Zachraň se přehled

Zachraň se
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475890/bmid_zachran-se-PN3-475890.png 4 761 761

Maxton Hall série

< 2. díl >

Zachraň se nás opět vtáhne do magického studentského prostředí prestižní školy Maxton Hall. Hlavní téma této knihy je věčné a staré jako lidstvo samo: zrada a odpuštění. Opět se setkáme s hlavními hrdiny Ruby a Jamesem. I ostatní oblíbené vedlejší postavy se vrací na scénu, aby dokreslovaly další nezapomenutelný příběh z pera královny romantických příběhů Mony Kasten. Vítejte do světa prestižní školy Maxton Hall, místa dramatických prvních lásek, romantických studentských let a napínavých okolností, které obklopují Ruby a Jamese. Co se stane, když Ruby musí těžce odpouštět zradu a Jamesovi se převrátí svět vzhůru nohama mnoha nečekanými událostmi? Blíží se studium na Oxfordu... Na pozadí příběhu hlavních hrdinů se odvíjejí osudy jejich sourozenců - těhotné Jamesovy sestry Lýdie a vtipné a sebevědomé Rubyiny sestry Ember. Všichni zažívají své první lásky, každá je jiná, ale vlastně jsou všechny stejně opravdové. Znovu se setkáme s organizačním výborem a užijeme si s ním velkolepé plesy.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Red
Originální název:

Save You, 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zachraň se. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (133)

kuwu
včera 3 z 5

Ano, moc nových informací se zde nedozvíme, to ano. Ale i tak bych tento díl úplně nezatracovala. Paradoxně se mi nejvíce líbil konec kde se "vybarvil" zhrzený Cyril a jsem i zvědavá jak se dál vyvrbí Ember.
I když tento díl je slabší - i když to může být tím, že u jedničky nejdříve proběhl seriál a pak až kniha, hodnotím celkem slušně. :)

ElessaRiverbow
19.09.2024 1 z 5

(SPOILER) Po dočtení prvního dílu jsem byla na pokračování této série zvědavá. Bohužel jsem ale zklamaná, tohle mi přišlo naprosto zbytečné. I když byl příběh velmi čtivý, nic moc se tam nedělo. Kdyby nebylo Lydie a jejího těhotenství, které mě zaujalo a bavilo, knížku bych asi odložila. Co mi hodně vadilo během čtení byly zdrobněliny oslovení „maminka“ a „tatínek“ - v minulém díle to bylo také, ale ne v takovém množství. U Ruby by se to dalo ještě tak nějak pochopit, ona má s rodiči skvělý vztah, ale u Jamese to prostě nedávalo smysl. Další věc se kterou jsem měla problém byly pohledy postav, které se měnily i během kapitol. Navíc se k pohledům hlavních postav přidaly ještě asi další tři. Ruby a James mi přišli takoví nemastní neslaní. Amber se mi bohužel zprotivila a chovala se strašně otravně. Přesně takový konec jsem čekala - na fotky jsem si pamatovala, takže jsem si celou dobu říkala, kdy je konečně někdo vytáhne. Přišlo mi to jako zbytečné drama, jen aby tam nějaké bylo a kniha tím prakticky dostala stejnou šablonu jako předchozí díl. Co mě ale šokovalo byl fakt, že Rubyina matka svojí dceři nevěřila!?


Wisha
05.09.2024 3 z 5

Na druhý díl jsem skočila hned po přečtení prvního, protože jsem byla napnutá, ale musím říct, že mi připadá, jako bych se téměř nic nového nedozvěděla. Třičtvrtě knihy cukání, jestli odpustit, nebo ne, pak konečně šťastné shledání, které ale postrádalo jakoukoli chemii... Jediné velké plus téhle knihy bylo, že je psaná z pohledu více postav, protože vedlejší postavy v téhle sérii mám vážně ráda, hlavně Lýdii. No... Rovnou půjdu na poslední díl a budu doufat, že už se to nějak vyvrbí.
Překlad je ale podivný a to, že osmnáctiletí puberťáci říkají rodičům "maminka" a "tatínek" mi připadá spíš uhozené než milé.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (41. týden)

10.10.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zachraň se v seznamech

v Právě čtených13x
v Přečtených1 133x
ve Čtenářské výzvě62x
v Doporučených33x
v Knihotéce529x
v Chystám se číst256x
v Chci si koupit90x
v dalších seznamech7x