Zachraň se

Zachraň se
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475890/bmid_zachran-se-PN3-475890.png 4 761 761

Maxton Hall série

< 2. díl >

Zachraň se nás opět vtáhne do magického studentského prostředí prestižní školy Maxton Hall. Hlavní téma této knihy je věčné a staré jako lidstvo samo: zrada a odpuštění. Opět se setkáme s hlavními hrdiny Ruby a Jamesem. I ostatní oblíbené vedlejší postavy se vrací na scénu, aby dokreslovaly další nezapomenutelný příběh z pera královny romantických příběhů Mony Kasten. Vítejte do světa prestižní školy Maxton Hall, místa dramatických prvních lásek, romantických studentských let a napínavých okolností, které obklopují Ruby a Jamese. Co se stane, když Ruby musí těžce odpouštět zradu a Jamesovi se převrátí svět vzhůru nohama mnoha nečekanými událostmi? Blíží se studium na Oxfordu... Na pozadí příběhu hlavních hrdinů se odvíjejí osudy jejich sourozenců - těhotné Jamesovy sestry Lýdie a vtipné a sebevědomé Rubyiny sestry Ember. Všichni zažívají své první lásky, každá je jiná, ale vlastně jsou všechny stejně opravdové. Znovu se setkáme s organizačním výborem a užijeme si s ním velkolepé plesy.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Red
Originální název:

Save You, 2018


více info...

Přidat komentář

kuwu
včera 3 z 5

Ano, moc nových informací se zde nedozvíme, to ano. Ale i tak bych tento díl úplně nezatracovala. Paradoxně se mi nejvíce líbil konec kde se "vybarvil" zhrzený Cyril a jsem i zvědavá jak se dál vyvrbí Ember.
I když tento díl je slabší - i když to může být tím, že u jedničky nejdříve proběhl seriál a pak až kniha, hodnotím celkem slušně. :)

ElessaRiverbow
19.09.2024 1 z 5

(SPOILER) Po dočtení prvního dílu jsem byla na pokračování této série zvědavá. Bohužel jsem ale zklamaná, tohle mi přišlo naprosto zbytečné. I když byl příběh velmi čtivý, nic moc se tam nedělo. Kdyby nebylo Lydie a jejího těhotenství, které mě zaujalo a bavilo, knížku bych asi odložila. Co mi hodně vadilo během čtení byly zdrobněliny oslovení „maminka“ a „tatínek“ - v minulém díle to bylo také, ale ne v takovém množství. U Ruby by se to dalo ještě tak nějak pochopit, ona má s rodiči skvělý vztah, ale u Jamese to prostě nedávalo smysl. Další věc se kterou jsem měla problém byly pohledy postav, které se měnily i během kapitol. Navíc se k pohledům hlavních postav přidaly ještě asi další tři. Ruby a James mi přišli takoví nemastní neslaní. Amber se mi bohužel zprotivila a chovala se strašně otravně. Přesně takový konec jsem čekala - na fotky jsem si pamatovala, takže jsem si celou dobu říkala, kdy je konečně někdo vytáhne. Přišlo mi to jako zbytečné drama, jen aby tam nějaké bylo a kniha tím prakticky dostala stejnou šablonu jako předchozí díl. Co mě ale šokovalo byl fakt, že Rubyina matka svojí dceři nevěřila!?


Wisha
05.09.2024 3 z 5

Na druhý díl jsem skočila hned po přečtení prvního, protože jsem byla napnutá, ale musím říct, že mi připadá, jako bych se téměř nic nového nedozvěděla. Třičtvrtě knihy cukání, jestli odpustit, nebo ne, pak konečně šťastné shledání, které ale postrádalo jakoukoli chemii... Jediné velké plus téhle knihy bylo, že je psaná z pohledu více postav, protože vedlejší postavy v téhle sérii mám vážně ráda, hlavně Lýdii. No... Rovnou půjdu na poslední díl a budu doufat, že už se to nějak vyvrbí.
Překlad je ale podivný a to, že osmnáctiletí puberťáci říkají rodičům "maminka" a "tatínek" mi připadá spíš uhozené než milé.

Peetullka
25.08.2024 3 z 5

Tento díl byl hodně slabý. Věřím ti, nevěřím ti, miluju tě, ale neodpustím. Táhlo se to.
Ale příběh se rozšířil o pohled dalších postav, což se mi líbilo. Tak uvidíme, co další díl.

Ešína
15.08.2024 3 z 5

Od druhého dílu jsem čekala o něco víc ale prakticky jsme stále na začátku.

cabalenka
23.07.2024 1 z 5

To, že se druhý díl zbytečně táhne ("nevěřím mu" - "věřím mu" - "nechci, aby mi znovu zlomil srdce" prvních 200 stran), to bych ještě přežila. Překlad je snad ještě horší než v případě prvního dílu, tohle snad překládal gůgl... Maminka a tatínek mi stále vypalují díry do sítnice, ale budiž, nicméně titulovat rodilého Angličana Cyrila zdrobnělinou "Cíla" je asi tak stejně vhodné jako mluvit např. o Josephovi jako o Pepanovi. Dress code "černá kravata"? "Ten" Rebel Wilson? A ten naprosto zbytečný konec, kdy se DOSPĚLÉ postavy chovají zcela nelogicky a hystericky? Ugh. Leckterá telenovela má promyšlenější a uvěřitelnější zvraty v zápletce. No nevím, jestli ten třetí díl dám (naštěstí je to docela krátké).

