Ve víně je... láska

Ve víně je... láska
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/549046/bmid_ve-vine-je-laska.jpg 5 10 10

Isabella zdědila vinařství po svém strýci. Víno je celý její život. Doslova. Na nic dalšího nezbývá čas, a tak se není čemu divit, že se cítí být po citové i milostné stránce značně vyprahlá. Teď se navíc rozhodla posunout své podnikání na další úroveň. Pomoci by jí v tom měli mistři svého oboru – bratranci Morettiovi. Stefano oplývá obchodním talentem a zálibou ve dvoj-smyslech. Návštěvu jižní Itálie si užívá naplno včetně skvělého jídla a veškeré zábavy, která se nabízí. A také se mu v hlavě rodí velké plány do budoucna. Roberto na Isabellu zpočátku působí odtažitě, uznává jej však jako znalce vína a mistra psaného slova. I proto si od něho nechá poradit s propagací a časem najdou spo-lečnou řeč. Obchodní plány se však začnou poněkud komplikovat, když oba muži projevují zájem nejen o rudý mok, ale ta-ké o půvabnou majitelku vinařství. Varování: při čtení této knihy můžete pocítit nutkavou potřebu nalít si sklenku dobrého červeného vína.... celý text

Babu150
18.12.2024 5 z 5

Sakra, proč tato kniha nebyla delší? Už od prvních řádků mě pohltila. Vtáhla do deje a nepustila. Slunná Itálie, krásné vinařství s Isabellou. Ta však chce pomoci s propagací svého zděděného vinařství. Přijedou bratranci Morettiovi, kteří se do jejiho vína zamilují. Otazka je, zdali se zamilují jen do červeného moku nebo i do Isabell?

Odpověď najdete v této boží knížce. Opravdu si mě získala.

Renike
05.12.2024 5 z 5

Perfektní kniha, užívala jsem čtení od začátku až do konce, také pocházím z vinařské oblasti a vím kolik práce a radosti to obnáší. Škoda jen, že příběh byl tak krátký, četla bych to i dál.

Majka1979
01.12.2024 5 z 5

Nádherný príbeh prepojený s láskou - k vínu a aj k ľuďom.
Isa zdedila po strýkovi vinárstvo. A darí sa jej viac než dobre. Avšak aj iná túži po niečom viac. Chce ho rozšíriť a dať o ňom vedieť. K tomu potrebuje niekoho.
A tak sa rozhodne osloviť dvoch veľmi známych bratrancov, ktorí by jej vedeli otvoriť dvere do sveta vína.
Netuší však, že obaja sú približne v jej veku a neodolateľní.
Aj vďaka svojej priateľke Monice zažijú s nimi kopec zábavy.
Ale pri konci sa ukáže, ktorá láska v živote víťazí - tá k vínu alebo k človeku?
Samozrejme nechýba knihe nič - láska, priateľstvo, humor, sklamanie, túžba, nádej, dôvera :)
Úžasná kniha, niečo opäť iné, no jedným slovom úžasné.
Môžem vrelo len a len odporúčať

Moniska2410
30.11.2024 5 z 5

Krásná slunná Itálie, dlouhé lány vinic, víno, jedna malovinařka a dva krásní muži. Takže se příjemně usaďte, otevřete si ,,Susumaniello" a ponořte se do příběhu zalitého sluncem

Isabella zdědila vinařství po svém strýci a protože by se chtěla víc prosadit, osloví bratrance Morettiovi. Ty jsou dobří v tom co dělají, přijmou pozvání a proto vyrazí do Apulie.

Isa byla skvělá osobnost, pracovitá, přátelská a obětavá. Strýc udělal dobře, že vinařství odkázal právě jí.

Stefano a Roberto Moretti, bratranci a velcí milovníci vína. Oni byli jako voda a oheň, ale vytvářeli jedinečný celek.

Stefano byl takový bohém, vtipálek a jeho dvojsmysly vám několikrát vykouzlí úsměv na rtech. Jen za mě moc tlačil na pilu.

