Vermontské psycho
Jennifer McMahon
Hororový příběh o síle sesterského pouta. Tower Motel byl kdysi prosperující atrakcí venkovského Vermontu. Nyní je zchátralý a přežívá pouze ve vzpomínkách tří žen – Amy, Piper a její malé sestry Margot, které si v něm jako děti hrály. Tenkrát nadšeně prohledávaly opuštěné místnosti, dokud jejich nevinné hry jednoho dne neodhalily něco temného a ohavného, co navždycky zničilo jejich přátelství. Nyní Amy čelí obvinění ze strašlivého zločinu a jediným náznakem jejích motivů je spěšná zpráva, která přinutí Piper a Margot, aby se znovu ponořily do minulosti motelu a osudu dvou sester, které v něm žily v době jeho největší slávy. Sylvie Slaterová snila o tom, že uteče do Hollywoodu a stane se první dámou Hitchcockových filmů, zatímco její mladší sestra Rose se spokojila s prostým životem. Každá tu druhou považovala za něco zrůdného, ale jen jedna z nich zná tajemství, které má děsit budoucí pokolení.... celý text
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2018 , OmegaOriginální název:
The Night Sister, 2015
Nečekal jsem, že mě Jennifer McMahon bude takhle nudit. Zatímco thriller Zimní lidé jsem zhltl během dvou dnů na jeden zátah, Vermontské psycho se nesnesitelně vleklo. Četl jsem je téměř měsíc. Nemohl jsem se začíst, knihu jsem často odkládal, ztrácel jsem se ve spoustě drobných událostí, rušilo mě časté střídání období a dopisy adresované slavnému filmaři hororů mě vůbec nebavily. Teprve až v poslední třetině knihy se začalo něco odehrávat. To už bylo na mě ale pozdě, to už jsem Vermontské psycho odsoudil na průměr. Nezachránil to ani fakt, že kniha McMahon je odkazem na Psycho Alfréda Hitchcocka. Z celé knihy oceňuji alespoň zajímavý závěr a plynulý styl psaní. Jinak autorka ničím nepřekvapila. Další její knihu si ale nejspíš zase nenechám ujít.
Na tuhle knížku jsem se těšila, protože její 1.knizka u nás"zimní lidé"byla bomba,ale tahle,no nevím.Tady se zase protínají příběhy,hodně dávné minulosti, minulosti a přítomnosti,kde rodina trpěla prokletím,že někteří z nich se měnily ve zvířata.Ale pořád tomu něco chybělo i když spisovatelka píše hezky a sama jsem nepřišla na to, kteří z nich jsou ty netvoři,to až ke konci,tak ale žádný horor to nebyl a ani trošku jsem se nebála.Takhle knížka je spíše jedna velká hádanka,ale horor ne.
2017 | Zimní lidé |
2020 | Pozvaní |
2018 | Vermontské psycho |
2022 | Tajemství pramenů |
2023 | Klub monster |
Starý Tower Motel skrývá nejedno tajemství. Policie zde objevila zmasakrovanou rodinu a záhadný vzkaz od vraha. Ten odkazuje na 29. pokoj, který ale neexistuje.
Hororová fantasy, při které nepřijdete o setkání se skutečnými příšerami. Důležitou roli zde hraje dávné prokletí.
I když nejde o klasickou duchařinu, dýchá z příběhu tajemno a nevysvětlitelno. V každé ze tří časových linek číhá nějaké tajemství a záhada. Když jsem si zvykla na střídání příběhů v různých obdobích a zažila jsem si postavy, četlo se mi to moc dobře. Bavilo mě to.