Vesnice plná motýlů: Vezměte život do vlastních rukou přehled
Michaela Wiebusch
Noc, která všechno změní. Téměř padesátiletá Jula se potýká s pochybnostmi o sobě samé, každodenními starostmi a obavami. Jedné noci se ocitne ve vesnici plné nečekaných příležitostí, kde se potká sama se sebou. Čelí zde mnoha výzvám, odhalí různá tajemství a objeví zahradu lásky. Díky této cestě se jí konečně podaří spatřit své já novýma očima a pochopí, že vše je jen otázkou perspektivy. Okouzlující příběh pro každého, kdo se zrovna nachází na životní křižovatce.... celý text
Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: 2024 , KazdaOriginální název:
Im Dorf der Schmetterlinge: Vom Aufbruch in mein bestes Leben, 2024
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vesnice plná motýlů: Vezměte život do vlastních rukou. Přihlašte se a napište ho.
Mám ráda seberozvojové knihy a tahle patří určitě k těm lepším. Aspoň za mě. Je taková milá,poetická, nic nevnucuje, má krásné ilustrace. A pár zajímavých postřehů tam tedy opravdu bylo. Krásně se četla a dobře se vejde do kabelky.
Moc hezky graficky zpracovaná kniha, kterou si člověk snadno vezme do batohu / kabelky. Obsahem příjemná, čtivá, inspirativní. Mně se líbila; možná proto, že mi přišla pod ruku ve správný čas a sedla mi "do noty".
Líbily se mi nápady s příměry různé problematiky k motýlům, zvonům, králíkům, krápníkům, zahradě...
Závěr jsem očekávala trochu jiný, na druhou stranu jsem ocenila, že hlavní hrdinka/autorka v úplném finále konstatuje, že příběh ani pro ni nebyl všespasitelným návodem, ale spíše nasměrováním k uvědomění si podstatného.
Kniha Vesnice plná motýlů: Vezměte život do vlastních rukou v seznamech
Hlavní hrdinka Jula nemůže spát, přemýšlí o svém životě, cítí samotu, není šťastná... Bojuje s menopauzou, se svými strachy a bolestmi na duši, bojí se budoucnosti. Po jedné ošklivé hádce s manželem zcela vyčerpaná usíná a probouzí se v lese u rozcestníku, na kterém je napsáno: "Tvůj nejlepší život". Tato cesta jí má ukázat směr.... umět porozumět sama sobě, zbavit se strachů, bojovat s obavami. Je postavena před výzvu: "Změnit svůj život".
Hezké myšlenky zasazené do kouzelné přírody, snění a barevné obrazy ze života.... takto ve zkratce o této povídce.