Veriť znova
Mona Kasten
Začít znovu / Znova série
Šťastné konce sú iba vo filmoch. V tom má Dawn Edwardsová jasno. Odkedy pristihla svojho bývalého s inou, zanevrela na chlapcov a radšej sa zamerala na štúdium a svoj veľký sen. Túži po kariére spisovateľky, a hoci už istý čas publikuje poviedky na internete, nik sa o tom nesmie dozvedieť. Ani Dawnini najbližší priatelia o jej záľube netušia. Popravde, všeličo o nej netušia. Rovnako ako Spencer Cosgrove, atraktívny kamarát, ktorému nie je ľahostajná. Spencer je síce neodbytný, ale Dawn neoblomná. Jedného dňa náhodou spozná jeho pravú tvár a uvedomí si, že naoko večne veselý chlapec vlastne nemá veľa dôvodov na úsmev. Spencera viac nevníma len ako zvodcu, na ktorého sa hrá, no postačí to na to, aby poľavila v zásadách?... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2021 , Yoli (SK)Originální název:
Trust Again, 2017
Na prvním díle se mi líbilo, že hlavní postavy měly každá svůj prostor v příběhu. Tady mi to celé přišlo nefér vůči Spencerovi, jeho příběh si zasloužil víc. Přesto se mu nedostalo pozornosti, pořád byl dokonalý a snášel věčné výkyvy nálad Dawn, která ze sebe dělala mučednici kvůli problému, se kterým se setkala většina lidí. Až mi s tím lezla na nervy. Jinak moc pěkný příběh, líbí se mi, že autorka již poodhalila něco málo ze Sawyer a připravila čtenáře na další díl. Já se na něj těším.????
moc hezká kniha. Styl stejně Dobrý jako u prvního dílu, i když ten se mi líbil o trošku víc. Spencera jsem si celkem oblíbila. Dawn byla skvělá líbila se mi linka s jejím psaním. Nolan byl skvělej. Ze začátku jsem sice furt čekala na Alie a Kadena ale nakonec jsem si oblíbila a nový pár.
Chtělo by to vrátit se k původní překladatelce - první díl byl úžasně čtivý, ale tenhle byl tak nějak strojený, neupřímný, a je to opravdu ohromná škoda, protože příběh jako takový je naprosto úžasný. Dokonalý příklad toho, jak i překlad může hrát svou roli.
Nemohu se vyhnout srovnání s prvním dílem série. Příběh Allie a Kadena mě bavil o něco více, ale zklamaná rozhodně nejsem. V této knize mi trošku nesedla Dawn, dej byl celkem táhlý a romantická linie nebyla dle mého tak dobrá jako u prvního dílu. To, co se mi zde moc líbilo, bylo vše kolem. Tím myslím Dawnino psaní, prohlubující se vztah se Sawyer, vrácení se k Allie a Kadenovi a hodiny ve škole - zvláště potom samozřejmě hodiny profesora Nolana ❤️ takže asi chápete, jak moc se těším na čtvrtý díl. Překvapivý byl příběh Spencera, který jsem rozhodně nečekala. Celkově další super romantická oddechová kniha, která se čte sama ( ◜‿◝ )♡
Na první pokus jsem ji odložila po druhém úryvku její literární činnosti. To bylo totiž fakt moc. Ale pak zavřeli knihovny, takže jsem byla tak trochu přinucená dát jí druhou šanci. No nevím. Takové nedotažené. Všechno jim docházelo strašně rychle, a bylo až moc sluníčkové - spolubydlící, parta přátel, profesor, o super sexy Spencerovi nemluvě.
Říct, že jsem nadšená je slabý výraz!!! Spencer mi už od začátku byl moc moc sympatický a od teď patří k mým oblíbeným postavám. Tato knížka mě dostala do kolen.
Opravdu hezky napsáno, četla jsem první díl, proto jsem se těšila na pokračování. Velmi čtivé - stačily dva večery a měla jsem přečteno.
