Zachraň mě přehled

Zachraň mě
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/468504/bmid_zachran-me-xeV-468504.png 4 1052 1052

Maxton Hall série

1. díl >

Kniha Zachraň mě je o tom, co se všechno může stát, když studentka prestižní školy Maxton Hall v Anglii uvidí, co nemá… Taky o tom, jak se nesmělá, puntičkářská a cílevědomá stipendistka Ruby, která se dosud zajímala jen o studium a práci v Organizačním výboru pro školu, dostane do situací, které ji donutí vidět svět pravdivěji a barevněji. Rodina Ruby je docela obyčejná, ale harmonická, zatímco James je dědicem starobylého oděvního impéria a příkladem zkaženého, nevychovaného mladíka, který se snaží „užít si poslední rok na střední“. Kniha je o jejich vzájemné přitažlivosti a štěstí, které spolu nacházejí, ale o které musejí bojovat, a stále znovu jim uniká. Je o tom, jaké to je, projít se poprvé kampusem oxfordské univerzity, na které Ruby od dětství touží studovat, a přáních, která se možná splní. Jaké je, když se potkají na přijímacích zkouškách na Oxford daleko od domova… Kniha vás zve do světa dramatické první lásky, romantiky studentských let a napínavých okolností, které svět Ruby a Jamese obklopují.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Red
Originální název:

Save Me, 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zachraň mě. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (210)

Durancie
29.09.2024 5 z 5

Napřed jsem viděla seriál, který se mi líbil a, jak jsem zjistila, držel se knihy opravdu věrně.
Kniha sama je čtivá a nenáročná, takže ideální na odpolední relax. Příběh je dobře vystavěn, postavy jsou sympatické. Za mě super. Jdu číst další díl.

ElessaRiverbow
17.09.2024 3 z 5

Před nějakou dobou vyšla seriálová adaptace této knižní série, a i když jsem tento první díl už kdysi četla, chtěla jsem nejdříve přečíst všechny tři knihy než se pustím do seriálu. Děj jsem si z minulého čtení pamatovala minimálně, až na konec. Ruby je opět skvělá, zato James mě štval i přesto, že jsem věděla, jak to dopadne. Nejvíce jsem ale chtěla zaškrtit Mortimera - pokaždé, když se objevil, tak se mi vařila krev v žilách. Konec jsem si pamatovala, takže se žádné překvapení neodehrálo.


Wisha
28.08.2024 5 z 5

Tak. Moje cesta k Zachraň mě byla poněkud zapeklitá :-) Knížky mám doma už nějakou dobu, ale teprve když jsem se dozvěděla, že bude seriál, rozhodla jsem se po prvním dílu sáhnout. Jenže!!! Přečetla jsem asi první tři kapitoly a musela jsem ji odložit, protože mi Ruby připadala nesnesitelná. S pocitem, že asi raději zhltnu seriál než knihu, jsem si seriál pustila... a skončila jsem s nablblým úsměvem, jak moc mě to dostalo!!! Takže po shlédnutí první řady mi to nedalo a musela jsem si přečíst i knihu. A teď se proklínám, že jsem ji předtím odložila, protože mě to pak už chytilo a měla jsem přečteno asi za dva dny. A jelikož se mi moc líbí herecké obsazení, můžu si představovat hlavní postavy podle herců, což mě obvykle spíš rozčiluje, ale tentokrát je to lepší. Protože seriálový James je určitě lepší než ten zrzavý knižní :-))))) Okamžitě jdu číst druhý díl, protože jsem nesmírně zvědavá, co bude dál. Hrozně moc fandím Lýdii!!!

všechny komentáře

Související novinky (2)

50 nejčtenějších knih letošních prázdnin

02.09.2021


Knižní novinky (23. týden)

06.06.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zachraň mě v seznamech

v Právě čtených24x
v Přečtených1 520x
ve Čtenářské výzvě142x
v Doporučených66x
v Knihotéce629x
v Chystám se číst525x
v Chci si koupit134x
v dalších seznamech10x