Vražda v Královském divadle
Ada Moncrieff
Lehká a zábavná vánoční detektivka z meziválečné Anglie Příběh se odehrává v prosinci 1935 v Anglii v prostředí divadelního souboru, který nacvičuje vánoční představení, s nímž objíždí anglický venkov. Při zkoušce před premiérou v Londýně dojde k úmrtí jednoho z herců, jež začne vyšetřovat mladá ambiciózní novinářka rozhodnutá konečně prorazit. Detektivní příběh je zápletkou i stylem vystavěn jako pocta klasické anglické detektivce. Stejně jako na napětí je však text postaven na humoru a vtipu a z klasických detektivních schémat si dělá tak trochu legraci.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: 2024 , VyšehradOriginální název:
Murder at the Theatre Royale, 2022
Nic jsem od mě neznámé autorky nečekal a tak poklidné, celkem krátké čtení s detektivní zápletkou. Autorka se pravděpodobně časem vypíše do lepšího stylu.
Sváteční vraždu jsem ještě zvládla, ale tohle je - až na závěr - opravdu téměř k nečtení. Z mého pohledu velmi nepovedené "dílko".
miloučká starosvětská vánoční detektivka, napsaná vyloženě kvůli té sváteční atmosféře. první díl se mi líbil víc, možná díky většímu nadhledu a hraní si s čtenářskými očekáváními. tady mohla autorka klidně přitlačit, očekávání se tak docela nesešlo s realitou.