Vítek na výletě
Bohumil Říha
Další příhody Vítka, který skončil první třídu a má před sebou prázdniny, jsou určeny mladším dětem.
Vítka zbožňovala moje sestra a já si ke knize také nacházela pomalu cestu, protože ségra byla lenoch na čtení a já jí knihu četla.
Jedna z knih ze série o prvňákovi Vítkovi. V tomto příběhu se vydá sám na výlet za strejdou hajným, aby od něho dostal štěně pro svou pražskou tetu. Takové pohodové prázdninové čtení, kterému dominovaly obrázky Adolfa Borna.
Jsou letní prázdniny a na vesnici vládne ranní ospalá pohoda. Tak začínalo letní ráno nejednoho z nás a tak začíná i to Vítkovo. A každý den začíná přemýšlením, co by se asi dalo podniknout. Co takhle vzít kolo (nebo dokonce koně) a někam vyrazit? Hezká kniha s banálním, ale pěkným příběhem. Tak, jak to mistr Říha vždycky uměl.
Mám moc ráda knížky od pana Říhy a moc ráda je čtu synovi před spaním. Krásné mohu jen doporučit.
1957 | O letadélku Káněti |
1977 | Přede mnou poklekni |
1986 | Vítek |
1984 | Dětská encyklopedie |
1976 | Velká obrázková knížka pro malé děti |
" Z pravěku"
Hodnocení trilogie a samostatné knihy:
Příhody Vítka, které zažije na prázdninách v hlavním městě ČR spolu
s porovnáním, jaký je život u něho doma a stejný, který se stará o les. Ale důvod proč jel takovou dálku je malé chundelaté klubíčko...
Více už prozrazovat nebudu,
Mimochodem... Vítek udělá neplechu!