Ve službách zla

Ve službách zla
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/269313/bmid_ve-sluzbach-zla-xCu-269313.jpeg 4 2994 2994

Zatímco ve Volání Kukačky soukromý detektiv Cormoran Strike vyšetřoval smrt modelky Luly Landryové, v románu Hedvábník zkoumal záhadné zmizení spisovatele Owena Quinea. Obě díla čtenáře zaujala nejen propracovanou zápletkou, ale také přesvědčivým vykreslením života obyčejných lidí. V knize Ve službách zla se ve smrtelném nebezpečí ocitne sám Cormoran Strike a čtenáři se můžou těšit nejen na ďábelsky rafinovanou zápletku plnou nečekaných zvratů, ale také na poutavý příběh o vztahu muže a ženy na křižovatce jejich osobních i profesních životů.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Plus

Career of Evil, 2015

Aliii
22.08.2016 5 z 5

Pro mě zatím nejlepší kniha od Roberta Galbraitha a po zklamání z Hedvábníka je Ve službách zla velmi příjemným překvapením - byť z něj kvůli příběhu přebíhá mráz po zádech.

anelaz
19.08.2016 4 z 5

zatím nejlepší příběh o Strikovi,, možná mohla být knížka tak o 100 stran kratší...:-)

jana1976
19.08.2016 4 z 5

Tento díl byl podle mého nejlepší.

lady.bird
18.08.2016 5 z 5

Kniha se mi líbila nejvíc ze všech tří dílů, byla napínavá od začátku do konce. Závěr by si podle mě ale zasloužil větší rozpracování, takhle byl na můj v kus moc rychlý. Takže hodnotím 90 %.

Fevriel
17.08.2016 5 z 5

Pro mě nejlepší ze série, velice často jsem se o knížky nedokázala odtrhnout. :-)

Vevericka.eva
15.08.2016 5 z 5

Paradni kniha. Zacatek hodne Dexterovsky, od Rowlingove bych to necekala.

Stanenka
13.08.2016 3 z 5

Modrina: Netuším, proč jsem si myslela, že to je trilogie :-D. Tak se taky teším na další díl :-).

girdi
11.08.2016 5 z 5

Tentokrát to bylo pořádně drsňácký. Chvilkama mi z toho bylo až fyzicky špatně. Cormoran s Robin jsou super dvojka. Jen tak dál. Těším se na další!

mapet85
11.08.2016 4 z 5

Po dočítaní druhej knihy zo série som sa hneď vrhol na tretiu. A musím povedať, že autor(ka) pritvrdzuje. Hneď v úvode sa stretávame s postavou zvráteného vraha. Vzápätí je do detektívnej kancelárie doručená noha mladej ženy, ktorá roztáča kolotoč vyšetrovaní a pátrania. Kniha sa krúti okolo štyroch podozrivých a my s autorom(kou) môžeme sledovať a hádať, kto je vrahom a či vôbec niekto z nich.

Počas neúnavného pátrania sa okrem Londýna zoznamujeme aj s inými časťami Veľkej Británie, napr. Škótskom a veľká časť knihy je venovaná aj životu a minulosti sympatických hlavných protagonistov. Veľa vecí, ktoré v predchádzajúcich knihách boli načrtnuté sa v tejto objasnia, ale nejdem prezrádzať. :-) Kniha je obohatená o kapitoly, kde je hlavným rozprávačom vrah, pričom musím uznať, že mi pri čítaní niektorých z nich nebolo všetko jedno. Kniha sa takisto venuje aj pre mňa netypickej a nepochopiteľnej úchylke.

Pre mňa najlepšia kniha z celej série a po dočítaní som si povedal, že chcem štvrtú knihu. :-) Zatiaľ si položím otázku : Robin, ako je to teda s Matthewom ? :-) Hodnotím štyrmi silnými hviezdičkami, pretože verím, že autor(ka) nás ešte v budúcnosti prekvapí. :-)

Modrina
09.08.2016 5 z 5

Stanenka: Poslední díl trilogie? Já osobně se těším na další díly. :)

alzbeta4340
09.08.2016 5 z 5

Pěkné počtení. Líbilo se mi to víc než druhý díl. Vztahová dějová linka mezi Cormoranem a Robin je zajímavá, ale docela výrazná a trochu potlačuje detektivní zápletku, která je sama o sobě povedená a napínavá. Čili se z románu stává trochu čtení pro ženy, což je určitě škoda. To je asi jediné, co bych vytkla. J.K.R. v doslovu píše, že tento román psala s velkou chutí a je to na něm vidět.

Stanenka
06.08.2016 3 z 5

Očekávala jsem víc od posledního dílu trilogie. Sice napětí tam bylo, tak jsem četla každou volnou chvíli, ale dost unáhlený konec mne zklamal.

MirKop
05.08.2016 2 z 5

Pro mě velké zklamání. Kukačka byla excelentní, Hedvábník až na ty oplzlosti vcelku taky super - mělo to tah na bránu, solidní zápletku, do poslední chvíle jsem nebyl schopen identifikovat vraha - ač má člověk své tipy. Ale o to v detektivkách jde - o ten moment zvratu a překvapení. To vše "Zlo" postrádá. Už od začátku kalkulujeme se 4 osobami a je více méně jasné, kdo to bude...Je tam spousta zbytečných a nudných pasáží a kniha je prakticky z větší části o vztahu Robin a Strika - a to se mi na té knize líbilo nejvíce ( vč. toho konce, který jakoby tomu všemu nasadil korunu - tedy detektivce jako takové ).

A nejsem si jist, zda-li by v detektivce měl převládnout romanticky cinknutý příběh na úkor toho detektivního...

Swahill
04.08.2016 3 z 5

Kniha mě nebavila tolik jako předchozí díly, kromě posledních 200 stran mě nedokázala vtáhnout do děje.

dalia1769
02.08.2016 5 z 5

Zatím asi nejnapínavější díl z trilogie, alespoň podle mého názoru. Velmi obsáhlé, ale velmi čtivé. Rozhodně nemám dojem, že vztahová linie příběhu nějak převládá, naopak určité jiskření ve vztahu mezi Cormoranem a Robin mi připadá jako výborné oživení příběhu. Jistým zklamáním pro mne proto byl samotný závěr knihy. Uvidíme, jak se bude příběh vyvíjet dál.

Alysa
02.08.2016 5 z 5

Po celou knihu mě více zajímalo, jak se vyvíjí vztah mezi Cormoranem a Robin, než kdo je vrahem. J. K. Rowling by si mohla promyslet, jestli nechce psát i romány :) Ale i přesto mě "Ve službách zla" bavilo více než předchozí dva díly.

Nuny
02.08.2016 2 z 5

Naprosto strhující. Úžasné propojení romanových prvků s kriminálními. V jednu chvíli čtete o přípravách na svatbu a v další o ořezaných dívkách. Opravdu po dlouhé době kniha na úrovni.

preciousx
01.08.2016 5 z 5

Přečteno za víkend, nemohla jsem se odtrhnout. Žádné nudné pasáže, jako v předchozích dílech, trocha napětí do poslední strany. Příběh Cormorana a Robin se stále zlepšuje, těším se na další díl.

Štěpánas
31.07.2016 5 z 5

Třetí díl se mi moc líbil. Rozhodně mě zaujal víc než druhý.Už se těším na další.

Dendrin
28.07.2016 5 z 5

Naprosto pohodové a oddechové čtení, pěkně a čtivě napsané, vítané zpestření mezi vší tou odbornou literaturou, kterou čtu.