Vražda v anglické zahradě

Vražda v anglické zahradě
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/545310/bmid_vrazda-v-anglicke-zahrade.png 4 52 52

Julie Birdová série

1. díl >

Audiokniha Vražda v anglické zahradě, autorka Katie Gayle, čte Rudolf Červenka. Kdo je Julia Birdová? Čerstvě rozvedená, čerstvě v důchodu, bezdětná, zvědavá. Dříve Londýňanka, teď však majitelka domku ve vysněné idylické anglické vesničce a… amatérská vyšetřovatelka. Když nechá zbourat zahradní kůlnu, najdou pod ní kostru mladé ženy, jež tam zřejmě leží více let. Policejní vyšetřování se ne a ne hnout z místa, a tak Julia prostě musí začít pátrat. Ještě že přitom má k ruce svérázně zvědavé labradoří štěně jménem Jake…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: audiokniha , Leda
Originální název:

An English Garden Murder, 2022


Interpreti: Rudolf Červenka
více info...

Přidat komentář

elexmil
29.08.2024 2 z 5

Hodně oddechové, jednoduché, na letní dny na zahradu ke sklence portského nebo k šálku čaje jako dělané. Až si budu chtít opět odpočinout od vážných témat, tak si třeba půjčím i další díl série.

Bustedka
07.08.2024 3 z 5

To je tak, když jedete do knihovny a zapomenete si mobil se seznamem knih, které si chcete vypůjčit. Tak jsem šáhla po první knize, která se namanula.

Je to taková béčková detektivka, která nenáročného čtenáře uspokojí, ale jinak nepotěší.

Rozvedená Julie se přestěhuje do domku na vesnici, na zahradě pod boudou najde mrtvolu, o pár dní další a pak ještě jednu. Jako vážně. Navíc ji chybí rozvážnost, takže dělá ukvapené závěry, ale lidem to kupodivu nevadí. Do toho k ní chodí policistka na čaj a na sušenky a tak si tak povídají a řeší vraždu.


nicandra
19.07.2024 2 z 5

Příliš mnoho náhod, zejména to, jak hlavní hrdinka objeví tři mrtvoly... Neschopní policisté, kteří nechávají důkazy na místě činu, svěřují se svědkyni, plánují s ní další postup ve vyšetřování, dokonce s ní vyšetřují podezřelé... A není ta vesnice až moc přívětivá, všichni přátelští a hned se chtějí kamarádit a vykládat si?
A k jazykové korektuře: ta asi nějak neproběhla, že?

mia.com
17.05.2024 4 z 5

Ja mohu cist a sledovat jen feel good detektivky, protoze jsem srabik a neusla bych v noci. Takze pro me je tento pribeh dostacujici jednoducha jednohubka. Co vic si prat, nez anglickou vesnicku, do ktere se zrovna pristehuje cerstva duchodkyne?

Lena79
11.04.2024 4 z 5

Příběh se mi docela líbil, kniha se četla dobře. Jen mi přišlo hodně zvláštní, že všetečná seniorka zakopává o mrtvoly, jako by šla do lesa na houby...

esma
08.04.2024 3 z 5

Taková oddechová detektivka, zločin sice nechybí, ale je jaksi zabalen do atmosféry vznikajících přátelství a poklidu venkova. Julie Birdová „zahajuje“ svou sérii a neočekávanou kariéru soukromého očka, ale řekla bych, že (zatím) ji nelze srovnávat s Hercule Poirotem nebo Adamem Dalglieshem.

pip11
28.03.2024 5 z 5

Julia se po odchodu do důchodu a přátelském rozvodu přestěhuje z Londýna na venkov. Těší se na klidný život, což jí však záhy komplikuje nález mrtvoly na zahradě. Coby činorodá povaha se zapojuje do vyšetřování a rychle se seznamuje s obyvateli vesnice. Je to napsáno lehkým, zábavným a oddechovým stylem, ovšem velmi povedeným a příjemným.

