Vánoční tajnosti
Tif Marcelo
Svátky, sníh a láska. Ultimátní vánoční feel-good romance! Lily se nemůže dočkat vánočních prázdnin, které naposledy stráví jako středoškolačka. Všude jsou hromady sněhu a sváteční nálada v městečku Holly, kde si přivydělává ve slavném hotelu, hřeje víc než huňatý svetr. Lily chce taky prorazit jako knižní blogerka, plány jí však naruší nový spolupracovník – protivně hezký Teddy. Ti dva by snad nemohli být odlišnější, když si ale omylem prohodí telefony, zjistí, co před sebou skrývají. Dokážou je jejich tajemství – a nenadálá sněhová bouře – svést dohromady?... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: 2024 , CooBooOriginální název:
The Holiday Switch, 2021
Příjemná a nenáročná vánoční jednohubka. Žádná pecka, ale bavilo mě to. Potřebovala jsem odpočinkové čtení v předvánočním shonu.
Musím se přiznat, že když jsem si vybírala čtení na prosinec, automaticky jsem sahala po knihách s vánoční tématikou. A obálka této knihy by snad už ani nemohla být více vánoční. Pustila jsem se tedy do čtení s velkými očekáváními!
A po dočtení knihu hodnotím jako takový ten zlatý střed. Určitě v sobě skrývá krásný příběh, ale je to takové to young adult, které Vámi prosviští a za pár týdnů musíte lovit z paměti o čem kniha byla.
Co ale musím vyšvihnout jsou ta malá témata, kterými se kniha zabývá. Hledání sebe sama, svojí životní cesty, skrytá tajemství, ale taky pochopení a láska.
Čtení určitě doporučuju dospívajícím, kteří hledají pohodovou, vánoční oddechovku a nechtějí se pouštět do nějaké náročnější tématiky.
Sečteno podtrženo, kniha je takové to klasické "neurazí, nenadchne". Ale čtení mi příjemně utíkalo a myslím, že kniha si určitě své čtenáře najde.
,,Budu tu pro tebe."
Taková milá,pohodová kniha. Líbili se mi ty recenzene na knihy,některé mě i zaujaly. Jinak ti dva po výměně telefonu,to teprve bylo něco..
Chcete si přečíst příběh plný vánoční atmosféry? Pak by tato kniha mohla být dobrou volbou – zejména pro náctileté. Jinak příběh průměrný: dva lidé, kteří si k sobě postupně hledají cestu. Nakonec zjistí, že mají mnoho společného...
Vánoční tajnosti je YA romance, takže rozhodně nečekejte nic složitého ani žhavého. Je to oddechová, vánoční romantika, která se odehrává převážně v krámku se suvenýry v hotelu U Knihomola ve městě Holly.
Hlavní hrdinka je Lila, která brigádně pracuje v tomto velmi známém hotelu. Tráví tu většinu času proto, aby si vydělala nějaké peníze na studium na univerzitě, kde jí právě přijali. Lila miluje knihy a ráda píše. Snaží se prorazit jako knižní blogerka. Má i svůj knižní blog, který se stal velmi populární, ale bohužel jí pokazí plány její nový spolupracovník Teddy.
Teddy je synovcem šéfové z tohoto hotelu. Je neuvěřitelně přitažlivý a taky pěkně na facku. Teddy tu bude též pracovat brigádně ale jen na chvilku. Díky tomu, Lile neúmyslně sebere hodiny, které měla v krámku mít a tak si aspoň pár hodin vezme tím, že bude Teddyho v předvánočním shonu zaučovat ale jak je vidět, moc o to Teddy nestojí. Nejen že si nepadnou do noty ale ještě k tomu všemu si omylem vymění telefony, díky kterým ale navzájem o sobě zjistí jistá tajemství, která je nakonec sblíží.
Proč tu Teddy je? Co má za lubem a co to je za tajemství se dočtete v této knize.
Neměla jsem příliš velká očekávání, proto se mi příběh líbil ale hodnotím ho lepším průměrem, protože jsem četla i o něco lepší romantické vánoční příběhy. Nicméně byl to takový oddechový, kouzelný příběh pro náctileté, odehrávající se v předvánočním čase. Užila jsem si nejen lehkou romantiku, neustálé škádlení hlavních postav ale i velmi roztomilé flirtování, které bylo strašně sladké. Nalákala mě na knihu krásná obálka, která Vánoční atmosférou a tématem jen srší.
Pokud máte rádi romantické čtení u kterého nemusíte moc přemýšlet a vše co jsem psala výše, tak jen tohle ideální volba.