Vířivka
Lucie Konečná
Jaké to je začít OPRAVDU znovu? Helena se vrací po dvanácti letech z vězení. Začíná znovu od nuly a žije ze dne na den. Pronajme si garsonku s vířivkou uprostřed pokoje, najde si práci, přítele… Postupně zjišťuje, že se zase dokáže radovat. Nicméně minulost, kterou pečlivě skrývá, na ni zaútočí…
Tento působivý příběh je o tom, jaké to je vyjít po dvanácti letech z vězení, jak se člověk cítí, jak se znovu zapojuje v práci, jak navazuje vztahy s lidmi, zkrátka jaké to je začít úplně znovu.
Dají se vůbec po tolika letech navázat zpřetrhané vztahy s rodinou, když soud, kde hlavní slovo by měla mít spravedlnost, nahlížel na pravdu jen z jednoho úhlu pohledu? Navíc se o slovo znovu hlásí minulost...
Vířivka je příběh, kde nejen velké události, ale i drobné okamžiky dokáží zásadně člověku změnit celý život. Tato kniha se mně dobře četla, má výborný námět a snad jen jednu slabinu a to nízký počet stran. Příběh by se mi líbil ještě víc rozpracovaný.
Byla jsem zvědavá na knihu od známé scénáristky, očekávání dopadlo dobře. Kniha je napsaná "úsporně" bez dlouhých a složitých souvětí, ale mně to v tomto případě vyhovovalo. Na nedělní podvečer super odreagování od všech běžných denních obvyklostí. Ráda si přečtu od Lucie další knížku.
Námět dobrý, zpracování slabší. Velmi strohý styl vyprávění mi neseděl, občas byl popis událostí a pocitů tak neosobní, že ve mě vůbec nic nevyvolal. Což bych od podobného tématu čekala. Postavy byly jedno velké klišé, chyběla mi u nich větší hloubka, když už se tu objevoval popis i z jejich úhlu pohledu. A ačkoli jsem se snažila nebrat ohled na to, že autorka pracovala na béčkových seriálech, nakonec mi to celé připomnělo právě takový televizní pořad. Škoda.
Tu knihu jsem koupila kvuli obalce, priznavam se, ackoliv je ti prizemni... prekvapil me ale i skvely obsah, skoda, ze jsem knihu objevila teprve nedavno
Fakt nevim v čem jsem ji měla obdivovat ...že se stárnoucí vyzobaná slunečnice nechala ojet kdekým, kdo na ni vlezl, a že si tahala blond Dolly z pošty do vířivky, kde se cachtaly a kde si popisovaly kdo si to jak dělá-jestli sprchou, proudem nebo hlavicí???
Absolutní snaha o žensky eroticky dusný vzrůšo, přitom jen ale takový to čecháčský snažení se přiblížit se těm velkým titulům, takový to, kdy se jen schoulíte a rozpačitě vrtíte ramenama, protože se to NEDÁ.
Vyšumělý dny vyšumělý starý baby no. Pustili, ona má svou špeluňu, tam si přebývá, tahá ty balíky na pás, občas ju teda ohne nějakej ÚDAJNĚ mlaďas a hotové. Hm.
Nic jsem od knizky neocekavala, ale nakonec mne nadchla tak, ze jsem ani nesla spat, abych ji docetla. Smutny pribeh, nadherne jednoduse popsany. Neni to komplikovane, ma to silu.
Jednohubka se zajímavým tématem-návratu ženy do života po výkonu trestu ve vězení a jejím hledání svobody i "na svobodě". Četlo se lehce, ale dávám jen tři hvězdičky za příliš strohé pojetí. Strohost jako styl mi nevadí, jiní autoři dokáží stroze psát a přitom čtenáře niterně oslovat, ale to bohužel není případ této knížky. Škoda, že autorka nedokázala příběh rozpracovat, přišlo mi to šité horkou jehlou.
Kniha krátká počtem stránek, ale silná obsahem. Helena se po návratu z vězení snaží začít žít nový život. Vzhledem k minulosti to ale není právě jednoduché. Svižně psané, vulgární výrazy mě neurážely, prostě výborná jednohubka.
Vířívka od Lucie Konečné je krátká, čtivá jednohubka, avšak se silným obsahem.
Helena nás provede svým životem, který se jí zhroutil, když se dostala do vězení a zůstala na světě úplně sama. Po dlouhých letech má opět naskočit zpět do běžného světa a daří se jí to jen díky pomoci psycholožky a kurátorky. Ovšem temnota z původního manželského soužití ji opět pomaličku pohlcuje.
Jaké to je být obětí domácího násilí? Je těžké poznat psychopata, manipulátora a násilníka?
Ještě že existují Boží mlýny...
Skvělá kniha,přečetla jsem ji jedním dechem za večer.Jen bych si přála aby všichni tihle Otové se navždy smažili v pekle.
přátelství ženy vězení, věznice rodina psychologické romány tyrani, tyran domácí násilí ztráta blízkých české romány
Skrýt reklamy
Kniha je psana velmi jednoduchym jazykem, coz ale neni na skodu. Bavila me, autorcin styl je vybrouseny.