Vím si rady s nadáním: Nadané děti doma i ve škole

Vím si rady s nadáním: Nadané děti doma i ve škole
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/545626/bmid_vim-si-rady-s-nadanim-nadane-deti-doma-i-ve-skole.jpg 5 1 1

Říkají ti někdy, nebo docela často, že jsi chytrá nebo chytrý? Jdou ti věci rychleji než spolužákům, máš různé speciální zájmy a často toho víš víc než paní učitelka? Pak jsi nadané dítě. Autorka této knihy mluvila s tisícovkou tvých nadaných vrstevníků a zjišťovala, co pro ně znamená být nadaná nebo nadaný, co jim pomáhá zvládat úskalí školního vyučování a co jim pomůže, aby ve škole zapadly. Najdeš v ní tipy pro každodenní život ve škole, rozvíjení přátelských vztahů i komunikaci s učiteli. Naučí se využívat své silné stránky a své nadání dále rozvíjet. Judy Galbraith založila nakladatelství Free Spirit Publishing. Věnuje se práci s nadanými dětmi. Za svou publikační činnost získala řadu ocenění.... celý text

vladku
06.12.2024 5 z 5

- Jsem členem Mensy, plno lidí kolem mě je členem Mensy, aktivně se o IQ, nadání zajímám. Takže tuto knihu jsem si musel pořídit. Je psaná pro děti, částečně dětmi samotnými, protože jsou citováni děti, od 7 do 11 let. Věk dětí kolem mě. Kniha mě osobně sice nic moc nového nepřinesla, nicméně co je důležitější, žádná věta v ní mě významně nepohoršila. Je to psáno vhodným stylem pro děti, ale mnohý dospělý by si ji měl přečíst. Je psána uvolněně. Autorka propojuje výzkumy z praxí, vlastní průzkumy mezi dětmi, jejich reakce, řešení i neřešení. Kniha je strukturovaná, v každé kapitole srdce systematika zaplesá. Správně popisuje mnohé mýty jak o nadaných, tak "nenadaných". Např. nadání neznamená, že dítě umí všechno, má samé jedničky. A stejně tak správně komentuje rozšířené mýty o Romech, tělesně postižených, dědičném nadání. Doporučuji.
- Co bylo pro mě zajímavé, je na straně 37 a taky ať máte ukázku stylu: "A navíc, jako by to nestačilo, tvoje mozkové polokoule (pravá a levá hemisféra) jsou nejspíš nejlepší kámošky a komunikují spolu daleko lépe než běžné hemisféry. Z toho důvodu mívá mnoho mimořádných nadaných dětí aspoň do určité míry nevyhraněnou lateralitu (ambidextrií)." Všimněte si krásnou práci s přesným pojmy a přitom použity i pojmy poněkud srozumitelnější. (Poté následuje rámeček s vysvětlením co znamená ambidextrie.)

Autorovy knížky

2024  100%Vím si rady s nadáním: Nadané děti doma i ve škole