Projekt Berserkr
Vladimír Šlechta
Všechno na Mars - Oggerd série
První kniha Oggerdovského cyklu. Svět po druhé energetické válce se po vyčerpání téměř všech zdrojů energie vrátil do středověku. Neustálé místní války zrodily nové povolání herolda – vyjednavače, který jako pracovní nástroj používal slovo a bílou vlajku. Pěnkava Gowery, který pocházel z města Parag na řece Moldava v regentství Boioheim, patřil mezi nejlepší vyjednavače. To však platilo pouze do bitvy na řece Laramise, kde mu zabili děvče a v následném boji se proměnil v berserkra… zdroj: legie.info... celý text
Trochu slabší kousek z této série. Četlo se to fajn, ale moc mi to nesedělo dějově. Takový ten příběh, který by asi šel zakomponovat do jakéhokoliv světa a jen vyplní mezičas v hlavní dějové lince. Neurazil, ale nenadchl.
Jedna z prvních knih od Šlechty, kterou jsem četl a zcela mě uchvátila. Výborný příběh, odehrávající se po apokalypse v českém prostředí.
Co k tomu napisat .. mam z oggerdovho cyklu touto knihou precitane vsetko .. a musim povedat, ze je to na moj vkus celkom fajne citanie, mam rad tento typ knih, mam rad post apokalypticke scifi, mam rad Šlechtov sposob pisania .... Tato knizocka zapadla v podstate uz do ery post oggerd, ale rozpravanie "pjenkhafky" Finka je prijemne a ako vzdy ma spad .. je to sice trosicku predvidatelne a trosicku zjednodusene a chyba Halik s Oggiem .. ten Halik asi viac .. mam rad toho vedatora a preto si toto dielko zasluzi podla mna, takych sviezich 3 a pol *, neni kazdy den nedela, ale zas to vidim aj tak, ze si cely cyklus precitam asi cely este raz .. (: teda ked uz nebudem mat do coho pichnut
Rychle mi čas utekl při čtení této krásně napsané knihy.Po zabití děvčete majora Pěnkavy Gowery to mělo tu správnou šťávu.
Dobře se to četlo, Gowery je sympaťák, ale zase že by to bylo zásadní dílo, bez kterého nelze žít, tak to ne.
Jedna z prvních knih ze světa majora Oggerda, kterou jsem vlastně kdysi před skoro dvaceti lety začínal (na tehdejší doporučení Šamana z Arakisu v Brně). Četl jsem ji znovu poměrně nedávno a i když pan Šlechta avizoval jeji "modernizaci", náhodou vůbec nic neztratila ze své čtivosti i v tomto původním vydání. Výborné odpočinkové čtení, které umí pořádně vtáhnout do děje.
Zatím asi nejslabší Šlechta, kterého jsem četl. Dost tam chybí Hal Hargo a Oggerd. Gowery, Oggerd a Hargo jsou prostě skvěle doplňující se trojka a bez dvou z nich to není ono. Navíc mi to celé přijde takové utahané a nudné, místy jsem se musel do čtení nutit. Většina Šlechtových knih má pomalejší rozjezd, ale tady to jaksi přetrvává až do konce. Celkově dost slabá kniha.
2000 | Krvavé pohraničí |
2010 | Střepy z Apokalypsy |
2005 | Nejlepší den |
2013 | Zahrada sirén |
2015 | Tajemství Morie |
Možná opravdu trochu slabší než Ostří ozvěny... Ale fakt jen malinko. Postapo příběh ve stylu jaký mám rád, za sebe hodnotím na pět hvězdiček, prostě nemůžu jinak.