Zachraň nás

Zachraň nás
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485042/bmid_zachran-nas-Fqc-485042.png 4 642 642

Maxton Hall série

< 3. díl

Závěrečná část trilogie Mony Kasten nás opět vede za přáteli z Maxton Hall. Takhle si svůj poslední rok na střední nepředstavovali. Ruby je v šoku. Vyhodili ji ze školy. A ke všemu se zdá, že je to Jamesova vina. Jejich vztah projde novou zkouškou. Ruby ale v Jamese nepřestane věřit a ten dokonce u Bellových najde nový domov. Kdo ale za všemi katastrofami stojí doopravdy? James se rozhodne utéct svému nalinkovanému osudu a začít si s Ruby plnit své sny. Stejně jako jeho sestra, nastávající maminka Lýdie. První zamilovanost prožívá i Ember a Kesh s Alistairem. Ruby a Jamesovi se nakonec podaří rozluštit podivný propletenec kolem závěti Jamesovy matky a osudu prastaré anglické oděvní firmy Beaufort. Trilogie, která nás tak dlouho provázela osudy přátel z Maxton Hall, končí, a jejím hrdinům nový život začíná. Projděte s nimi jejich posledním společným rokem a vším, co tentokrát přinese.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red
Originální název:

Save Us, 2018


více info...

Přidat komentář

Wisha
20.09.2024 3 z 5

No, řeknu to takhle. Kdyby to nebyla trilogie, ale jeden delší román, bylo by to lepší. Ve druhém díle se prakticky nic nestalo a ve třetím až na konec taky, akorát to bylo zbytečně zdlouhavé. Líbilo se mi na těch dvou hlavně to, že v nich byly zahrnuté příběhy i ostatních, protože takovou Lýdii jsem měla ráda už od prvního dílu a Ember jsem si taky oblíbila. Jsem ráda, jak to dopadlo, ale první díl byl nejlepší.

Ešína
15.09.2024 3 z 5

Závěr série Maxton Hall mi celkově přišel uspokojující. Pro všechny postavy to dopadlo tak jak mělo. Celkově ale nevím, jestli jsem si vlastně příběh užila.


ardeas
28.08.2024 1 z 5

Hodnotím celkovo sériu, pretože od druhej knihy som tú všetku vatu musela preskakovat, onak by som to nedocitala.
Prvá kniha bola v celku zaujímavo pojata, no nakoniec to spadlo do štýlu telenovely a skakalo sa hore dole.
Keď sa pozriem spätne, ideál by pre mňa bolo keby je to 1 kniha dokopy. Takto rozhasene na 3 kusy mi to prišlo zbytočne zdĺhavé a nič nové to neprinieslo. Škoda.
Dokopy všetky tri knihy su v priemerne za 2-3 hviezdy. Neurazí ale ani ničím neohúria.

sara7235
24.08.2024 1 z 5

Na poslední díl jsem se těšila, ale jak to bývá zvykem, tak další díly jsou vždy slabší a tady to platí dvojnásob. Naprosto nezáživné, do čtení jsem se musela nutit. Kniha byla naprosto o ničem, kdyby tam bylo jen to zajimavé, tak jsme jen na 50 stránkách a zbylých 250 naprostá nuda nepodstatných věcí. Myslím , že kdyby autorka zbylé informace dala do druhého dílu, tak by udělala lépe. Takhle to na mě působí, že autorka se snažila dopřát čtenářům poslední díl, vytřískat víc peněz, ale tady se to moc nepovedlo

Knihomolka97
29.07.2024 3 z 5

(SPOILER) Závěrečný díl trilogie Maxton Hall je konečně za mnou. Píšu konečně, protože po druhém díle, který se mi moc nelíbil, jsem četla spíš jen z povinnosti, abych sérii hlavně dočetla. Druhý díl skočil tak, že jsem musela okamžitě číst dál, to nepopírám. Musela jsem vědět, že s Ruby bude zase všechno v pohodě, protože ta holka fakt dostala zabrat a nezasloužila si to!
Toto bude pravděpodobně nepopulární názor, ale myslím si, že kdyby se druhý a třetí díl spojil do jednoho, proškrtaly by se některé pasáže, v pohodě z toho mohla být skvělá duologie. Takhle to bylo zbytečně natahované, linka Jamese s Ruby postupně bledla, ztrácela jiskru a zajímavější se stávaly osudy vedlejších postav.

