Klub monster přehled

Klub monster
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510709/bmid_klub-monster-Zle-510709.png 4 140 140

Příběh odehrávající se ve dvou časových rovinách, rok 1978 a 2019, napínavě vykresluje svět psychiatrického sanatoria Domova na kopci, u jehož zrodu stála doktorka Helena Hildrethová, babička dvou osiřelých dětí, Violety a Erika, kterým věnuje veškerou svoji péči, pozornost a lásku. Jednoho dne ale do rodiny přichází nová dívka, tichá a bojácná Iris. Violeta nadšeně vítá svoji novou sestru a přijímá ji do svého klubu monster, kde spolu s bratrem rozebírají vlastnosti jednotlivých netvorů a sepisují způsoby, jak je zničit. Minulosti ale nelze uniknout a Via pomalu zjišťuje, že její dětské představy o monstrech nabývají až hrůzně skutečné podoby.... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: , Fobos

The Children on the Hill, 2022

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Klub monster. Přihlašte se a napište ho.

Hvězdinka
23.08.2024 4 z 5

Zvláštní, tajemné a pro mě bohudík ne duchařské. Dvě děti, a pak tři a jedna babička. A pak psychiatrická léčebna. V závěru pro mě přišel zajímavý zvrat, který jsem nečekala a byl opravdu překvapením.

Lucciella_L
21.08.2024

V lince z minulosti Via a Erik loví monstra, když jim babička přivede domů dívku, která nemluví.... Via začne pátrat u babičky, která pracuje jako ředitelka psychatrického ústavu a odkud asi tajemnou dívku přivedla... Jenže, kdo je ona dívka zač a co se jí stalo?

Vedle toho je linka ze současnosti, kde Lizzy loví monstra a při pátrání po pohřešované dívce se objeví něco, co ji katapultuje někam, odkud návrat bude víc než těžký.

Musím říct, že to bylo docela dobře vymyšlené, protože takový konec jsem nečekala - ale ke konci jsem tušila, že to možná bude trošku jinak. Úplně hororové to nebylo, takže se nemusí slabší povahy bát :

Galloway
21.08.2024 5 z 5

Tak tohle byla naprostá bomba! Neměla jsem vůbec tušení, do čeho jdu a kniha mě opravdu překvapila. Celé se to četlo jako po másle.

Violet a Erik bydlí se svou babičkou na samotě v psychiatrickém sanatoriu. Učí se doma, do samotné budovy k pacientům nemůžou a s lidmi z blízkého města také nesmějí přijít nějak zvlášť do kontaktu. Pak přijde nová dívka Iris. Babička chce, aby ji přijali jako svoji vlastní sestru a naučili ji vše od začátku. Iris si totiž nepamatuje nic o své minulosti, neumí se ani oblékat a na hlavě má pod čepicí schované ošklivé jizvy.

Violet slíbí zjistit pravdu o její minulosti, ale netuší, že toto rozhodnutí totálně všem zničí život. Jsou opravdová monstra postavy z filmů nebo se monstra nachází v našich nejbližších?

Z psychiatrických léčeben a podobných sanatorií se mi vždy zvedají chlupy na rukách. A toto byl opět extrém. Lidé, kteří si myslí, že jsou nadrasa a mají vyšší poslání, ubližují a týrají “póvl“ této planety. Není jim líto promarněných a ztracených životů při cestě za svým cílem. Hrůza!

Příběh mě opravdu pohltil a přála bych si, aby tito jedinci mezi námi neexistovali. Celé rozuzlení jsem čekala jiné, více drastické. Ale po zamyšlení se nad celým Klubem monster, jsem byla ráda, jak to dopadlo.

Korunní princezny, Sparrow a další knižní novinky (20. týden)

14.05.2023

Kniha Klub monster v seznamech