Draka je lepší pozdravit aneb O etiketě přehled
Miloš Kratochvíl , Daniela Krolupperová
S podtitulem: Základy slušného chování pro malé děti v krátkých pohádkách a verších. Slušnému chování je potřeba se učit již od útlého věku. Aby ale děti neodradily suché poučky či odtažité kárání, rozhodli se autoři učit je etiketu prostřednictvím příběhů. Je v nich ukryto poselství o tom, že má člověk vždy slušně zdravit, prosit i děkovat, že si musí po sobě uklízet, neničit věci, dělit ses ostatními, že nemá být lhostejný ke svému okolí. Ke každému příběhu je připojen rádce pro rodiče, jak mají ratolesti dobrému chování učit, i tipy na to, jak vlastně takové dobré chování vypadá (například u stolu). A nakonec, aby se to všechno dobře pamatovalo, nechybí pěkná básnička.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Draka je lepší pozdravit aneb O etiketě. Přihlašte se a napište ho.
Zajímavá kniha. Pro dospělého jsou pohádky dost zvláštní, ale dítě bylo nadšené, takže svůj účel pravděpodobně knížka splnila.
Kniha Draka je lepší pozdravit aneb O etiketě v seznamech
Děti příběhy rády poslouchají a ještě si s nimi můžete popovídat u doplňujících otázek k jednotlivým příběhům.