Za mne trochu slabší než první díl, ale mám to tak s těmito sériemi (skoro) vždycky.
Pěkná oddechovka.
U sérii je nejhorší to, že jednička je vždy nejlepší..v tomhle případě se mi líbil i druhý díl. ☺ Líbilo se mi, že tam byli i postavy z prvního dílu.
Místy mě Dawn štvala, ale ke konci jsem pochopila to proč se chovala tak jak se chovala. Doporučuji. ♥
Tak a je konec druhé knihy. No, abych pravdu řekla tento díl byl dosti slabím odvarem toho prvního. Dosti se opakovaly určité věci. Hlavní hrdina byl více milý a pozitivní jinak jsem moc rozdílů nezaregistrovala. Ale jak jsem se zmínila už v minulém komentáři na odpočinek dobré.
Já fakt nevím, proč se pořád v dnešní době píšou takové knihy. A proč se překládají, když vychází tolik kvalitních knih pro mladé. Tohle už jsem četla stokrát - pořád dokola to samé. Kluk s "temnou" minulostí a dívka, co se brání lásce. Trapné erotické scény. Klišé za klišém. A to nemluvím o tom, že toto všechno bylo na 400 stránkách! Jako naivka jsem to dočetla v očekávání, že se tam stane ještě něco zajímavého. Nic se tam nestalo.
Po první knížce jsem měla cca 1/2 roku pauzu a úplně se mi do druhé knížky ze série nechtělo. Každopádně paráda! Nezklamala, naopak se mi líbila ještě víc, jak jednička. Každý máme své démony, však jsme také jen lidi, autorka to skvěle zapracovala do děje. A Spencera jsem naprosto žrala :)
Kniha mě docela zaujala. Je úžasné tak, že jsem ji doporučila pár svým přátelům. Těším se na další díl „cítit znovu”
Moc pěkné volné pokračování prvního dílu. Je pravda, že mě nenadchl, jako ten první, ale i tak se kniha moc dobře četla a určitě budu sledovat autorcinu další tvorbu ????
Nebylo to špatné, ale ani nic extra. Toto je přesně kniha, u které bych uvítala střídání děje z pohledu obou hlavních hrdinů. Můj problém s touto knihou je v tom, že to "trauma" z kterého se Down tak těžko dostávala se mi zdálo banální v porovnání s tím, co se stalo Spencerovi, který se s tím dokázal poprat mnohem líp, takže celé to její malé drama na mě působilo strašně uměle.....i tak si ale přečtu díl o Sawyer, ta snad nebude tak ufňukaná.
Za mě lepší než jednička nejspíš díky tomu, že mi Spencer a Dawn byli mnohem milejší než Allie a Kaden. Skvělé odpočinkové čtení! :)
Jelikož jsem byla z prvního dílu tak moc nadšená, tušila jsem, že otevřít pokračování v době zkouškového bude past. Bingo, na jeden zátah od rána do večera a musím říct, že se autorce opět povedl opravdu skvělý kousek! :-)
přátelství láska první láska romantika štěstí vyrovnání se s minulostí
2019 | Věřit znovu |
2021 | Zachraň mě |
2020 | Cítit znovu |
2019 | Začít znovu |
2020 | Doufat znovu |
Možná si kniha zaslouží alespoň ještě půlku páté hvězdičky, ale hodnotím ji přesto stejně jako první díl, u kterého jsem s hodnocením měla úplně stejné dilema. Kniha se mi opět líbila, byla čtivá, taková celkově milá, ale bez wow efektu. Chybí mi zde proniknutí do těch problémů, které jsou v knize popsané a také vývoj hlavních postav, nepůsobilo na mě důvěryhodně, když hlavní hrdinka bojuje s takovými problémy a zrazu BUM a všechno zapadne a ona se svých démonů zbaví. Jako ano, bylo to fajn, takové mile naivní a příjemné, ale.. prostě to zakončím spojkou.. ALE.