Vaříme s bylinkami
Jekka McVicar
Velká kniha o bylinkách byla hit. V nové publikaci nabízí Jekka McVicarová 250 originálních receptů, v nichž používá na 50 nejlepších čerstvých bylinek. Jakmile zařadíte bylinky do každodenního vaření, jídlo bude chutnější. Autorka navíc dává velmi praktické a nesmírně užitečné rady, jak jíst dobře a nápaditě s andělikou, bazalkou, vavřínem, brutnákem, kmínem, šantou, celerem, kerblíkem, pažitkou, koriandrem, koprem, fenyklem, česnekem, křenem, meduňkou, citronelou, libečkem...... celý text
Literatura naučná Kuchařky
Vydáno: 2011 , Ikar (ČR)Originální název:
Jekka’s herb cookbook, 2009
více info...
Přidat komentář
21.08.2014
Málo známé a hodně bylinkové recepty, uvítala bych fotky, ty mi tu dost chybí,ale jinak krásná kuchařka
1
Autorovy další knížky
2005 | Velká kniha o bylinkách |
2011 | Vaříme s bylinkami |
2004 | Velká kniha zeleniny, bylin a ovoce |
V časech zrajících jahod, kvetoucích bezů a brutnáků, bujaré máty a omamné mateřídoušky naprostá nezbytnost. Upoutala mě před deseti lety za výkladem knihkupectví při cestě ze Šumavy - nádherným přebalem, výraznou slevou a doporučením od Jamie Olivera. Od té doby se k ní stále vracím. Padesátka statečných rostlin představených bylinkářskou královnou Británie. S milými úvodními příběhy, krásným věnováním, netradičními recepty a nádhernými ilustracemi její dcery Hannah. Za každou kapitolou skvělé doporučení Jak naložit s přebytky. Narazíte-li v textu na "self-raising flour" (Levandulové sušenky str. 158 apod.), vězte, že překladatelka byla patrně zaskočena anglickým vynálezem "samokypřící mouky", kterou si nechal patentovat bristolský pekař Henry Jones v 19. století, neb chtěl pouze vylepšit příděly námořnictva a nakonec dodával sušenky až na dvůr královny Viktorie. Rajskou bez rozmarýny už si ani neumím představit, bazalkové noky s rajčatovou omáčkou pohladí váš jazyk a levandulové sušenky provoní váš byt. Léto, bylinky a Jekka McVicar budiž pochváleny!