Velká tajemství Prahy

Velká tajemství Prahy
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/548015/bmid_velka-tajemstvi-prahy.jpg 4 8 8

Víte, že v pražské Loretě visí na kříži dívka, které narostly vousy, aby se nemusela vdávat? Víte, kdy v Praze naposledy zamrzla Vltava a kde se prodávaly horké kaštany? Víte, že v jedné pražské garáži vytéká z kohoutku zázračný svatováclavský pramen? Víte o tajné chodbě v porodnici u Apolináře, kterou se ubíraly dámy z vyšších kruhů k utajeným porodům? Víte, proč se Smíchovu říká Smíchov? Může za to smích zachráněného koně z Vltavy? Víte, že v Praze stojí vůbec největší stadion na světě? Odhalte velká tajemství Prahy.... celý text

Magrata15
10.01.2025 4.5 z 5

Krásná kniha, zajímavé tipy na výlety!
Moc pěkné historické obrázky.
Půl hvězdičky ubírám za "úpravu". Ty hrozné chyby a překlepy úplně trhaly oči. Je to škoda, nepozorností takhle pokazit krásnou knihu.

Liskanaceste
06.01.2025 4 z 5

Moc se mi líbí vypravěčský styl Davida Černého. Jako nadšenec do historie Prahy jsem tu knihu vdechla během jednoho večera. Ráda se dozvídám zajímavá historická fakta o místech, kde se každý den pohybuji. Stejně tak mě bavilo porovnávání vedut s tím, jak ta místa vypadají dnes. Většinou se mi Praha líbila víc tak, jak vypadala kdysi. Žádná auta a běžný život tam, kde dnes vládne turismus. Musela to být paráda. Jediné, co mě u této knihy zamrzelo, bylo množství pravopisných chyb. Je škoda, aby takové zbytečnosti kazily dojem z jinak výborné knihy.

vendy246
28.12.2024 2 z 5

Na první pohled hezká obrázková knížka o zajímavostech Prahy. Hned na druhý pocit zklamání... Kniha je tenoučká, jednotlivé kapitoly jsou na sílu našlehaná kratičká sdělení a i název knihy se mi zdá dost přepálený. Co mě zklamalo nejvíc - plno chyb a překlepů, to nečetl nejen editor, ale snad ani sám autor. Tento typ četby mě zajímá a baví, ale zde je příliš patrný záměr vydat každý rok novou knihu. Uvítala bych tři vydání v jednom a bez hloupých přívlastků v názvu. Tajemství může být maximálně velké nebo malé... Krásné je využití vendut z pol.19. století a samotný obsah zajímavý.

MichaelaBublina
20.12.2024 5 z 5

V knize je uvedeno mnoho zajímavostí, spousta z nich byla pro mě novinkou. Škoda, že je v textu takové množství chyb a překlepů. Kazí celkový dojem.