Pozvaní přehled

Pozvaní https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/430463/bmid_pozvani-oYc-430463.jpg 4 512 512

Manželská dvojice, Nate a Helen, jsou učiteli na prestižní střední škole v Connecticutu. Jednoho dne se rozhodnou opustit pohodlí a bezpečí předvídatelného městského života a přestěhovat se na venkov. Chtějí se tak přiblížit skutečnému životu a vše si vybudovat vlastníma rukama. Tady, na pozemku v divoké přírodě, začnou sami dva stavět dům svých snů. Díky ne příliš přátelskému postoji místních lidí a několika záhadným událostem však brzy zjistí, že jejich pozemek je spojen s temnou minulostí a že legenda o zdejším duchovi může mít reálný základ. Postupně vyvstává řada otázek – kdo a proč nechal na prahu balíček s podivným obsahem, kam zmizela jejich sousedka a koho má Helen zachránit – na které se snaží najít odpovědi. Je svět, který vidíme, jediným světem, nebo přírodní síly ukrývají víc, než jsme schopni poznat našimi běžnými smysly? Napětí se stupňuje, hranice mezi světy mizí. Může být duch pachatelem vraždy? Rozuzlení tohoto napínavého mysteriózního románu je vskutku překvapivé.... celý text

Literatura světová Horory Thrillery
Vydáno: , Fobos
Originální název:

The Invited , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pozvaní. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (168)

jopp
20.04.2024 3 z 5

Fajn oddechovka. Zábavné, čtivé, strašidelné tak akorát.

Adris
16.04.2024 5 z 5

Knihu jsem se pokoušela 2x přečíst, ale až audiokniha mě dokázala pohltit.
Manželský pár se přestěhuje na venkov, kde si pronajme pozemek u mokřadů, kde kdysi dávno popravili místní "čarodějnici". Helen je fascinována vším z minulosti, proto se rozhodne dát dohromady informace o životě dotyčné. Narazí na různé místní tragédie, které jakoby se pojí s rodinou čarodějnice. Jako zajímavé artefakty si nechá do nového domu nainstalovat části materiálu z míst neštěstí (např. trám ze stromu, na němž byla čarodějnice oběšena). A nevědomky tak staví ve svém domě bránu do jiného světa.

Kniha je i lehce detektivní a thrillerová. Bude bavit i čtenáře napínavých knih. Za mě zase paráda v podání paní Ježkové. Poslouchalo se to samo. Stejně jako Zimní lidé!


tereziehl
09.04.2024 2 z 5

(SPOILER) Moje první audiokniha v životě. Přiznám se, že kdybych ji četla ve fyzické formě, kterou mám doma taky, nejspíš bych ji odložila.
Za mě to bylo hodně vleklé a vlastně se tam nic moc nestalo, překvapivější by pro mě byl závěr, kdy se matka přidala k sektě a byla to opravdu celou dobu ona. Hlas vypravěčky příběhu velmi pomohl a k práci fajn klidný příběh, ale asi po autorce znovu dlouho nesáhnu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pozvaní v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených658x
ve Čtenářské výzvě86x
v Doporučených24x
v Knihotéce398x
v Chystám se číst292x
v Chci si koupit76x
v dalších seznamech11x