Zachraň nás hodnotím 3*/5* a stejně tak celou trilogii. Očekávání jsem měla tedy vyšší.

katallinka
28.07.2024 4 z 5

Moc pěkné zakončení celé série. Tenhle díl byl asi nejlepší. Hodně mě bavily pohledy různých postav a vykreslení jednotlivých charakterů. Klidně bych brala knihu o každém zvlášť, tak moc jsem si hrdiny z Maxton Hall oblíbila.

cabalenka
25.07.2024 2 z 5

Horší než první díl, lepší než druhý, každopádně jsem ho četla spíš z povinnosti (když už jsem si tu e-knihu koupila, ne že bych byla až tak zvědavá na povinný a upřímně řečeno dost předvídatelný happy end). V třetí části se vlastně zas až tak moc neděje; poměrně rychle je napravena křivda z dílu předchozího, vše zlé je prominuto a zapomenuto, všichni se milují a odtancují spolu radostně do západu slunce... Překlad je opět otřesný; i když tady si tedy nejsem zcela jistá, zda za to může překladatelka anebo samotná autorka - poměrně záhy jsem se začala obávat o zdraví hlasivek hlavních hrdinů, protože polovinu dialogů pronášejí "chraplavě" nebo svá slova rovnou "zachraptí" (dokonce se dá i "mumlat chraplavě"). Další díla si od autorky už opravdu nepřečtu.

Roux
22.07.2024 3 z 5

Mám tady u těch knih hrozný pocit, že kdyby to stáhli do jedné, tak je to mnohem lepší, něco se tam děje a nemusíme číst výplňkové fráze a ty stejné situace 3x dokola. Bylo to pak už únavné.

Tynyton
12.07.2024 4 z 5

Stejně jako u prvního dílu, díl druhý mě opět donutil sáhnout ihned po pokračování. Chválím zapojení pohledů více postav. Mám za to, že jim autorka mohla dát mnohem víc prostoru, protože například příběh Ember a Wrena se mi líbil ze všeho nejvíce. Po napůl depresivním druhém díle je třetí díl až neuvěřitelně zalitý sluncem ve vztahu k Ruby a Jamesovi, až to bylo prostě těžko uvěřitelné. Zakončení je skvělé, avšak mám za to, že zápletku mohla autorka zapojit mnohem dříve a více si s ní pohrát. Považuji to za nevyužitý potenciál. Nicméně, po prostředí Maxton Hall se mi bude stýskat.

keiko33
01.07.2024 5 z 5

Táto séria sa mi fakt páčila. Ako celok dávam 5*, hoci 2 a 3 časť nemala takú atmosféru, ako prvá časť. Proste ta nenávisť na začiatku, to iskrenie malo väčšie grády, ako keď už boli spolu a bojovali, aby si vzťah udržali. Proste bežné problémy už nemajú také iskry. Ale aj tak som si túto partiu obľúbila. Dobro zvíťazí nad zlom. Láska prekoná všetko. Trochu ma sklamal epilóg, chcelo to niečo "viac". Už sa teším na sfilmovanú verziu.

Sančez
09.06.2024 5 z 5

Tuhle sérii jsem si naprosto zamilovala. Tėžko se mi loučilo s Ruby a Jameseme a jejich rodinami a přáteli kromě Mortimera. Bylo to laskavé pohlazení po duši. A proto budu číst další knihy této autorky.

MilackovaN
09.06.2024 5 z 5

Fajn zakončení série. Jsem ráda, že jsem mohla více poznat i vedlejší postavy, díky vyprávění každého z nich. Je to skvělé obohacení knihy a já bych se vůbec nezlobila, kdyby to takhle bylo u vícero knih. Teď si jdu pustit seriál a jsem zvědavá na porovnání :-)

Bookish_Adria
31.05.2024 3 z 5

Na to jak skvěle tato série začala, tak musím říct, že tohle byl za mě nejslabší díl.
Pořád si stojím za tím, že tato série se mi vryla pod kůži a vážně jsem si ji užila.
Závěrečný díl nám dává na vše odpovědi. Opět tady máme více pohledů a tím pádem i více příběhů ostatních postav.

Co se týče Ruby a Jamese, tak jejich vztah jen vzkvétá. James se snažil pomoc Ruby aby se vrátila zpět do školy a chtěl napravit všechny chyby, které jeho otec způsobil.
Také se snaží konečně žít život, který celou dobu chtěl.

Máme tady i jiné začínající vztahy. Taky se řeší těhotenství Lýdie a její život. Také se dozvíme tajemství ohledně rodiny Beaufortových.
Závěr knihy moc krásný, ale stejně by mě zajímalo: A jak to s nimi bylo dál.