Ív688
20.03.2024 5 z 5

Příběh se mi velice líbil, pěkně napsané, takhle si představuji klasickou anglickou detektivku, překvapilo mne rozuzlení...takže milí čtenáři dejte se do toho a čtěte...

babicka_amalka
13.03.2024 4 z 5

potěšilo - klidné, bez drastických scén, anglický venkov;
takové uklidňující čtení, byť se vraždí o sto šest ;-)
tak jen doufám, že nám přeloží a vydají i další díly

iveta3689
27.02.2024 3 z 5

Chyběla mi v knize nějaká jiskra. Dočetla jsem, ale brzy na ni zapomenu.

sadlo
19.02.2024

Stojí za přečtení. Nenáročná, vtipná, čtivá detektivka. Na dovolenou je vhodná. Nebudete se nudit.

Jenny46
10.02.2024 4 z 5

Nenápadná klasická britská detektivka na jeden večer...
Bylo to příjemné překvapení detektivky tohoto typu mám ráda, takže jsem spokojená. Skvělá atmosféra anglické vesničky a vypadá to na začátek dobré série, doporučuji

akinomV
02.02.2024 5 z 5

Takhle si představuji nástupkyni (nástupkyně) Agathy Christie. Super příběh, skvělé prostředí, slibný začátek série. Mám ráda klasické detektivky z britského venkova a tady jsem dostala vše, co jsem si přála. Určitě doporučuji.

_čtenářka_
04.01.2024 3 z 5

Příběh úžasný, nádherná klasická detektivka. Hlavní postava je úžasná, vyšetřování mě také moc bavilo. To je na plný počet hvězd.
Škoda tolika chybějících spodních uvozovek, v jedné větě dokonce mezer, a dalších věcí, které se mohly upravit při korektuře. Knížka to je skvělá a já doufám, že bude druhé vydání a bude očištěné od těchto chyb.

Nessie72
13.12.2023 5 z 5

Asi nejlepší klasická detektivka, kterou jsem tento rok četla. Promyšlená, velmi sympatické postavy, skvěle popsaná atmosféra a způsob života malé vesnické komunity. Nemám co vytknout. I překlad se mi líbil, ve srovnání s jinými. Jediné minus, jsou chyby v tisku. Těch je skutečně dost a protože velmi doufám, že u nás brzo vyjdou i další díly této série, snad to příště bude, v tomto směru, lepší.

mikika
27.11.2023 5 z 5

ukrutně roztomilá detektivka z té nejpohodovější vesnice celé Anglie, okamžitě tam chcete taky bydlet. rozpustilé štěně, čtenářský klub, kde se hlavně drbe a mlsá... co víc chtít? navíc je to opravdu vtipné. co na tom, že autorky znají Anglii jen z knih a tuhle vesnici si celou vymyslely - vymyslely ji dobře. já se bavila.

simona8126
22.11.2023

Ulala – na hodnocení této knihy jsem se podívala jen proto, abych zjistila, jestli je v ní hromada chyb. Děkuji Vám, teď tedy vím, že ano. Z nakladatelství LEDA mám doma několik knížek a to vědomí mě dost ničí, protože zatím jsem z nich přečetla jen jednu, Janu Eyrovou, a ta byla tak neskutečně plná chyb, že se mi chtělo hystericky smát i plakat. Kéž by to byla záležitost jen jediného českého nakladatelství, ale v posledních letech se čím dál častěji přesvědčuji, že o kvalitu textu se nezajímá snad už vůbec nikdo. Přitom knihy jsou čím dál dražší. Tahají z nás peníze a nedávají nám odpovídající kvalitu.

Ulala
17.11.2023 3 z 5

Super povídání o anglickém venkově, se všemi zvyky, malými obchůdky, krásnými zahradami a knižním klubem. Sem tam se objeví nějaká mrtvola, ale to není na překážku. Detektivní práce sice je trochu nesvědomitá a tak trochu se objevuji chyby, ale to by mohly autorky vychytat v dalších dílech. Mohl by to být dobrý začátek série, kterou budeme hodnotit jako příjemné čtení. Nicméně velká výtka korektorovi textu - na každé druhé stránce je chyba, husí kůže mi naskakuje, když český vydavatel, asi aby vydělal, si nedá ani tu práci, aby najal spolehlivého korektora a z příjemného textu udělá noční můru. Proto ubírám jednu hvězdičku ne autorkám, ale vydavateli a tomu diletantovi, který dělal korektury.