Velká japonská kuchařka
Tomio Okamura , Mie Krejčíková Okamura
Velká japonská kuchařka přináší originální recepty od předních japonských kuchařů. Seznámí nás s nejoblíbenějšími recepty této asijské kuchyně a naučí nás jejich přípravu krok za krokem. Kromě oblíbených sushi receptů přináší i řadu dalších specialit. Dozvíme se také, jak připravovat ryby, rýži, zeleninu - jaké používat kuchyňské náčiní a mnoho dalších důležitých rad a informací. K přípravě jídel jsou použity ingredience dostupné v naší obchodní síti, případně ve speciálních prodejnách s japonskými potravinami. Kuchařkou provází 4 nejvýznamnější japonští kuchaři působící v České republice. Knihu doporučuje Tomio Okamura.... celý text
Přidat komentář
Kniha vypadá moc pěkně, recepty nejsou složité a doprovází je bohatý fotografický materiál, už se těším, až něco dobrého uvařím :) Jsem ráda, že kromě profláknutého sushi se v knize dá najít i spousta „obyčejných“ japonských receptů na tradiční jídla. Jen u shánění těch „exotických“ přísad se běžný člověk občas bude muset trochu plácnout přes kapsu – pokud nemá vlastní pravidelný přísun ingrediencí přímo z Japonska.
A opět, jako u spousty dalších současných českých a slovenských knih s tematikou Japonska, se zde vyskytuje známý nešvar s mícháním anglické a české transkripce – názvy jídel jsou psané v anglické, ale v receptech se objevuje česká (kimchi x kimči), ničemu to vlastně nevadí (neznalý člověk může některé názvy špatně přečíst), ale není to pěkné a je to prostě špatně.
Já jsem z této kuchařky nadšená. Obsahuje základní body k přípravě sushi, je doplněná krásnými fotkami a je zde spousta zajímavých receptů.
Také jsem s kuchařkou velmi spokojený. Je zde řada receptů, které jsem chtěl zkusit. Co se mi obzvláště líbí je foto příloha ke každému jednotlivému receptu. Tak mám přesně na očích jak to má vypadat. Jen škoda, že mnoho receptů vyžaduje speciální suroviny (časem zkusím nahradit).