Vesnice plná motýlů: Vezměte život do vlastních rukou

Vesnice plná motýlů: Vezměte život do vlastních rukou
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540758/bmid_vesnice-plna-motylu-vezmete-zivot-do-vlastnich-rukou.jpg 4 17 17

Noc, která všechno změní. Téměř padesátiletá Jula se potýká s pochybnostmi o sobě samé, každodenními starostmi a obavami. Jedné noci se ocitne ve vesnici plné nečekaných příležitostí, kde se potká sama se sebou. Čelí zde mnoha výzvám, odhalí různá tajemství a objeví zahradu lásky. Díky této cestě se jí konečně podaří spatřit své já novýma očima a pochopí, že vše je jen otázkou perspektivy. Okouzlující příběh pro každého, kdo se zrovna nachází na životní křižovatce.... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Kazda
Originální název:

Im Dorf der Schmetterlinge: Vom Aufbruch in mein bestes Leben, 2024


více info...

Přidat komentář

Babkabylinkarka
14.09.2024 4 z 5

Mám ráda seberozvojové knihy a tahle patří určitě k těm lepším. Aspoň za mě. Je taková milá,poetická, nic nevnucuje, má krásné ilustrace. A pár zajímavých postřehů tam tedy opravdu bylo. Krásně se četla a dobře se vejde do kabelky.

tulipi
22.08.2024

Moc hezky graficky zpracovaná kniha, kterou si člověk snadno vezme do batohu / kabelky. Obsahem příjemná, čtivá, inspirativní. Mně se líbila; možná proto, že mi přišla pod ruku ve správný čas a sedla mi "do noty".
Líbily se mi nápady s příměry různé problematiky k motýlům, zvonům, králíkům, krápníkům, zahradě...
Závěr jsem očekávala trochu jiný, na druhou stranu jsem ocenila, že hlavní hrdinka/autorka v úplném finále konstatuje, že příběh ani pro ni nebyl všespasitelným návodem, ale spíše nasměrováním k uvědomění si podstatného.


MoniMonika
14.08.2024 3 z 5

"Vesnice plná motýlů" od Michaely Wiebusch nabízí příběh, který osloví především ty, kteří mají rádi seberozvojové knihy a hledají inspiraci pro svůj vlastní život. Hlavní postava Jula, žena na prahu padesátky, čelí svým vnitřním pochybnostem a životním výzvám v prostředí, které je plné symboliky a metafor. Ačkoliv mě příběh místy zaujal, styl psaní mi nepřišel nijak zvlášť výjimečný a opakování některých frází mě trochu rušilo.

Musím ale uznat, že kniha má své silné stránky, zejména co se týče vizuální stránky díky ilustracím od Gisely Goppel, které pěkně doplňují vyprávění. Pokud máte rádi příběhy o osobní transformaci a hledání smyslu života, kniha vás může oslovit více než mě. Pro mě to byl spíše průměrný čtenářský zážitek, který neurazí, ale ani výrazně nezaujme.

Dave799
06.07.2024 3 z 5

Kniha mě mírně zklamala, tušil jsem, že to není úplně kniha pro mě, ale i tak jsem si ji chtěl přečíst. Příběh se mi líbil, ale vadilo mi jak byl napsán, nevím jestli to bylo autorkou, nebo překladem ale zdálo se mi, že byla kniha napsaná velice amatérsky. Často se opakovali fráze či slova a celkově mi text připadal ne úplně dodělaný. Kdyby před vydáním knihy si to přečetl profesionál a nabídl kritiku tak kniha mohla být o dost lepší. 3 hvězdičky za příběh :)

evca7271
26.06.2024 4 z 5

S knihou jsem byla vcelku spokojena a v určitých věcech mě otevřela oči

bee88maja
21.06.2024 3 z 5

Podobných knih jsem četla více, viz. Druhý život začíná ve chvíli, kdy pochopíš, že máš jen jeden. U této publikace mi ovšem trvalo, než jsem se začetla. Je to více jako snové povídání, než návodné kroky, jak změnit své myšlení. Ovšem to, že u mně tento způsob předání zkušeností nefunguje, neznamená, že pro jiné nebude kniha objevná a plná AHA momentů :).Třeba Vám to sedne více :) Kniha má krásné ilustrace, ty vyzdvihuji :).