Vinice ve Francii
Julie Caplin
Romantické útěky / Romantické úteky série
Vychutnejte si pravé šampaňské a máslové croissanty podávané s proslulým francouzským šarmem. Hattie má zlomené srdce a cítí se mizerně. Když se jí naskytne příležitost pracovat dva měsíce na krásném sídle v oblasti Champagne, neváhá ani vteřinu a koupí letenky rychleji, než vyletí zátka z lahve šampaňského. Příprava velkolepého obřadu její sestřenice Gabby pro ni představuje šanci vypracovat se z pouhé asistentky na vyhledávanou organizátorku svateb. Proto se rozhodne zapomenout na trable s láskou a napnout všechny síly k uspořádání pohádkového dne. Nepočítala ovšem s jednou maličkostí S úžasným Lucem, který neustále rozptyluje její pozornost. Podnikají spolu výlety po okolí, navštěvují místní trhy s delikatesami a užívají si pikniky mezi řádky vinné révy. Možná za to můžou bublinky, možná Lucovo kouzlo, ale Hattie začne přemýšlet, jestli jde jen o chvilkové poblouznění, nebo snad o něco víc.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2023 , CosmopolisOriginální název:
The French Chateau Dream, 2023
Interpreti: Veronika Lazorčáková
Přečetla jsem všechny díly této série a příběh z francouzské vinice bych zařadila k těm lepším. U čtení jsem se nenudila, ale díky objevu na konci knihy mi děj připadal nedokončený.
Další z příběhů Julie Caplan, tentokrát z francouzského venkova. Autorka opět nezklamala s popisem krajiny, výčtem jídel (nečíst nalačno!) a romantickou zápletkou. Za mě tentokrát trochu překotný konec.
Za mě tedy rozhodně nižší kvalita než u ostatních knih od Caplinové. Nemohla jsem se donutit to dočíst. Měla jsem i pocit, že nesedí časové údaje, na druhý den se probudí a buch už je tam týden....
Za mě je to pořád ta skvělá Julie, neumím nikdy říct, který příběh se mi od ní líbil nejvíc, či nejmíň. Každý její příběh, postavy a hlavně ty úžasné kouty světa Vám prostě sednou v určitou chvíli - někdy víc, někdy méně. Ale vždycky to pro mě znamená, že mě autorka vezme na další dobrodružství, do kterého se naprosto ponořím. Chci být na stejném místě s hlavními hrdiny, kochat se a jíst ty stejné dobroty - ach dokonalá souhra všech prožitků, to Julie umí!
“Nebylo nad to vědět, že láska osvobozuje. Nemusí to být past a může člověku otevřít oči pro zcela nové dobrodružství.
Musím říct, že než jsem knihu četla, šla jsem nejdřív sem do diskusí, a poté se mi do ní nechtělo. Nicméně se mi kniha (k mému překvapení) velmi libíla, oproti předchozímu paskvilu je to nebe a dudy. Nicméně je to typická Julie, více méně jste stále v kuchyni a vaříte nebo sedíte v kavárně. Místo obšírných popisů jídla a rádoby odborného výkladu ohledně vína/šampáňa se mohla zaměřit na okolní krajinu.
Jsou tam věci, co mě trochu udivovali, ale ve finále se to četlo dobře. “Detektivní zápletka na konci byla ok, aspoň něco jiného než v ostatních knihách :)
Jako vždy pěkný. V knize se vzpomínají postavy s předchozích děl. Vynikající oddechové čtení
Co dodat, prostě Caplinová :) Super jednohubka a romantická oddechovka. Možná krapet slabší ale stejně je miluju...
Asi nejslabší díl, za mě, a ten konec mi přišel docela na sílu, kde nic tu nic a najednou ....tu máme tajemství. Ale stejně si další díl zase přečtu
Četlo se to dobře, byla tam láska, dobré jídlo a pití, trochu tajemna na konci, a to vše ve sladké Francii.
Dobrá knížka na odreagování.
Mně se kniha líbila, lehká, oddechová a i takové jsou třeba. Mám knihy od autorky moc ráda.
(SPOILER) Tento díl byl ze série romantických útěků bohužel ten slabší. Je škoda, že námět, který mohl být zakomponován do příběhu více byl zmíněn až na konci (vazba na válečné období a život na vinici tehdy).