Roux
22.07.2024 3 z 5

Tento díl byl velmi nudný. Líbilo se mi rozšíření postav, už to není jen James a Ruby. Jsou to i jiné postavy, především Lýdie - její linka se mi líbí.

katallinka
22.07.2024 4 z 5

Takhle série je skvělá, i když druhý díl je dost vycpávkový, vůbec jsem se nenudila. Navíc konec je useknutý v tom nejzajímavějším. Hodně mě bavily kapitoly z pohledu Lýdie a Ember! Doufám, že budou i v posledním díle.

Knihomolka97
16.07.2024 3 z 5

(SPOILER) Zachraň se hezky navazuje tam, kde skončil předchozí díl. Ruby má zlomené srdce, James truchlí pro svoji maminku. Ráda bych napsala, že už jsem si na zdrobněliny maminku a tatínka zvykla, ale nemohu. Furt mi to tu nesedělo.

První polovina mě moc nebavila a nějak na mě citově nepůsobila tak, jak měla. Ruby a James si k sobě znovu hledají cestu. Po tom, co se stalo, Ruby Jamesovi nedůvěřuje ale on je odhodlaný dokázat, že se změnil.
Oceňuji ovšem, že se příběh netočí jen okolo nich, ale prostor dostává také Lydie a Ember. Jejich části mi chvilkama přišly zajímavější než hlavní linka. Klidně bych brala více Wrena.

Na a ten závěr je zase na infarkt. Toto mi přišlo snad ještě horší než v předchozím díle.

Tynyton
12.07.2024 3 z 5

Ztotožňuji se s názory jiných čtenářů, že prostřední díl ze série Maxton Hall byl slabší. Oceňuji postupné začlenění pohledů vedlejších postav. Bohužel mi Ruby začala být v tomto díle nesympatická. Ale zároveň si uvědomuji, že postavě je 18 let, já očima třicátníka vidím věci úplně jinak. Možná bychom se chovali v jejím věku úplně stejně. Přeci jen první láska dělá s člověkem divy.

Jittush
10.07.2024 3 z 5

Souhlasím s názorem, že druhý díl je tak trochu "vycpávka". Oceňuji začlenění Lýdie, její postavu v knize mám ráda (možná víc než třeba Ruby). Druhým kdo do příběhu přibyl, byla Ember (sestra Ruby), její příběh mi nevadil alespoň ji člověk také více poznal.

Butterfly340
07.07.2024 2 z 5

(SPOILER) První díl mě bavil, ale tohle byl průšvih. Zachraň se je totálně o ničem. To, co by vyřešilo 50 stránek na víc v prvním díle, tak bylo rozepsáno na 300.

Prvních 170 stránek se týká jen toho, co se stalo na konci minulého dílu. James lituje toho, co udělal, a Ruby mu nechce odpustit. Toť vše. Ruby se mi tu úplně zhnusila. Z toho, že se James vykousl s jinou dělá neskutečnou trágu a vlastně dva měsíce s ním nekomunikuje. Přičemž když se dozví to o jeho matce, tak sice za ním zajde, ale vzápětí odejde, protože se prostě nemůže přenést přes tu jednu pusu. Borec tam brečí a jí je to jedno.
Pro tohle chování nemám pochopení.
Ok, taky bych nebyla nadšená z toho, že strkal jazyk do krku cizí holce, ale c'mon, umřela mu máma, co trochu soucitu? A co se třeba zajímat o to, že kluk, kterýho teda tak strašně miluješ, bere drogy?
Ruby o nic z toho neprojevila špetku zájmu, bylo jí to jedno.

Ale pak najednou přepne a Jamesovi vše odpustí a zapomene. Jakoby se předchozích 170 stran vůbec neodehrálo.

Vedlejší postavy nedostávají skoro žádný prostor, naprostá většina knihy je o příběhu Ruby a Jamese. Což je škoda, protože za mě je ten příběh vyčerpaný a zasloužil si uzavřít už v prvním díle. Nevím, proč každá dvojice nedostala jednu knihu, to by bylo daleko rozumnější. Třeba příběh Ember a Wrena by mě zajímal tisíckrát víc, než nekonečná telenovela Ruby a Jamese.

