Všechno nebo nic

Všechno nebo nic
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/447278/bmid_vsechno-nebo-nic-Zdw-447278.jpg 3 345 345

Všechno série

1. díl >

O tom, co dokáže jeden obyčejný muž udělat s racionálně uvažující ženou. Linda, majitelka prosperujícího bratislavského antikvariátu, je úspěšná, inteligentní žena s velkým smyslem pro humor a touhou po opravdové lásce, ale zároveň frustrovaná z několika nevydařených vztahů. Jednoho (ne)šťastného dne se virtuálně seznámí s Jakubem.... celý text

Romány Pro ženy Literatura slovenská
Vydáno: , Motto

Všetko alebo nič, 2007

kočičí anus
16.02.2014

Kniha mi byla vnucena, jinak bych o ní nezavadil ani pohledem a vyjádřím se k ní tak, jak jsem ji popsal osobě, která mi ji donutila přečíst. "Bych tu knihu rozdával zadarmo sedlákům, ať si s tím vytírají prdel. Protože to je asi jediná užitečná funkce té knihy."

Děj by se dal zhustit do padesáti stran, zbytek je jenom vata. Nudná, kýčovitá a debilní vata. Rozhovory strašné a šustící papírem, vedlejší postavy otravné, hlavní hrdinka docela napřesdržku. Některým situacím a rozhovorům jsem prostě nevěřil. Děj nikam nepokračuje, negraduje, takřka se tam nic neděje. Nemůžu upřít čtivost, ale jazyk příšerný a sem tam filozofické moudro, které se za pár vteřin vykouří z hlavy. Kdyby kniha nevznikla, o nic bychom nepřišli. A radši bych pozoroval německé fekál porno se zpoceným chlupatým a týden mrtvým řidičem náklaďáku, než si přečetl druhý díl.

Milé dámy, ano já vím, že to není kniha pro muže. Že vy taky nečtete krváky, horory a ať já se vám neseru do vašeho žánru... Jen jsem řekl svůj názor :)

Vzkaz pro ženy, které nečetly: Klidně čtěte, já jsem jenom šovinistické prase bez kousky romantiky, něhy a jiných pí*ovin. Věřím, že se vám to bude líbit.
Vzkaz pro muže, kteří nečetli: Ruce pryč a tomu, kdo vám to doporučil, pěkně poděkujte (sekerou). Popřípadě ten paskvil použijte jako otop. hořet bude krásně.

Aneleh
17.10.2013 3 z 5

Knihy o lásce čtu ráda, tuto jsem však chvílemi i chtěla odložit, pak ale zase přišly trochu více záživné a celkem zajímavé postřehy. Takže ze zajímavosti jak to dopadne jsem dočetla, trochu však znechucená přemírou vulgárních slov. Příběh je však ze života, spousta dívek a žen dává samu sebe a vášnivou lásku muži, který si to nezaslouží.

čohynka
18.08.2013 4 z 5

Knížka mě bavila, těším se na další díly.

renataab
27.07.2013 4 z 5

Knížku v českém překladu jsem přečetla během jednoho dne, velmi dobře se četla od začátku, vztah Lindy a Jakuba mě chytil. Autorka velmi dobře vystihla vášeň, lásku, vše najednou šlo na druhou kolej (dcera, antikvariát, rodina - autorka mohla více propracovat i pohled na vztah z těchto úhlů).... Čekala jsem v závěru trochu více objasnění, konec je hodně psychologický, tudíž hrdinka se pouze domnívá, proč se tak Jakub chová, škoda.

Vendelína
14.07.2013 3 z 5

Četla jsem v českém překladu. Oproti knížce Svět mi je dlužný se mi tato líbila méně. Začátek dobrý, měl spád, byla v tom cítit vášeň, láska a pak... Celkem nuda. Děj byl předvídatelný, opakovaly se tam různé situace nebo naopak skoky, kdy jsem si musela spíš domýšlet. Pokračování čtu ze zvědavosti.
A trochu mi vadily jadrné výrazy.

Mikejla1308
10.07.2013

První knížka, kterou jsem od této autorky četla. Náhodou jsem ji objevila v knihovně a hned jsem se začetla..Zasmála jsem se i lehce zamyslela. Pohodové čtení, perfektně napsané a hodně čtivé. Jedině doporučuji :-)

vivitv
25.06.2013 4 z 5

Mne sa to pacilo! Bolo to svojske, miestami vtipne, take zo zivota... Ide tu o univerzalny pribeh hociktorej zeny, co sa zalubi do muza, ktory si to nezasluzi. Kazdy sa moze stotoznit s nejakou castou pribehu, najde nieco, co je presne o nom a to je na tom zvlastne... Pekne napisane!!!

Janamarie
15.01.2012

Hlavní hrdinka hledá nový vztah, hledá nového muže, který by měl rád i dcerku. Linda vlastně hledá i sama sebe. Příběh dnešní doby je plný tápání, hledání, naslouchání, virtuální komunikace… Autorka popisuje i vnitřní pocity lidí, kteří jsou za PC, na internetu, maily, SMS, virtuální komunikaci, jejich víru i lži… Není nad osobní setkání, ale když jde o lásku, soudnost jde stranou! Linda nachází virtuálního přítele, muže svých snů a prožívá lásku s velkým L. Je to osudový vztah?

Niki
18.12.2011 5 z 5

Lepší než druhý díl!

danuska
17.11.2011

Asi najhorsia kniha od Evity. Nudne, nezaujimave, hlavna hrdinka strasne naivna, ten jej osudovy mi bol strasne nesympaticky, predstavovala som si ho takeho spinaveho a neupraveneho, fuj.

WEIL
13.09.2011

Hop anebo trop a ještě s parádičkami.

Ivik774
16.08.2011 5 z 5

Naprosto dokonale napsaný, dlouho jsem nečetla knihu, která by mě ihned pohltila tak krásným a smutným dějem :)

Hanin
14.07.2011 5 z 5

Skvělá kniha, hodně nerada jsem ji vracela do knihovny.

Dorotka5950
28.04.2011 5 z 5

Vynikající kniha a druhý díl je ještě lepší!

Juliatta
27.03.2011 5 z 5

Absolutně to nej... co jsem poslední dobou četla, nešlo přestat ani ve tři ráno, málokdy pouštím slzy ale toto mě "sebralo". Moc doporučuji všechny knížky této autorky!!!