Moje první přečtená kniha od porodu, se dvěma dětma to vážně trvá dlouho,ale stalo to za to. Já to té Caplin prostě žeru, úžasné prostředí Francie a vinic, sympatičtí hrdinové, romantika a pořádání svateb (mé vysněné zaměstnání haha). Nemám co vytknout, čtení jsem si užila a aspoň trochu se odreagovala. Ke čtení sklenku vína, to není doporučení,ale nutnost :D
Autorka děj knihy opět zasadila do velmi lákavého prostředí, kam se obyčejný člověk jen tak nepodívá, takže si prostřednictvím jejích knih může rozšiřovat své cestovatelské i kulinární obzory. A člověk také musí souznít s hlavní myšlenkou románu, který v něm pronese kamarádka hlavní hrdinky: „Každý z nás musí být hlavní postavou svého života.“
Celá recenze v recenzích.
Autorka se snaží ze stejné koncepce příběhu vytěžit co nejvíce. Bohužel "opakovaný vtip, přestává být vtipem". Pořád dokona to stejné, přesto si další díl potřebuji přečíst. Kvituji vracení se k postavám, jejíž příběh už známe. Lehce detektivní zápletka na konci byla dost zbytečná.
Není špatná, to vůbec ne, ale musím se přiznat, že jsem se místy nudila. Atmosféra jistě malebného vinařského kraje na mě tentokrát nijak nedýchla, necítila jsem ji tam. Máme zde postavy z jiných dílů, což bylo fajn, ale to je asi vše. S Hattie jsem nijak nesouznila, docela často mi lezla na nervy. Luc byl samozřejmě pan úžasňák, ale pletky mezi nimi na mě také nijak nepůsobily, motýlci v břiše tentokrát spali. Co se týče popisů krajiny, místních zvyklostí, prostě takový ten běžný život v dané lokalitě, jak ho J. Caplin zachytit umí, mi zde chyběl, nemůžu si pomoci, je mi to líto, ale cítím to tak. Zhruba v půlce knihy, jsem dokonce chtěla přestat. Ale přeci jen to je má oblíbená série a autorka, tak jsem i tento díl dočíst chtěla. Stáhla jsem si audioknihu a zbytek doposlouchala, což bylo výrazně lepší.
Celá recenze v záložkách recenzí od Knižních střípků.
Opět skvělý příběh od Julie Caplin! Tentokrát se dostáváme na prosluněný francouzský venkov u vinice a krásného zámečku. V téhle knize mě bavilo snad všechno - popisy jídel, romantická linka mezi Lucem a Hattie, mezi Fliss a Alfonsem, všechny ty přípravy kolem chystání svatby, vymýšlení květin a tak. Sice ta dějová linka mezi Hattie a Lucem byla občas trošku natahovanější, ale je to prostě Caplin, té to lze odpustit! Bavilo mě to neskutečně, a musím říct že pro mě to zatím je jedna z nejlepších knih od Julie z téhle série. <3 Rozhodně mohu doporučit a už se těším na další knihu, která by měla být ze Švédska (a ta další pak z Prahy!)
Opět příjemná oddychovka. Občas u některých frází už koulim očima, ale stejně se mi stále líbí. Culim se u projevech lásky a směju se vtipným chvílím. Líbí se mi, jak Caplinová propojuje příběhy a postavy, tentokrát jsme se opět setkali s Ninou, i zmínka o Sebastianovi nechyběla. U knihy jsem si odpočala a opět na mě dýchala atmosféra krásné Francie.
víno milostné romány Francie romantika
2018 | Kavárna v Kodani |
2020 | Hotýlek na Islandu |
2021 | Chata ve Švýcarsku |
2019 | Cukrárna v Paříži |
2019 | Pekárna v Brooklynu |
Další typická "Caplinovka" - krásné popisy prostředí, dobré jídlo, romantická zápletka, která na člověka dýchne skoro od samotného začátku.
Vinice ve Francii je příjemná oddechovka, stejně jako všechny knížky ze série. Ač člověk ví, co ho vlastně čeká, protože Juliin vzorec je v každé knize stejný, čtení je prostě dokonalé a užívala jsem si ho do posledního slova. Přiznávám, že jsem měla trošku problém se sžít s Hattie, ale její vývoj byl patrný a ke konci už se mí líbila mnohem více, byla rozhodnější a odhodlanější. Jen škoda, že nejnapínavější část zápletky je až na konci, protože s troškou toho tajemství se mohl krásně nést celý příběh, ale to je prostě Julia.
Já rozhodně hodnotím plným počtem, protože tuhle sérii miluju q těším se na to, až dostaneme další Romantický útěk. :)