Tělo v jezeře
Matthew J. Costello , Neil Richards
Vraždy v Cherringhamu série
Cherringhamská městská rada pozvala na návštěvu starostu francouzského městečka, aby podepsali dohodu o partnerství. Během honosné recepce se ale starosta vytratí. Následujícího rána jeho tělo plave na hladině nedalekého jezera. Jack a Sarah musí přijít na to, co se stalo, avšak jde o nelehký úkol, protože podezřelou se stává celá místní honorace.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2023 , AlpressOriginální název:
The body in the lake, 2014

Nenáročné čtení. Amatérská dvojice se zapojuje do vyšetřování lokální vraždy a nenápadným postupem rozhovory s účastníky večírku a průzkumem místa činu přichází na to, jak polapit vraha.

Další povedený díl moc se mi líbil takové jednohubky by mohly vycházet třeba každý měsíc.
Opět jsem si příběh Jacka a Sarah užil a těším se na další.

Tento díl mě velmi bavil. Byla jsem zvědavá, kdo je vrahem. Nakonec jsem byla příjemně překvapená.

Opět jsem si příběh Jacka a Sarah užila, jen je mi vždy líto, že je to příběh na pár stránek. Oba by si zasloužili mnohem víc prostoru. Já osobně mám moc ráda poklidné detektivní příběhy z anglického maloměsta, kde se lidé znají a celkově se ty vztahy prolínají do příběhu. Tady jsem opět dostala, co jsem chtěla.

Oddechová detektivka s již známými vyšetřujícími, Jackem a Sarah. Pro mě to byl nejméně poutavý díl.

Opět takové odpočinkové čtení na jedno odpoledne :-) I když to není úplně top literatura, ráda se k této sérii vracím.. díly, případy nejsou dlouhé, tak to jde raz dva..

Klasická detektivka, kde se klasicky vyptává zúčastněných, co se vlastně na tom večírku v horké vířivce vlastně stalo. Takže se probírá jednání politiků, kterým je samozřejmě vlastní košile bližší než kabát ostatních. Takový dobrý průměr, nic extra.

Krátké ale velmi čtivé, oba hlavní hrdinové si mě opravdu získali a určitě sáhnu po dalších dílech

Další díl z mé oblíbené série. Všechny ingredience jsou zpět. Krásná obálka, Sarah i Jack. A tentokrát vyšetřují vraždu, která se stala v místním velkém sídle při večírku. Oslava měla zapůsobit na delegaci z Francie,aby podepsala velmi výhodnou dohodu pro obě strany. V celé té záležitostí je zainteresovaných spoustu lidí a velká kupa peněz. Takže máme uzavřenou společnost, motiv a jednu mrtvolu. Vyšetřování je opravdu zábavné a moc se mi líbilo samotné vyvrcholení celého příběhu.
Každý jeden díl ze série se dá bez problémů číst samostatně a hodí se třeba jako dárek k nadcházejícím Vánocům. Bude se líbit i svátečním čtenářům.

Další povedený díl detektivní série Vraždy v Cherringhamu. Tentokrát Sarah s Jackem vyšetřují vraždu, která se udála na večírku při příležitosti oslavy partnerství Cherringhamu a sesterské francouzské obce.
Na této dohodě má zájem několik podnikatelů, kteří do ní vložili již hodně peněz v očekávání že se jim vše bohatě vrátí. Co se událo na večírku? A proč se starosta spřáteleného města rozhodl veslovat na nedaleký ostrůvek? Kdo měl motiv jej zabít? Policie svého podezřelého má, vedou k němu všechny stopy. Ale jeho babička, chce, aby se na případ podíval někdo s otevřenou myslí. A to je naše detektivní dvojice.
Autoři si drží stále stejně vysokou laťku . Děj je jednoduchý a nese se ve stylu staré anglické detektivky. Nečekejte potoky krve, ale rozhovory, dedukce, trochu intuice a nějakou tu , tak trochu úskočnou metodu, kterou by policie nemohla použít.
Příběh je krátký a poměrně jednoduchý, dobře se čte, jako všechny tyto mini detektivky. Jako čtení do čekárny či do vlaku ideální. Není úplně nutno se perfektně soustředit a bez problémů všechno pochopíte. A neztratite se v ději.
Opět poklidné čtení. Celá série se nese ve stejném duchu.