Roberto byl trošku tajemný, uzavřený, ale mému srdci bližší, prostě dokonalý gentleman.

Máme tu takový menší trojúhelník a já sem ráda, že vývoj vztahu byl krásně pozvolný. Takže kdo ukořistil srdce krásné Isabelli???? To si budete muset přečíst sami

Máme tu i pár vedlejších postav a nejvíc skvělá byla Monica, ona byla úžasně svá. Vůbec bych se nebránila,kdyby měla také svůj příběh.

Celý příběh vás bude provázet úžasná atmosféra slunné Itálie, skvělého jídla a ještě lepšího červeného vína.

Příběh je jednohubka a hodí se přesně do tohodle pošmourného počasí. Autorky třetí příběh a já její tvorbu mám čím dál víc ráda.

Jani děkuju za skvělé příběhy, které nám předkládáš a už se moc těším na pokračování vlčí smečky .

knizni_blizenec
27.11.2024 4.5 z 5

Máte náladu si přečíst romantickou oddechovku v prostředí Italie a vinohradů? Tak tohle by vás mohlo zajímat...

ISA - Postava dříče, který dělá svou práci s absolutní vášní, precizností a dělá pro to vše i za cenu obětování svého osobního života. Je to postava, kterou budete mít rádi.

ROBERTO - Ten mi byl o dost bližší, sympatičtější a okouzlující než Stefano. Byla mezi nimi jiskra a měla jsem ho jasného od začátku. Má vášeň pro víno, dělá práci skvěle a zda vyhrál Isabell srdce? To musíte zjistit sami.

STEFANO - K tomu jsem si nějaký vztah moc nevytvořila. Jeho poznámky by mi nebyly příjemné, i když to působilo, že je král šarmantu. Já jsem ho viděla k Monice. Je to takovej ten vtipálek, co moc neřeší.

Milostní trojúhelník si užijete, i když jak jsem psala, pro mě byl jasný vítěz a než se dozvíme, kdo vyhraje Isy srdce, na mě to mohlo být dříve, abych zjistila, jak jim to funguje. Dle mého si zde ale najdete spokojenost, hlavně jsem ocenila, že jiskření a touhy byly postupné a rozhodně ne uspěchané.

Italské prostředí mě prostě neomrzí, hned jsem se dokázala na místo přesunout mezi vinicemi přesunout. I když víno nepiju, celý ten popis gastronomie a Itálie byl naprosto ideální.

Postavy vám přirostou k srdci. Mně hlavně ztřeštěná Monica, u které bych chtěla určitě vědět, jaký bude její příběh, protože je tam určitě potenciál. Nejde ji nemiloval.

Autorka píše čtivě, svižně, u knihy si dokážete odpočinout a bude vám utíkat pod prsty. Je to taková jednohubka (kolem 160 stran). Pokud nechcete žádné velké zvraty, jen si odpočinout, tohle je ideální. Mně tam nějaký karamboly chyběly, čekala jsem na to, co se zvrtne, ale i tak mi to nezkazil dojem z knihy. Dost mi to připomínalo knihy od Caplinové.

Podtrženo sečteno - Jestli vám chybí léto, nebo cestování (mně rozhodně), tak určitě vyzkoušejte tuhle českou autorku, která tento rok vydala své první knihy. Čtivost a vykreslení prostředí bylo dle mého gusta a věřím, že pokud se chcete romanticky zasnít, tohle je značka ideál.

Wisha
08.11.2024 5 z 5

Tato povídka je sice kraťoučká, ale už od začátku si ji člověk zamiluje. Všechny postavy jsou sympatické, mezi hlavními hrdiny je od začátku chemie a aby toho nebylo málo, ještě se to odehrává ve slunné Itálii a celá kniha je prostoupená hromadami dobrého jídla a vína, takže doporučuju při čtení určitě mít připravenou svačinku - kromě knihy, kterou slupnete na posezení, budete potřebovat slupnout i něco na zub. :-)

Jana Beranová
česká, 1984