Vrať se pro mě
Heidi Perks
Malá ostrovní komunita je šokovaná nálezem dlouho pohřbeného těla. Pro Stellu Harveyovou je to dvojnásob zdrcující. Ostatky byly objeveny na zahradě domu, v němž vyrůstala – domu, z něhož její rodina před pětadvaceti lety bez nejmenšího vysvětlení uprchla.Stella zoufale touží zjistit pravdu, a proto začne pátrat ve své minulosti. Vrátí se na odlehlý ostrov, ale záhy zjistí, že lidé, které před čtvrt stoletím opustila, nejsou zdaleka tak přátelští, jak si je pamatuje – a udělají cokoli, aby svá tajemství ochránili. Jedno je však nad slunce jasnější… Pravda se nedá pohřbít navěky.... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2021 , Ikar (ČR)Originální název:
Come Back For Me, 2019
Bohužel, toto je příběh, který v paměti vůbec neutkví, za týden nebudu vědět, o čem to bylo:-(
Zvláštní kniha, zvláštní prostředí. Pomalu se rozplétá, co se stalo v minulosti.
Popravdě jsem to s knihou měla trochu jako na houpačce, chvílemi byl děj napínavý a zajímavý , ale vysvětlování a určité rozhovory mě přišly trochu nudné natahování knihy. Kniha vybočuje prostředím ve , kterém se odehrává , malý osamocený ostrov. Jinak za mě průměrné zpracování, možná, kdyby to bylo jinak napsané bavilo by mě to více.
Příběh byl celkem zajímavý... Ale první polovina knihy mne zaujala více než samotný závěr... Ten byl takový komplikovaný....
Docela zklamání, po prvním autorčině románu, který jsem přečetla jedním dechem, jsem čekala něco podobně napínavého..Bohužel jsem se víc trápila ..Hrdinka Stella přeskakuje mezi současností a minulostí, od druhé poloviny příběhu jsem měla chaos v postavách a jejich pohnutkách..konec takový nemastný neslaný..škoda
Kniha se krásně četla ale pořád nechápu název, pro koho se to vlastně vracela? Každopádně bych si knihu klidně přečetla ještě jednou, byla to příjemná oddychovka na odpoledne.
Kniha se rychle četla, když se zorientujete v postavách tak děj poté jen plyne. Bohužel ke konci knihy pro mě příběh začal být velmi komplikovaný a chaotický. Rozuzlení a konec mi v tom nepomohl a zkazil mi celý dojem z knihy. Každá postava měl tajemství, ale přijde mi, že tam bylo spoustu náhod na jeden ostrov. Bohužel mi kniha nesedla a proto jen dvě hvězdy. První kniha mě oslovila mnohem více.
Po třetině knihu odkládam. Nudná kniha, která mě ničím nezaujala a zápletka se mi vůbec nelíbí. Je taková o ničem. Nechce se mi s touto knihou ztrácet čas. Nestojí za to.
Hmm.. Tak nějak nevím,co k téhle knize napsat. Četla se dobře, ale celková zápletka a konec mi přišly nezajímavé.. Předchozí kniha od autorky mě bavila víc, tak uvidíme, s čím přijde příště.
Mě se kniha velice líbila! Paní spisovatelka píše velmi dobře. Mám ráda střídání děje s minulostí. Bylo zde hodně napětí a dávného tajemství. Je pravda, že jsem si musela zvyknout na více postav a také se poměrně stále soustředit na text. Ale nic z toho mi nevadilo. Kniha je výborně vystavěná a děj pestrý a komplikovaný, takže to bylo nutné. Všem ji doporučuji!!
Dobře se mi to četlo, mám ráda knihy, kde se vynořují stará rodinná tajemství, ale ikdyž mě konec překvapil, přesto tomu něco chybělo.... možná více napětí.
Dávám *** a půl
Zas tak moc mě nebavila, jména se mi pletla a dost rychle šlo odhalit následující vývoj.
V tomto napínavém psychologickém thrilleru postupně vyplouvá na povrch rodinné tajemství, které mělo zůstat už navždy pohřbené. Děj příběhu se odehrává převážně na ostrově Evergreen, kde žije jen malá komunita obyvatel a ta si pečlivě střeží svá tajemství.
Knížka se výborně četla, líbila se mi atmosféra izolovaného ostrova, která podobným příběhům přidává na atraktivnosti. Jsem spokojená !
Dvacet pět let je strašně dlouhá doba. A právě po takovém čase se vrací Stella, hlavní hrdinka, dá se říct na místo činu...Není to příjemný návrat, ale alespoň se spousta tajemství z dětství postupně vyřeší. Druhá knížka od Heidi Perks a nebyla vůbec špatná. Za mě určitě lepší thriller než Jak jsi mohla.
Jojo, moc pěkný příběh. Ostrovní prostředí mě taktéž pohltilo.