Všechno nejlepší, Anno
Petra Jirglová
Osmadvacetiletá Anna život, který by jí mohl leckdo závidět. Bydlí v krásném bytě s úžasným přítelem, jehož firma je na vzestupu, a tak se Anna může plně soustředit na péči o domácnost. Jejich vztah je bez poskvrny a je jen otázkou času, kdy Radim před Annou poklekne a požádá ji o ruku – a Anniny blížící se narozeniny by mohly být tím dnem, zvlášť když je Radim poslední dobou takový tajnůstkář…Jenomže namísto zásnubního prstenu se Anně dostane k narozeninám zjištění, že není jedinou ženou v životě svého milého a mladá dívka je najednou postavena do situace, kterou dlouho nepoznala: musí se o sebe postarat úplně sama. Rychlý sled událostí ji zavede do Velké Británie, aby zde začala úplně novou kariéru, a ne, není to ve velké londýnské právnické firmě, jak si myslí otec s matkou. Na zapadlém anglickém venkově jsou klientelou coby novopečené au-pair dvě nezvladatelné dospívající dívky, pár stejně nezvladatelných smradlavých psů, hejno slepic a zuřivý kohout, který nebohou dívku zjevně nenávidí…... celý text
je to skvělé,vtipné,smutné,veselé,,bavilo mě to moc,,,obalka pěkná,,mám moc ráda české autory,,,doporučuji,,,,
Audiokniha
Skvělá oddechová knížka.Ze začátku mi Anna nebyla sympatická později se změnila a byla fajn,líbil se mi její vývoj.
Přiznám se, že jsem si celou knihu říkala, ježiš jak mě chybí cestování, ale TAK MOC!
Autorce se opravdu povedlo, vykreslit nám hlavní hrdinku Annu v tom nejhorším světle. Věřte mi, nebude se vám moc pozdávat. Byla mi nejen protivná, ale celkově ten její charakter.. s takovými lidmi se zkrátka a dobře nekamarádím. Člověk, co lidi soudí podle značek a přepychu, tohle mi přijde dost smutný u kohokoli.
Podle mého i tohle má spisovatel umět, někoho nám dokonale znechutit. A to se tedy povedlo..
I když by jste si teď mohli říkat: "No, tak to se ti ta kniha asi nelíbila, ne ?"
Není tomu tak, až jsem já sama byla překvapená.. Bála jsem se, že příběh bude celý jedno velké klišé a ono možná i je, ale pro mě nějakým snesitelným způsobem, co jsem přijala a vyprávění si užila. Myslím si, že tato kniha může mít protichůdné ohlasy. Já ji poslouchala, když jsem neměla zrovna fajn nálady a pomohla mi si uvědomit zase spoustu věcí a opravdu mi sedla. Načtení od Adély Kubačákové bylo skvělý!
*audiokniha
Ze začátku jsem nějak nemohla začít, přišlo mi to takové nijaké, ale pak začala mít knížka spád a nakonec jsem jí nemohla odložit. Je tam romantika, je tam vtip a hlavně velké životní moudro a poučení. Skvělá kniha.
#audiokniha - Zpočátku jsem z knihy byla rozpačitá a hlavní hrdinka Anna mi během celého příběhu dost často lezla na nervy tím, jak byla namyšlená, rozmazlená a ukňouraná, ale ta postava byla takto napsaná a okolo toho se měl točit celý příběh. Ve finále musím říct, že jsem si poslech audioknihy velice užila, i jsem se zasmála :) Je to příjemná oddychovka ke sklence vína (kterým se v knize zrovna moc nešetří :D ) Ale jo, můžu doporučit :) Za mě byla hodně dobrá :)
V poslední době sahám spíš po oddechovým knihách, u kterých nemusím příliš přemýšlet a spíš se jen nechám unášet dějem. A tato kniha jek tomu naprosto ideální.
Na knihu mě opět zlákal knižní podcast s autorkou. Po poslechnutí jsem neváhala a knihu objednala u mého oblíbeného knižního klubu. Moc jsem se těšila. Anotaci má skvělou. Hlavní hrdinka Anna, které je čerstvých dvacetdevět (podobný věk jako mám já), dostane od života na p****, ale pokusí se vzchopit a vzpamatovat. Celý ten rok s Annou jsem si užila. Bavila jsem se. Na začátku jsem teda nebyla zas tak pohlcena a proložila jsem ji jinou knihou. Ale od strany 123 jsem ji dočetla na skoro jeden zátah. Bylo to upřímné, zábavné a pro mnohých z nás i poučné. Použila jsem pár lepíků, hodně se mi líbily části, kdy Anna dostávala “céres” za to, jaká byla. U části s Vánoci jsem byla dojatá. Konec mi udělal velkou radost. Takže knihu doporučuji. Autorčinu prvotinu neznám a ani se na ni nechystám, ale další knihy si moc ráda pořídím :)
Za mě super knížka. Pohodová, humorná a hlavně čtivá. Hlavní hrdinka mi byla ze začátku dost nesympatická. Upřímně jsem myslela, že ji zakroutím krkem, aby se konečně probrala a přestala se chovat, jak rozmazlenej, línej fracek. Ale to mě na tom bavilo nejvíc, protože autorka mě maximálně vtáhla do děje a já se těšila na každou další stránku. Petra Jirglová vyprávět umí, což dokázala i svou první knížkou Letuška z economy, její styl humoru je mi neskutečně sympatický a pevně věřím, že bude v psaní pokračovat.
