Vánoční tramvaj
Daniela Krolupperová
Venku sněží, prvňáček Víťa se těší na Ježíška a na tatínka, který se vrací domů z daleké ciziny. Vánoce oslaví všichni tři spolu! Večer, než Víťa usne, ještě vyskočí z postýlky, aby se podíval na konečnou stanici pod okny. Víťa má totiž rád tramvaje – a zrovna jedna přijíždí! Když zastaví, pan řidič vystoupí, jde k blízkému křoví a jakoby s někým mluví. Druhý den se vše opakuje. Kdo se skrývá v houští? A co se Víťovi přihodí v čarovném předvánočním čase?... celý text
Milý příběh s nádechem tajemství, kouzlem Vánoc a šťastným koncem. Krásné ilustrace, pro někoho možná trochu moc "moderní", ale děti je milují. A skoro povinná četba pro všechny malé milovníky tramvají.
Krásná vánoční knížka pro malé školáky. Ideální velikost písma, pěkné ilustrace. Milovníci tramvají si přijdou na své.
Další tip na čtení s dětmi! :)
Pro malé školáky má knížka ideální formát - jak velikostí písmen, tak délkou jednotlivých kapitol :).
Knížečka nás seznámí s příběhem malého Víti, nechci prozradit v čem přesně se skrývá kouzlo a tak pouze prozradím, že se jedná o předvánoční příběh jedné české rodiny, okořeněný o vánoční atmosféru a kouzlo! :)
Velmi oceňuji, že je v knížce i jistá dávka napětí - ne vše se vždy vyvede a stane tak, jak si naplánujeme - a mnohdy se to docela zvrtne! Důležité je, že všechno dobře dopadne :). A zvlášť, když pomůže Ježíšek! :)
Někdy si prostě potřebuju přečíst něco i pro úplné mrňousy... A tahle knížečka plná půvabných obrázků, napsaná mojí oblíbenou autorkou a s obrázky mojí oblíbené ilustrátorky je prostě vánočně kouzelná... :-)
Hodně mě to zklamalo. Pravda, při čtení jsme se chvílemi smáli, ale spíš hlouposti textu. Je to dost schematické, naprosto neoriginální a velice nudné. Na to, že to má být dílo od už renomované autorky pro děti, je to slabota.
Jako máma malých dětí jsem se při čtení dost bála. Když jsem si představila situaci, že bych nechala dítě v tramvaji...šmarjá. A další bonus - dítko se rozhodne, že trefí domů samo. No děs :-) Ale jinak pěkné, čtivé a napínavé jak to dopadne.
Jednoduchý milý příběh, akorát pro začínající čtenáře. Úskalím je, že je text určen pouze pro ně. Předčítal jsem knihu synkovi před spaním a nemohl jsem se srovnat s extrémně krátkými větami. Uvidíme, až si ji synek přečte sám.
Milé, krátké čtení. Myslím, že hlavně pro děti z města, které třeba žijí podél tratí tramvají a doslova těmito "vláčky" žijí, bude mít i přidanou hodnotu. Vánoční tramvaj je navíc napsaná i takovým stylem (krátké věty, jednoduchá slova), že se bude dobře číst i začínajícím čtenářům.
Netradiční vánoční příběh, kde nechybí napětí, záhada, zvrat, dobré srdce a především šťastný konec. Kniha vypráví o malém chlapci, který rád kouká z okna na tramvaje. A přitom si všimne podivného chování pana řidiče, který tajně nosí někomu svačinu...
Knížka má všechno, co děti milují: dopravní prostředek, vánoční atmosféru, napínavý příběh a šťastný konec. Navíc oceňuju opravdu velká písmena pro snadné první čtení a pracovní sešit pro další rozvinutí práce s knihou. Paráda!
Už dávno nejsem dítě, ale při čtení téhle krásné knížky jsem si tak připadala. Těšení na Vánoce, výprava pro stromeček a moc se mi líbila ta točna, prvňáček Vítek bydlel na úžasném místě!
A jelikož mám syna jménem Vítek, mám ráda vánoční čas, obdivuju práci obou autorek - paní Krolupperové i paní Dvořákové, a navíc advent klepe na dveře, pět hvězdiček sem dokonale (a zaslouženě) patří.
"Víťa valil oči. Strašidlo pořád nikde. Zato se zničehonic objevil strážník. Přistoupil k panu řidiči. Vypadal přísně. No jasně, pomyslel si Víťa. Krmit strašidla je jistě zakázané."
Dalsi mila detska knizka s nadechem zimy. Lakavy pribeh pro male i velke ctenare, skvely je i pracovni sesit,nejen pro pedagogy,ale i rodice :)
Knížku nám donesl Ježíšek a tentokrát jsem si užívala já, že mi syn předčítal. Líbil se nám příběh i ilustrace, písmenka jsou tak akorát velká, jen mohlo být k předčítání více sněhu, za což tedy kniha nemůže, tak právem pět hvězd. :-)
Líbí se mi,že ke knížce je přiložený malý pracovní sešit s úkoly, které se vztahují k obsahu knížky. Písmena jsou velká a obrázky moc pěkné. Příběh je takový vánočně-milý, ale nevím, pořád mi tam něco nesedí nebo možná chybí...nevím... proto hodnotit hvězdičkami raději nebudu, ale počkám, co na knížku řeknou moje děti.
Vánoce pro děti tramvaje člověk a pes sníh, vločky vánoční příběhy rodiče a děti
2014 | Zločin na Starém Městě pražském |
2018 | Past na korunu |
2009 | Draka je lepší pozdravit aneb O etiketě |
2016 | Jde sem lesem - Bylinková pohádka |
2013 | Policejní křeček |
Moc pěkná knížečka, zasněžené město, krásné ilustrace, milý vánoční příběh, který bavil nejenom mě, ale i našeho mladšího synka.
Ten ještě většinou nevydrží poslouchat čtený příběh, ale tady jsme to dali na jeden zátah, jen s malou zastávkou u obrázku tramvaje. Jezdil prstíkem po tom kousku kolejí, co na obrázku byly, a rozehrál u toho na chvilku vlastní pohádku :-).