Večeře v Paříži
Elizabeth Bard
Užívejte si jídlo jako Francouzi! Padesát francouzských tajemství pro radost z jídla a společného stolování Elizabeth Bard vyrostla v New Yorku na instantních omáčkách a rychlém občerstvení. Pak se ale zamilovala do pohledného Francouze a odstěhovala se do Paříže, kde objevila nový svět kulinářských specialit. Naučila se chodit na trh a vařit z čerstvých sezonních potravin. Poznala nové ingredience a rituály a zařadila je do svého života. Při pozorování elegantní a štíhlé tchyně i francouzských přátel pochopila, že to, co Američané chápou jako dodržování diety, je pro Francouze normální způsob stravování. A jedí tak s potěšením, chutí a vkusem. Není důležité, jestli chcete změnit způsob života, nebo jen najít novou inspiraci, Večeře v Paříži do vaší kuchyně i do života přinese především radost.... celý text
Přidat komentář
.. a i v době pandemie bych hned jela znovu do Paříže a Provence :) a ochutnala kulinářské speciality
Četla jsem do autorky i předešlé knihy, kde popisuje i svůj život ve Francii, zde jde "pouze" o rady (jak sama píše 50 tajemství) v kuchyni a recepty.
Ač mě to překvapilo, tak mi to ve finále nevadilo. Jídlo a vaření mám moc ráda. Byla to příjemná, klidná a pohodová četba, autorka píše s lehkostí, některé tipy a recepty určitě vyzkouším.
Americká autorka se snaží pochopit francouzskou kuchyni prostřednictvím rodiny svého chotě, své postřehy se snažila popsat do téhle knihy
Musím se přiznat, že až po otevření knihy (již půjčené) jsem zjistila,že jde vpodstatě o kuchařku. Nevadí ,bavily mě vsuvky o Francouzích a jejich zvycích ,co se stravování týče. Recepty také nejsou marné. Jeden už jsem zkusila a další tři si opsala.
Spíš taková kuchařka, ale mě se to celkem líbilo.