Kniha se mi moc líbila. Anna je rozmazlená, sebestředná a líná. Po rozchodu s Radimem se dostane na anglický venkov a nic není tak, jak si představovala. Její příběh by byl na 4 hvězdičky, jednu přidávám za úžasný popis krajiny a charakteristiku lidí. Jen jsem si myslela, že tam vydrží déle. Nakonec se ukázalo, že česká žena si dovede poradit s jakoukoliv prací.
Kniha je hodně velká oddechovka, nelze od ní extra moc očekávat, ale co se jí musí nechat, že je čtivě napsaná.
Tak tato kniha mě dostala. Anna i když nebyla úplně ideální se mi dostala pod kůži a moc jsem jí fandila. Kniha byla napsaná velmi vtipně a docela jsem se někdy i zasmála nahlas. Doporučuji
Bože to bylo tak skvělý! Kniha je napsána s lehkostí a čte se opravdu skvěle, stránky vám utíkají pod rukama. Někomu vadí, že hlavní hrdinka je tak trochu "na přesdržku", ale mě se to právě líbilo. Myslím si, že právě díky tomu byla kniha tak skvělá. Moc se těším na další Petřin počin.
Čteno ušima:
Příběh jako takový byl fajn, na odpočinek ideální. Interpretka knihu vypráví s lehkostí a velmi příjemnou intonací. Ale Anna byla za mě osobně fakt na ránu. Přišla mi jako malý rozmazlený fracek, kterému všichni ubližují. Většina rozchodů je velmi bolestných, ale od téměř třicetileté ženy bych očekávala trošku jiný přístup. V Anglii se dala trochu dohromady a dalo by se říci, že konečně dospěla, ale my dvě bychom si asi nerozuměly. Ovšem i přes všechny mé výtky vůči hlavní hrdince jsem s knihou ve finále spokojená. A k mému kladnému hodnocení přispívá i zvolená forma – audiokniha.
Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky.
Je to kniha, která vám dá přesně to, co od ní čekáte, když se podíváte na obálku. Nic víc, nic míň. Oddechová vztahovka, která není prvoplánová, člověk si u ní odpočine, vypne a možná se sem tam i zasměje.
Hlavní hrdinka mi byla od začátku nesympatická. A přišlo mi, že jí trvalo hrozně dlouho, než přišla na to, že ona je ten fracek, co se bude muset změnit. Takže někde kousek za půlkou knihy jsem si říkala, to snad už není možný. Ale nevzdala jsem to s ní a přála jsem jí šťastný konec. Naopak moje nejoblíbenější postava byl bezesporu John, kterej mě fakt bavil.
Jako celek je tato kniha opravdu milé čtení, napsané s lehkostí, které vám zvedne náladu a které můžu s klidným svědomím doporučit.
Teda na tuhle knihu jsem se hodně těšila! Bohužel ač není úplně zlá, hlavní postava mi moc sympatická nebyla. Začátek knihy byl pro mě doslova utrpení. Táhlý začátek popisu láskou zničené 29ti leté ženské, která je rozmazlená až hrůza a hysterická. Bavit mě to začalo, až v průběhu, kdy se do Anglie dostala jako au-pair a popisovala nejen krajinu kolem ale i lidi. U knihy jsem se občas i zasmála, ale názor na hlavní postavu i přes její změnu, jsem moc nezměnila. Kniha úplně nezklame, ale ani zvlášť nezaujme. Ale pokud chcete vypnout a odpočinout si, tak to ta kniha na 100% splní.
Kniha me strasne zklamala. Mam moc rada autorku, cetla jsem i jeji prvni knizku, a proto jsem se rozhodla precist si i tuto, ale mela jsem co delat, abych ji docetla do konce. Hlavni hrdinka me stvala od sameho zacatku, mnohem radsi jsem mela jeji kamaradku.
na české autory a takovou životní romantiku jsem asi ještě nedozrála. neříkám, že kniha je špatná, ale tento styl mi nesedí a nebaví mě
Skvělá oddechová knížka, která se dá přečíst na jeden zátah. Dost jsem se u ní nasmála :)
humor česká literatura anglický venkov romantika au pair, dívka k dětem
2019 | Letuška z economy aneb Co na Instagramu neuvidíte |
2020 | Všechno nejlepší, Anno |
2022 | Nejdražší suvenýr |
Bohužel vůbec nechápu to vysoké hodnocení, za mě byla kniha dost zklamání. Těšila jsem se na ni, protože anotace slibovala podobný příběh, jako jsem zažila já na pracovním pobytu v Irsku. A ano, opravdu se tady našly nějaké podobnosti, které mě moc bavily. Chválím i humor, kterého tady sice není dost, ale budiž.
Co je ovšem velký průser - styl psaní autorky a hlavní postava. Rozčilovala mě obecná čeština, ale respektuju, že Anna je z Prahy. Literární hodnota je diskutabilní, jako byste četli deník od kamarádky - místy až moc detailů, popisuje den za dnem.
Neustálé značkování vnímám jako velký problém českých autorů, proč musí mít vše značku? Tričko, kalhoty ale i kosmetika, restaurace, propiska atd.? V mnohém to však vystihuje povahu hlavní hrdinky, neskutečně povrchní pipinu, která soudí lidi podle vzhledu a majetku.
Na hlavní postavě podle mě celá kniha ztroskotala. Dát tam pohodovou holku, knížka by byla mnohem lepší, nehledě na mé předchozí výtky. Ale Anna byla jedna velká katastrofa, neustále jsem měla chuť ji proplesknout a nedala mi vůbec šanci s ní sympatizovat, fandit jí a vcítit se do ní.
Nejen Annu ale i celou knížku jsem dost detailně rozebrala v recenzi na blogu, zde pro to není prostor. Odkaz je v záložkách :)