Vířivka
Lucie Konečná
Jaké to je začít OPRAVDU znovu? Helena se vrací po dvanácti letech z vězení. Začíná znovu od nuly a žije ze dne na den. Pronajme si garsonku s vířivkou uprostřed pokoje, najde si práci, přítele… Postupně zjišťuje, že se zase dokáže radovat. Nicméně minulost, kterou pečlivě skrývá, na ni zaútočí…
Viděla jsem okolo sebe na Vířivku docela hajp, ale mně to přijde strašně hloupý, nemůžu si pomoct. Námět super, ale celý to bylo takový moc Růžovkářský na můj vkus (nebo mám předsudky). Zpracování bylo hodně daleko za tématem.
Oddechovka na víkend. Suprově napsané, škoda že má jen 136 stránek. Ten konec mi přišel ochuzený, ale je na každém z nás si ho představit.
Krátká knížka, ale zaujala, potěšila. Zločin a trest, ztráta blízkých, tajemství, domácí násilí, nové začátky. V hlavní roli vířivka. Dobře napsané. Mohlo to být delší, zajímaly by mě i osudy vedlejších postav. Co nadělám. Těším se na další autorčiny knihy.
Tak to byl teda mazec. Nemohla jsem přestat číst. Trochu mi to připomínalo mojí oblíbenou spisovatelku Simonu Monyovou. Jak dokáže její manžel něco takového ? Jak mu to mohlo všechno projít ? Bylo mi Heleny hrozně líto.
Knížka je to hodně tenká, ale příběh,který ukrývá, je silný. Je o odhodlání žít znovu a líp, ale taky o tom, že hajzl zůstane hajzlem. Asi mi zůstane chvíli v hlavě.
Kniha byla velice krátká ale dokázala mě pohltit a zásahnout. Vážné téma, které bylo skvěle zpracované. Navíc jsem si opravdu oblíbila hlavní postavu
Hezký příběh Heleny, který se v dnešní době bohužel může stát. Kniha je psaná jednoduše, ale na čtivosti to určitě neubere. V závěru knihy mi trochu chybí, jak dopadl vztah s dcerou.
Od autorky jsem už četla knihu Houpačky a ta se mi líbila víc.
(SPOILER)
Pohádka o krásné Heleně, která se po letech trápení zbavila zlého čaroděje, ale musela za to pykat ztrátou všech a všeho, co měla ráda - a navíc musela být němá. Naštěstí potkala Krásnou, Moudrou, Mladého a Upřímnou, ti odhalili její pravou podstatu a pomohli jí, takže zase zakusila štěstí a spokojenost. Záludný čaroděj se ale s prohrou nesmířil a znovu ji chtěl o všechno připravit.
Zlo ale nakonec muselo být potrestáno, jinak by to nebyla pohádka. A pravda a láska zvítězily nad lží a nenávistí.
No jo, já vím, že to zní až moc optimisticky. Když já ale někdy po pohádkách zatoužím…
Kniha se mi celkem líbila, dobře se četla, žádné zbytečné prodlevy a velmi zajímavý příběh ze života.
Mě se kniha líbila moc. Taková opravdová ze života. Pořád na hlavní hrdinku musím myslet.
Helena se po dvanácti letech vrací z vězení a snaží se začít znovu. Postupně se dozvídáme, co ji do vězení přivedlo, a zjišťujeme, že není tak lehké udělat za minulostí tlustou čáru.
Příběh se mi líbil, ale osobně bych raději uvítala delší román, kde by byly detailněji vylíčeny i zajímavé vedlejší postavy a který by Helenin vnitřní svět obšírněji a hlouběji popisoval. Taky mi trochu vadily vulgarismy a moc jsem nechápala použití nespisovné češtiny, obecné výrazy mi leckdy připadaly naprosto rušivé.
Přes tyto výtky si ale určitě chci přečíst autorčinu novinku Houpačky.
Knížka pro mě byla tak dechberoucí, že jsem ji zhltla doslova na jeden nádech. Po dlouhé době příběh, který jen neproletí, ale který si budu nějaký čas pamatovat.