Ve službách zla
Robert Galbraith (p)
Detektiv Cormoran Strike / Cormoran Strike série
Zatímco ve Volání Kukačky soukromý detektiv Cormoran Strike vyšetřoval smrt modelky Luly Landryové, v románu Hedvábník zkoumal záhadné zmizení spisovatele Owena Quinea. Obě díla čtenáře zaujala nejen propracovanou zápletkou, ale také přesvědčivým vykreslením života obyčejných lidí. V knize Ve službách zla se ve smrtelném nebezpečí ocitne sám Cormoran Strike a čtenáři se můžou těšit nejen na ďábelsky rafinovanou zápletku plnou nečekaných zvratů, ale také na poutavý příběh o vztahu muže a ženy na křižovatce jejich osobních i profesních životů.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2016 , PlusOriginální název:
Career of Evil, 2015
Skvělý díl, tohle byla opravdu ukázka skvělé detektivní práce, která vůbec není snadná. Obdivovala jsem Robin a i zde se ukázalo, jak skvěle se k sobě s Cormem hodí. Na jednu stranu se musím přiznat, že jsem je v duchu dávala dohromady nejen profesně, a v tomto dílu jsem si dávala dlouho naději, ale nic.
Sice jsem tipovala jiného vraha, ale od půli knihy jsem pravého našla. Každopádně skvělá celá série. Je mi moc líto, že není další díl, a jestli je, že není u nás.
Doporučuji celou sérii.
Zvrácené, dechberoucí, nečekané, dokonale zapletené. Úžasná kniha od úžasného autora. Pokud se člověk začne, už ho kniha nepustí a čtenář se těší na další kapitolu a po přečtení i na další díl.
Uvědomil jsem si, že bych byl mizerný detektiv. Do poslední chvíle jsem si myslel, že vrah je někdo jiný. Jedním slovem. Geniální!!!
Krimi zápletka zajímavá, z řad nabízených podezřelých během čtení jsem neustále měnila své typy, abych od poslední pětiny knihy měla tzv jasno. A přesto konec překvapil. Co mě však na knize vadilo, byly, dle mého ,místy zbytečně rozvláčné popisy.
Rozhodně nejlepší díl z celé dosavadní trilogie s detektivem C. Strikem. Pokud jste zvládli první dvě předchozí knihy, tak hned berte útokem i tu třetí.
Volný konec ponechává otevřená zadní dvířka, že by se k tomu mohl někdy přidat další díl/y. Za mě 90 %
Nejlepší ze všech tří dílů! Už chci další :-)
Hlášky Kudly jsou fakt boží : ,, Pricino, seš v pohodě?"
a Robin a Strike...fakt dobrý, palec hore
Tak třetí díl předčil mé očekávání... rozhodně je to nejlepší díl z celé trilogie... ale ten konec? Robin, proč?!
Musím za mě říci, že z těch tří knih mi tato připadá nejslabší... nebo ne ani nejslabší, ale bavila mě nejméně. Celou dobu jsem uvažovala, jestli by nemohla být o něco kratší (což není dobré...) a místy jsem se v tom ztrácela... konkrétně jsem si pletla dva podezřelé... kdo, za co, jak a proč... A najednou po 500 stránkách - vrah je ON, protože nesedělo toto a toto...
To jakým způsobem rozebírala J.K.Rowling myšlenkové pochody vraha mě místy až děsilo, jako bych ji nepoznávala... ne že by mi to vadilo, jen jsem to nějak nečekala. Asi kdyby to byl jiný autor, možná bych dala i 4 hvězdy... ale prostě nějak jsem od této knihy měla jiná očekávání...
Bylo to napínavé, nechutné, dechberoucí, překvapující a mělo to jedno "ale" (Robin, proč???). Nemůžu jinak než pět hvězdiček.
"Being sworn at by random people was the price you paid for living in London."
Táto kniha bola super. Úplne som zbožňovala hlavné postavy. Som veľmi rada že sme sa dozvedeli viac o ich osobných životoch a minulosti.
Moc sa mi nepáčali kapitoly z pohľadu vraha, ale to bolo pravdepodobne kvôli tomu že som ho nenávidela a myslím si že bol čisté zlo, takže dávam body za dokonalé stvárnenie.
