Ve službách zla
Robert Galbraith (p)
Detektiv Cormoran Strike / Cormoran Strike série
Zatímco ve Volání Kukačky soukromý detektiv Cormoran Strike vyšetřoval smrt modelky Luly Landryové, v románu Hedvábník zkoumal záhadné zmizení spisovatele Owena Quinea. Obě díla čtenáře zaujala nejen propracovanou zápletkou, ale také přesvědčivým vykreslením života obyčejných lidí. V knize Ve službách zla se ve smrtelném nebezpečí ocitne sám Cormoran Strike a čtenáři se můžou těšit nejen na ďábelsky rafinovanou zápletku plnou nečekaných zvratů, ale také na poutavý příběh o vztahu muže a ženy na křižovatce jejich osobních i profesních životů.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2016 , PlusOriginální název:
Career of Evil, 2015
Do série s Cormoranem Strikem jsem se zamilovala. Zápletka zajímavá, napínavý děj, ale co mě ve všech knihách dostalo a nutilo mě číst dál a dál bylo to krásné jiskření mezi Cormoranem a Robin, vykreslení jejich pocitů a myšlenek. Za mě je to jedna z nejlepších detektivních serií, které jsem četla
Špatná detektivka to není, i když asi ze série nejslabší. Druhá polovina knihy se mi zdála zbytečně natahovaná a místy až nudná. Konec je dobrý.
Možná trochu překvapivě i na potřetí se četlo dobře, snadno a s napětím až do konce. Odkazy na události v minulosti Strika mi trochu připomněly styl Lee Childa. A asi by se našlo víc paralel s postavou Jacka Reachera :-)
Čím více stránek, tím méně zájmu. Příliš popisný a vysvětlující děj, opakování informací a časté odbočky do historie. Vata a zase vata, podstatně bych krátil. Nesedly mi sáhodlouhé popisy vztahů, častá ohlédnutí do historie, drby, rozchody a hádky. Ústřední a zároveň jediný námět je vyzrazen už na začátku knihy. Autorka pak nepřichází s ničím novým a vyšetřování se neskutečně vleče. Navíc vtipný a lehkovážný styl psaní skloubený s vyšetřováním vraždy mi moc nesedl. Pro mně prostě utrpení. Abych ale nebyl škarohlíd, závěrečný skutek Robin je odvážný a pozoruhodný. A pak taky... Volání kukačky se mi líbilo mnohem více.
No, tahle kniha se mi četla fakt špatně. Skoro dva měsíce... Nemám rád, když od půlky vím, co bude dál. Nemám rád když ze sebe hlavní postavy dělají blbce - vztahová linka Robin a Cormorana je něco co fakt nemohu zkousnout...
Zápletka není špatná, ale pro mne by ta kniha mohla být poloviční - té vaty je tam zbytečně moc
Opět skvělý díl, Robin s Cormoranem jsou bezva dvojka a osobní rovina zde vůbec neruší, právě naopak! Doporučuji!
Kniha se čtš příjemně, i když chvílemi ztrácí spád. Od Rowlingové mám raději Harryho než detektivky.
jako milovnice HP jsem chtěla okusit i román od paní Rowlingové a dle recenzí jsem vybrala Ve službách zla. dobře jsem udělala, mělo to spád, žádné nudné pasáže, postranní linky ze života, Cormoran je sympaťák. ale teda ten konec, jako ten úplně úplně konec, achjo.
dobré téma, kniha má hlavu i patu. A vlastně jako bonus, nohu, uši i nos. Vážně dobrá detektivka.
Celá trilogie stojí za to, klasická detektivka bez severských x modrů :-) zaslechla jsem že se píše další díl nebo že snad v Anglii existuje, tak šup překládat a ať je co číst :D
Doporučuji!!!
Popravdě si nejsem jistý jak tuto knihu hodnotit. Detektivní zápletka dobrá, náhledy na konání vraha zajímavé, osobní linka Cormorana a Robin fajn (možná jí je věnováno až moc místa), ale celé mi to přišlo takové nějaké roztahané až někdy nudné. Celou dobu jsem měl pocit, že všechno co Cormoran s Robin dělají je tak nějak zbytečná práce, žádné vodítko pro čtenáře na jehož základě by mohl na vraha přijít dřív než si autorka přeje, tedy na samém konci knihy. Opakující se klišé s krachující kanceláří a finančními problémy taky hodnotě nepřidalo. Jedna z mála knih, u které jsme se těšil až to dočtu a vezmu si něco jiného. Co oceňuji určitě, je normální uvěřitelný konec, nic ve stylu "bomba do poslední vteřiny" jak bývá často zvykem u rádoby bestselerů ve snaze šokovat čtenáře. Prostě byl vrah odhalen a brzy na to dopaden aniž by došlo v posledním odstavci knihy k 6-ti těžko uvěřitelným zvratům. Autorka si sice neodpustila zakončení knihy s ne úplně jednoznačným závěrem, ale pouze v osobní lince a to mi nevadí. :-) Shrnuto podtrženo, není to špatné, dá se to přečíst, ale podle mě zatím nejslabší kniha ze série.
Moje první detektivka od Rowlingové ze série případů Cormorana Strika, která mě opravdu příjemně překvapila a díky které jsem si půjčila i další knihu ze série.
Tyto knihy od autorky mám velice rád . Je tu vidět ,že autorka dokáže vést děj příběhů , ať je to jakákoli doba . I když tento konec byl trochu kostrbatý , je to stále vynikající čtení . Jsem zvědav , jestli nebude poslední / Byla by to škoda !!!
Nejlepší díl! Přečteno rychle, nabité akci, skvělé, ale jako ten konec?? Proč mi to dělá? Chci pokračování :)
Tak třeti příběh s Cormoranem Strikem pecka,druhá mě zklamala,ale této nechybělo napěti,zàpletka i větší prostor asistentky Robin.Přečteno rychle.
Třetí díl mě nadchl zatím nejvíce. Kniha má spád a napětí, se zadrženým dechem vyčkáváte další dění.
Po druhém díle, který se mi zdál nejslabší a zvláštně podobný prvnímu, je díl třetí výrazným zlepšením.
vraždy Londýn detektivové zfilmováno – TV seriál
2014 | Volání Kukačky |
2015 | Hedvábník |
2008 | Harry Potter a relikvie smrti |
2001 | Harry Potter a vězeň z Azkabanu |
2004 | Harry Potter a Fénixův řád |
Máma mi při půjčování knihy řekla, že z ní doslova teče krev a měla pravdu. Dokonce jsem se večer začala bát v tmavších uličkách. Stejně čtivý styl jako předchozí knihy a vlastně jako vše od JKR. Překlad do Češtiny je taky opravdu povedený.