Hanathor
25.05.2024 4 z 5

Dle mého názoru nejlepší díl z trilogie.
Sice to vše bylo (většinou) až moc sluníčkové, ale u tohoto druhu knih ani nic jiného nechcete :)
Líbil by se mi další díl - zajímalo by mě, jak by vypadal život postav za pár let, třeba po vysoké.

Laf
25.05.2024 4 z 5

Skvělé zakončení celé série. Díky tomu, že příběh byl opět vyprávěn z pohledu různých postav, tak se pořád něco dělo a nikde nebyla zbytečná omáčka o ničem. Také závěr překvapil, když přinesl nečekané odhalení. Líbilo se mi to, protože se to četlo skoro samo. Rozhodně doporučuji nejen tento díl, ale celá série stojí za to :)

miloslava3256
19.05.2024 3 z 5

Poslední díl byl hodně nabitý, zvlášť když se tam objevily i pohledy z mnoha dalších pohledů, takže trojka byla opravdu napěchovaná dějem. Škoda, že ty druhé postavy nedostaly víc prostoru, druhý díl byl takový o ničem a trojka přehlcená. Souhlasím, co tady padlo - Rumy a James se zajedly, trošku tajně jsem ještě doufala, že se víc dozvíme o Persim. Nebo Lýdie a Graham - víc jeho myšlenek. Už jak jsem se blížila ke konci knihy, tak si říkám a vyřešení? je toho hodně otevřeno a nakonec to bylo fakt jednoduše, rychle vyřešeno snad na jednu stránku ... (ne těch bylo přeci jen trošku víc), ale i tak.

dzejkbeltygros
25.03.2024 4 z 5

Super zakončení příjemné série. Akorát jak se tu píše v komentářích níže, James a Ruby se trošičku omrzeli a mohla více prostoru dostat Ember nebo Lýdie. Zato byl zase skvělý pohled ze strany Grahama, to zase oceňuji. Bylo to o něco nabitější než ten druhý díl, takže já jsem spokojená.

Zuzíček77
15.03.2024 5 z 5

Tak tu máme poslední díl této party, jak už jsem psala u předchozích dílů, tuhle sérii jsem si vážně zamilovala. Určitě si je schovám a ráda se k ní vrátím. Tento díl tak utek a byl čtivý, nemohla jsem se dočkat jak to dopadne. Bylo to napínavé až do konce.

zamilov.do.knih
08.02.2024 3 z 5

z minulé recenze už asi víte, že z druhého dílu téhle série jsem moc nadšená nebyla. naštěstí třetí a závěrečný díl tak špatnej nebyl, ale k dokonalosti měl taky daleko. největší zádrhel asi vidím v tom, že všechny tři díly se točí kolem jamese a ruby a nebudu lhát, později už mi nepřišli tak zajímaví, aby se to všechno muselo být o nich. takže jsem ráda, že se tady objevilo víc z pohledů ostatních postav, ale stejně si pořád myslím, že kdyby série byla pojatá stejně jako autorčina série znovu (každá kniha zaměřená na jinej pár), líbilo by se mi to víc.
a neodpustím si zde nerýpnout do zvratu, který se na konci knihy objeví. zjevil se tam a za pár stránek hnedka vyřešil, přitom byl dost zásadní. kdybychom se ho dozvěděli dřív a kniha se věnovala jemu řešení, opět by to bylo lepší.
zkrátka a dobře, tahle série je dost průměrná. vztah jsem si vybudovala jenom k prvnímu dílu, který se mi jako jediný fakt líbil a navíc je to můj první a jediný recenzní výtisk, zbývající díly jsou dost... meah.

Eva_Skala99
14.11.2023 5 z 5

Mona Kasten je bohyně románů, její série "Znovu" je a bude pro mě srdeční záležitost. Za mě je tato série malinko slabší, ale určitě stojí za přečtení. První díl byl dobrý, druhý chvalitebný, ale na třetí nemám hodnocení, protože byl zkrátka skvělý. Krásné završení celé série. Jediné co bych autorce vytkla, že se ve třetím díle věnovala i jiným postavám, které by si za mě zasloužily klidně další díl. I tak rozhodně doporučuji a těším se na další nové knihy od Mony.

Autorovy další knížky

Mona Kasten
německá, 1992
2019  86%Věřit znovu
2021  82%Zachraň mě
2020  90%Cítit znovu
2019  86%Začít znovu
2020  81%Doufat znovu
Skrýt reklamy