Vaříme s bylinkami

Vaříme s bylinkami
https://www.databazeknih.cz/img/books/66_/66856/varime-s-bylinkami-66856.jpg 5 7 7

Velká kniha o bylinkách byla hit. V nové publikaci nabízí Jekka McVicarová 250 originálních receptů, v nichž používá na 50 nejlepších čerstvých bylinek. Jakmile zařadíte bylinky do každodenního vaření, jídlo bude chutnější. Autorka navíc dává velmi praktické a nesmírně užitečné rady, jak jíst dobře a nápaditě s andělikou, bazalkou, vavřínem, brutnákem, kmínem, šantou, celerem, kerblíkem, pažitkou, koriandrem, koprem, fenyklem, česnekem, křenem, meduňkou, citronelou, libečkem...... celý text

Literatura naučná Kuchařky
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Jekka’s herb cookbook, 2009


více info...

Přidat komentář

Ithaka
29.06.2021 5 z 5

V časech zrajících jahod, kvetoucích bezů a brutnáků, bujaré máty a omamné mateřídoušky naprostá nezbytnost. Upoutala mě před deseti lety za výkladem knihkupectví při cestě ze Šumavy - nádherným přebalem, výraznou slevou a doporučením od Jamie Olivera. Od té doby se k ní stále vracím. Padesátka statečných rostlin představených bylinkářskou královnou Británie. S milými úvodními příběhy, krásným věnováním, netradičními recepty a nádhernými ilustracemi její dcery Hannah. Za každou kapitolou skvělé doporučení Jak naložit s přebytky. Narazíte-li v textu na "self-raising flour" (Levandulové sušenky str. 158 apod.), vězte, že překladatelka byla patrně zaskočena anglickým vynálezem "samokypřící mouky", kterou si nechal patentovat bristolský pekař Henry Jones v 19. století, neb chtěl pouze vylepšit příděly námořnictva a nakonec dodával sušenky až na dvůr královny Viktorie. Rajskou bez rozmarýny už si ani neumím představit, bazalkové noky s rajčatovou omáčkou pohladí váš jazyk a levandulové sušenky provoní váš byt. Léto, bylinky a Jekka McVicar budiž pochváleny!

J.books
21.08.2014 5 z 5

Málo známé a hodně bylinkové recepty, uvítala bych fotky, ty mi tu dost chybí,ale jinak krásná kuchařka


moonchild
03.03.2014 5 z 5

Skvělá kuchařka.Jsou zde málo známe,ale zato velice dobré recepty na chutné jídlo.

Autorovy další knížky

Jekka McVicar
britská, 1951
2005  87%Velká kniha o bylinkách
2011  91%Vaříme s bylinkami
2004  70%Velká kniha zeleniny, bylin a ovoce