Čo sa mi naozaj páčilo bolo ako táto kniha krásne ukázala na všetku tú nenávisť a násilie voči ženám. Nedávno som čítala škandinávsku detektívku, ktorá sa zaoberala podobnou témou a keď ich porovnám, bolo to sto a jedno. Táto kniha bola jednoznačne oveľa lepšie spravená.
A ten koniec... môžeme už prosím dostať ďalší diel?
Autorka se nám nějak podezřele vyžívá v těch surovostech. Čím dál více přitvrzuje a začínám mít obavy, kam až to vyšponuje. No dle mého by mohla trochu ubrat a vrátit se surovostí k prvnímu dílu. Jinak byl ale příběh napínavý a hlavního padoucha jsem skoro do konce netušila. Zabrousilo se také podrobněji do života Robin a Cormorana a konečně jsem se dozvěděla nějaké to tajemství, na které jsem čekala od první knihy. :)
Jsem rád, že se autorka od prvního nezáživného dílu s každým pokračováním stále zlepšuje. Jen se trochu obávám jak daleko se chystá zajít, protože násilí a utrpení se u postav stupňuje, ale zatím mě to neznepokojuje. Detektivní příběh vystavěný na osobní pomstě a odhalení vraha se prolíná s osobním životem aktérů, kdy se opět poodhaluje jejich skrývaná minulost. S otázkami z minulosti se zároveň řeší i otázky ohledně budoucnosti. Jsem spokojen s oběma vrstvami vyprávění a čekám jak to bude dál...
Začínám mít pocit,že se v těch nechutnostech paní Rowlingová přímo rochní. Díl od dílu je to zvrácenější. Ovšem opět čtivé, Robinin i Cormuv background promyšlený,hezky to do sebe zapadá. A ten konec.. WTF Robin?
Čím dál tím lepší :) doufám že bude další díl pro pokračování vztahu a objeví se Kudla ve větší míře.
Nejlepší díl z celé trilogie! Plný surovosti, napětí, navíc i vyprávění z úst vraha. Poprvé jsem měla trochu odhad vraha, takže i soukromá radost. I když je kniha tlustá, čte se rychle, má spád; po každé kapitole říkám: ještě jednu kapitolu, a pak jich deset. Už se těším, až vyjde pokračování!
vraždy Londýn detektivové zfilmováno – TV seriál
2014 | Volání Kukačky |
2015 | Hedvábník |
2008 | Harry Potter a relikvie smrti |
2001 | Harry Potter a vězeň z Azkabanu |
2004 | Harry Potter a Fénixův řád |
Tohle se bohužel vůbec nepovedlo. Nuda, nuda a ještě jednou nuda. Je to škoda, protože předchozí dvě knihy s Cormoranem Strikem se mi líbily. Tuhle jsem dočetla jen s velkým sebezapřením, protože rozečtenou knihu nikdy neodkládám.
Dále komentář obsahuje spoilery.
Hned po pár stránkách autorka naservíruje hlavní událost, kdy Strike dostane poštou nohu. Následně určí 3 podezřelé a zbylých 500 stran se nejdřív snaží zjistit, kde bydlí a pak domnělé obydlí sleduje. Jednou on, jednou Robin a tak je to pořád dokola...vážně, nic jiného se tam opravdu neděje. Navíc kolem 400. strany policie konečně začne brát jeho podezření vážně, během "5 minut" všechny podezřelé lokalizuje a dokonce s nimi i promluví...tudíž předchozích několik set stran Strikova snažení vypadá ještě zbytečněji.
Věřím tomu, že Rowlingová psát umí, už to nemusí čtenáři dokazovat, ale tohle je opravdu pod její úroveň. Napsat 550 stránkovou bichli o ničem, to chce vážně kumšt. Chybí tomu všechno, co dělá dobrou detektivku detektivkou, ale předně tomu chybí jakýkoliv nápad, ze kterého lze vykřesat napětí. Noha poslaná poštou byla sice slibným začátkem, ale nic dalšího bohužel nepřišlo.
Sečteno podtrženo...velké zklamání.