Neklam svoje srdce
Johanna Lindsey
Viking Haardrad Family série
< 3. díl
Zranený Selig sa uchýli na panstvo Gronwood, kde žije krásna Dánka Erika. Je však považovaný za keltského špióna a ocitne sa vo väzení, kde ho kruto zbičujú. Selig prisahá svojej väzniteľke pomstu. Lenže, ako to už v takýchto príbehoch býva, všetko dopadne úplne inak...
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2001 , Ikar (SK)Originální název:
Surrender My Love, 1994
Krásný příběh plný lásky, romantiky a nenávisti.Ale musím říct, že druhý díl o Kristen se mi líbil víc.
Byl to moc krásný příběh, ale všechny strasti jsem prožívala s hlavní hrdinkou. Erika se provinila na začátku knihy a vezlo se to s ní celou dobu, bylo mi jí moc líto a myslím, že byla pokořovaná daleko víc než Selig, a Selig si prostě nenechal nic líbit. I když se mi celkem líbil, toho trýznění z jeho strany bylo přece jen trochu moc.
Mám moc ráda středověké romány s rytíři nebo Vikingy, tady to prostředí bylo moc pěkně popsané.
Bohužel nemám možnost přečíst si předešlé díly, možná je ten druhý ve slovenském jazyce. Je to sice hodně blbý, ale v angličtině tomu rozumím víc než ve slovenštině:-/:-(
Sestra Seliga Kristen, mi celkem vadila, pořád do všeho strkala nos. Možná kdybych si přečetla i její příběh, třeba bych ji snáze pochopila.
Jinak to bylo moc povedené.
Přečteno na jedno nadechnutí :)
Příběh se mi líbil.
Občas mi bylo i Eriky líto, ale Johanna píše krásné příběhy s happy endem :)
Toto je tretí diel o vikingoch a tiež patrí medzi moje top knihy tak ako ostatné co dodať super čítanie.
Z celej serie najslabsia knizka. Akosi som tam necitila to romanticke iskrenie a ani hrdinovia ma velmi neoslovili a trochu zmetocny preklad. A preklepy v menach sa vyskytovali vo vsetkych troch knihach.
Tuto knížku knížku jsem četla poprvé více než před deseti lety. Bylo mi tak 16 a moc se mi líbila. Teď jsem na ni náhodně narazila znovu a pustila se do čtení... a pořád se mi líbí. Příběh má své mouchy, ale když si chcete při čtení odreagovat, nic neřešit, užívat si příběh, krásné hlavní hrdiny... tak je to ideální.
Po třech letech a znovu přečtení tentokrát i s prvním dílem. Čtyři hvězdičky jen za postavy z předchozích dílů a Seliga. Erika sice nebyla žádná fňukna,ale nijak mě nezaujala, ne tolik jako předchozí dvě hrdinky. První se mi líbil nejvíce,druhý mě bavil.
Taková hezká nenáročná oddechovka a přesto celá série stála za znovu přečtení. :))
Tato knížka me opravdu zklamala. Spisovatelku mám rada, ale překlad byl místy zmatený a nedával smysl, přeskakovala jsem stránky a dej se mi začal líbit až v poslední třetině. Předchozí díl - Otrokyně je úžasný, ale tento díl byl průměr. Předtim jsem četla od této spisovatelky knihu zamilovaný ničema (jedna z jejich nejlepsich knih) a nedá se to srovnat...
Nepochopila jsem ten překlad... to to hodily do google překladače? Věty nedávají smysl (chvílema absolutně ne) a jestli za tuhle práci někdo dostal zaplaceno, tak to potěš koště.
Jinak román nebyl špatný, ale ani žádný zázrak, Otrokyně mi přišla lepší a opět uspěchaný a naivní konec (a to i v rámci žánru).
Taková hezká nenáročná oddechovka.
Trochu horsi knížka, nelíbí se mi jak ji podezira , ale nakonec jako vzdy vse dfobre dopadne:)))
Kniha sa čitala dobre,ale naozaj zaujimavych bolo pre mňa iba poslednych 5 kapitol. Z toho čo som do teraz od tejto autorky čitala je tato kniha najslabšia a preto davam len 4 hviezdičky.
Pohodové čtení. Chování Seliga k Erice mě občas vytáčelo, ale jinak se kniha četla dobře.
Další kniha o vikingách. :) Zatím jsme četla pouze Otrokyni a Oddej se lásce. :) každá je svým způsobem zajímavá, takže nemůžu říct, která se mi líbila více. Musím ale říct, že Seliga bych chvílema nakopala, zato jak se choval k Erice. Ale na konci to jakž takž napravil, takže konec stál za to :))
Pěkný příběh, čtivý. Děj pěkně plyne. Jak bylo napsáno níže, místy je tam horší překlad, kdy jsem nějakou větu musela číst několikrát, než jsem pochopila, co tím chtěl autor říci. Podobný příběh jako je Otrokyně (o lásce, zajetí, poutech). Jelikož jsem tuto knihu četla dříve než Otrokyni, zdála se mi výborná. Nyní je pro mě přeci jen lepší příběh Otrokyně.
2001 | Bouřlivé objetí |
1999 | Řekni, že mě miluješ |
2001 | Okouzlení |
2012 | Dokonalá partie |
2001 | Zajatá nevěsta |
(SPOILER) Celá ta záležitost se Seeligovým uvězněním a bičováním byla spíš nešťastná shoda okolností. I když to samozřejmě mohlo dopadnout fatálně.
Dost mě znechutilo, jakým způsobem se jí snažil pomstít. Řetězy, ponižování, výhrůžky... Hnusné. Byl odjakživa k ženám milouš, tak to nedokázal dělat dlouho, ale já si nemyslím, že absence fyzických ran omlouvá rány psychické. Za to * dolů.