Vrah a srdcová dáma
Fan Vavřincová (p)
Detektivka situovaná do penziónu na ostrově uprostřed jezera. Do poklidné společnosti pravidelných hostů penziónu vpadne nenadále známá zpěvačka a způsobí ve vzájemných vztazích, zejména mezi muži a ženami,napětí. Toto napětí vyvrcholí její vraždou a pak ještě záhadnou smrtí jednoho z členů společnosti.
Dávám tři hvězdičky spíš proto, že mám autorku ráda, ale ty postavy jsou tak nevěrohodné a ta spousta omdlévání všech přítomných dam je časem trapná. Příběh není úplně špatný, ale dokázala by ho paní V. napsat i čtivěji
Malá detektivka, která opravdu hodně připomíná Deset malých černoušků. Paní Fan je na naší spisovatelské scéně nadmíru zajímavý fenomén, ale tato její perlička pro mě až tak nezazářila.
Zápletka knihy silně připomíná "Deset malých černoušků" Agathy Christie, ale příběh je napsán svižně a velice dobře se čte.
2008 | Taková normální rodinka |
1944 | Eva tropí hlouposti |
1995 | Divoška Kim |
1971 | Vlk a sedm kůzlátek |
1994 | Zkuste to s motýly |
Nebylo to špatné, dobře se četlo. Ale proč tam snad každá z žen aspoň jednou omdlela? Už to bylo fakt otravné a přehnané,jak pořád někdo omdléval, každých pár stránek......