Ničemu nepomáhá ani ten překlad. I tady se dočkáme osvědčené klasiky v podobě maminky a tatínka. Těch perel je tam ale víc. Třeba překládat black tie jako černou kravatu a petite rats jako malé krysy. Doslovně je to správně, ale ne vždy je vhodný doslovný překlad, že?
Jinak se překladateli povedlo udělat z Rebel Wilson muže. Protože proč se namáhat a zjišťovat, zda jde o muže nebo ženu...
V knize je také velké množství opakujících se výrazů. Třeba hned na začátku se pořád píše o tom, co komu dělá dobře...
Ještě mě velmi zaujalo spojení "zastavit jako z udělání". Jsem slyšela poprvé v životě a úplně nevím, co si pod tím představit xd

Tímto se loučím se sérii Maxton Hall. Přestože jsem si říkala, že ten poslední díl přečtu, abych dokončila sérii, konec knihy mě tak vytočil, že to vzdávám.

keiko33
01.07.2024 5 z 5

Tak pokračovanie je zatiaľ super, aj keď táto časť je iná. V prvej je to o zoznamovaní a postupnom zamilovaní. Nenávisť sa mení na lásku. Tuna je Ruby ublížena a zranená. A dáva Jamesovi poriadne zabrať. Chvíľkami mi ho bolo fakt ľúto. A keď už vyzerá, že je všetko na dobrej ceste, prídu zase problémy v raji. No tentokrát to nie sú len problémy medzi Jamesonom a Ruby. A to oslovenie maminka a tatínek mi už fakt lezie na nervy. Hlavne keď sa jedná o Jamesonovho otca.

MilackovaN
02.06.2024 5 z 5

Velmi mile mě překvapilo, že se v této knížce objeví i vyprávění z pohledu Ember a Lýdie. Ocenila bych třeba i pohled Cyrila a Wrena, ale třeba se dočkám ve třetím díle. Myslela jsem si, že ve druhém díle už se nic neočekávaného nestane a třetí díl bude nuda, ale ten konec?? Musím hned pokračovat třetím dílem, jinak puknu zvědavostí...

Bookish_Adria
29.05.2024 4 z 5

První díl se mi o krapet líbil více jak druhý.
Předchozí díl skončil velmi zajímavě a byla jsem zvědavá na co se můžeme těšit.

Opět se setkáváme s Ruby, která je zničená Jamesonovou zradou. Jameson si prochází nejhorším obdobím svého života, protože ztratil velmi ceného člověka ve svém životě.
Ruby se mu snaží za všech okolností pomoc, ale bohužel mu nedokáže odpustit věci, které udělal. James se pokusí dát dopořádku a zabojovat o svou životní lásku.

Příběh máme tentokrát z vícero pohledů. Není to tentokrát jen o Ruby a Jamesonovi, ale také o Lýdii a jejich problémech a mnoha dalších.

Příběh jsem opět zvládla na jeden zátah a tato série mě doslova pohltila.

Sančez
26.05.2024 5 z 5

Opět nádherný příběh naprosto miluji. A ten konec??? A nemám ještě třetí díl mne asi picne. Ruby a Jamese naprosto zbožňuji.

Laf
20.05.2024 4 z 5

Kniha byla super. Více se tady autorka zaměřuje na to, že vypráví příběh z pohledu různých postav, ne jen z pohledu Ruby a Jamese. Opět jsem se dočkala pár zajímavých zvratů. Ten na závěr byl teda nečekaný. Stojí to tedy za to :)

miloslava3256
19.05.2024 2 z 5

Tady jsem měla problém vydržet u knihy, stále dokola. Bez nějaké šťávy, nebo akce. Kniha úplně není propadák, ale jsem spíš na něco fakt akčního. Celková série to hodně vynahrazuje.

denis.danielova
09.05.2024 4 z 5

Mona Kasten je skvělá spisovatelka a všechny knihy, které jsem od ní četla, byly strhující. Druhý díl ze série Maxton Hall není výjimkou.
Knížka je opět čtivě a poutavě napsaná, od první stránky se dokážete vžít do pocitů postav a prožíváte s nimi vše naplno.
V tomto díle jsme měli možnost blíže poznat Lýdii a Ember, za což jsem moc ráda a těším se na vývoj jejich dějových linek. :) Maličko mě štvala Ruby, že si nenechala nic vysvětlit. Chápu její pocity, ale myslím, že Jamese dusila moc dlouho a v tom důsledku mě jejich dějová linka chvílemi nebavila. ALE! Nakonec i jejich příběh nabral obrátky a hltala jsem každé slovo. :)
V závěru knihy mě překvapila máma Ruby, nevěřícně jsem jen zírala... to svou dceru vůbec nezná?
Už v prvním díle mi lehce vadil překlad, neustálé opakování slov maminka a tatínek... ale tady mě to už opravdu iritovalo. Jsme v prostředí střední školy, nevěřím, že by každý teenager používal tohle oslovení pro své rodiče.
Závěr prvního dílu nás nechal s pusou dokořán a druhý na tom je úplně stejně. Už jsem si říkala, jak se to hezky vyvíjí a na konci PRÁSK! No, nebudu na nic čekat a beru do rukou závěrečný díl série. :)

Hanathor
03.05.2024 3 z 5

Druhý díl se četl stejně dobře jako první, ale tady se velmi často omílalo to stejné pořád dokola. Chyběla tomu "akce".