období a nějaký hledáte, tak myslím, že s touhle knihou nešlápnete vedle. Začátek mi chvilku trvalo sw začíst, ale potom jsem už otáčela stránku za stránkou.
Součástí knihy je i Svatba ve vánočním táboře, což je takové „A co bylo dál“ . To bylo moc milé, ale přiznám se, že v jedné situaci, která tam byla, jsem čekala větší drama. Byl to takový delší epilog.
IG @kniha_je_laska
Krásná romantika spojená s Vánocemi.A na Vánoce to přece musí být trochu kýčovité,zrovna jako tady a proto je to skvělý
Odpočinková knížka, co neurazí, ale ani nenadchne. Některé pasáže se četli lépe a jiné zase hůře. Pro milovníky Vánoc není špatné si ji přečíst..
Tak jak píšou ostatní , je to celkem čtivé, avšak hrozně přeslazené, ale jako mega. Prostě vánoční romantika nejenom o lásce .
Vánoční,romantická, přeslazená, oddechová kniha. Novela Svatba ve Vánočním táboře byla celkem pěkným ukončením příběhu.
Sladké jako horká čokoláda se šlehačkou a "maršmelounky", jak to mají Američani rádi (tyhle Vánoce o tom něco vím :-)
I když víte, jak to bude, přesto vás to baví číst. I teď v lednu se ještě cítit vánočně, miluju Vánoce.
Vánoce nás okouzlují svou atmosférou lásky a dobra. Vánočný tábor se snažil navodit tuto atmosféru speciálním programem, pro krásné prožití Vánoc z lidského hlediska - hledá možnosti, jak prožít Vánoce v atmosféře lásky a darování se. A to je první stupeň poznání Daru, který se nám dal v Betlémě a pravý důvod, proč slavíme Vánoce.
Knížka, která byla mou vánoční a dočetla jsem ji až dnes, bohužel, ale Vánoce a poté plno aktivit a návštěv mi to dříve nedovolili. A mrzí mě to. Ale knížka byla krásná, měla poselství a dojala mě. Příští rok na ni budu vzpomínat a snad se mé Vánoce vydaří lépe.
První vánoční kniha,co jsem četla v dospělosti. Nějak jsem se nemohla naladit do vánoční atmosféry a tato kniha mi pomohla. Sice se v ní objevují americké vánoční tradice a je dost předvídatelná, ale dost jsem se i nasmála. Vřele doporučuji!
3,5 ideální vánoční romantika, která pomůže získat vánoční náladu. Sice je plná klišé, ale i tak se mi kniha dost líbila.
Od autorky jsem už četla "Jak si zamilovat Vánoce" a to bylo mnohem lepší. Tohle dílko mi přišlo až moc přeslazené, hlavně druhá část - svatba. Taky mi chybělo trochu víc vánoční atmosféry.
Tuhle knizku jsem popadla v knihovne, protoze jsem presne takovou oddechovku potrebovala pred Vanoci. A teda opravdu mi sedla. Samozrejme, ze je predvidatelna a neskutecne preslazena, ale zase jsem se musela porad usmivat a na ten tabor bych hned jela!!!! To znelo uplne jako neco pro me, vazne! Navic tady uplne perfektne nasavate tu vanocni atmosku, jakoze porad. A dodatkova novelka o svatbe byla taky fajn. Do nejake dalsi oddechovky od teto autorky se urcite pustim.
Milé, najivni, plné lásky a citu. V životě i takové příběhy potřebujeme. Autorka využívá podobné téma, nevím, zda to po více knihách nepřestane bavit. Snad číst s odstupem. Je to oddechovka navazující krásnou atmosféru.
2019 | Vánoční tábor |
2020 | Jak si zamilovat Vánoce |
2021 | Láska k Vánocům |
2022 | Královská vánoční pohádka |
2023 | Vánoční přání |
Povedená vánoční romance plná sněhu, ozdob a cukroví. Spolehlivě zvedne náladu.