Všem klukům, které jsem milovala
Jenny Han
Co by se stalo, kdyby všem klukům, kteří se ti líbili, někdo najednou sdělil, že ses do nich zamilovala…? Milostné dopisy mají mnoho podob. Lara nikdy žádný nedostala, ale pár už jich napsala. Nikdy nedala žádnému klukovi najevo, že ho má ráda. A když už nechtěla být zamilovaná, napsala dopis o tom, jak se cítí, pečlivě ho zapečetila a schovala do krabice pod svou postelí. Ale jednoho dne dopisy z krabice zmizí a Lara zjistí, že je někdo rozeslal…... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: 2021 , CooBooOriginální název:
To All the Boys I've Loved Before, 2014
Upřímně jsem se rozhodovala mezi čtyřmi a pěti hvězdičkami, protože mi chvíli trvalo, než jsem se do knihy začetla. Neseděl mi styl psaní spisovatelky a přišel mi pomalý rozjezd, plus mi přišlo děsně otravný, jak se všude psalo ze začátku o Margot. Chvíli jsem si myslela, že tu knihu snad ani nedočtu, ale tak v půlce se něco změnilo a já si na styl psaní zvykla, dokonce jsem si oblíbila i snad všechny postavy v knize a četla jsem to jedním dechem. Nakonec se těším na další díl a knihu doporučuji. :)
Jedna z těch lepších puberťáren a prima odpočinková četba. Rychle a dobře se čte, i když tam nejsou žádné šokující zvraty, stále čtenář čeká, pro koho se hlavní hrdinka rozhodne:D
Na jednu stranu mi vyhovuje, že konec není vyobrazen jako klasický happy end, na stranu druhou je závěr dle mě nijaký, neukončený.
Ale i tak fajn četba, možná v budoucnu, až budu mít potřebu číst něco nenáročného, sáhnu po jiné knize této autorky:)
Tuto knížku jsem si přečetla i přes to, že romance ráda nemám, protože jsem na ni viděla pozitivní ohlasy. Bohužel to ale byl opravdu krok vedle. Lara Jean - proč se jí sakra říká dvěma jmény? - byla ukázkovým příkladem Mary Sue, všechno umí, všichni ji milují, ale zároveň si o sobě myslí, že je nudná a obyčejná.
Další věc je to, že jsem si myslela, že hlavním tématem budou právě dopisy, ale ani tohle očekávání se mi nesplnilo. A navíc jsem díky jisté situaci, která se před odesláním stala, už od začátku věděla, kdo za rozesláním dopisů stojí - kdyby jméno odesílatele napsali do anotace příběhu, vyšlo by to nastejno.
Ale abych jen nenadávala, musím vyzdvihnout to, že kniha byla opravdu čtivě napsaná a četla se velice rychle, takže jsem ji měla přečtenou za dva dny.
Grafickou stránku posuzovat nebudu, jelikož jsem ji měla jako e-book.
Takže, podtrženo, sečteno, celkové hodnocení vychází na 2*. Do dalších dílů se pouštět nebudu.
Hned jsem se do knížky začetla. Knížka je spíš pro mladší holky (15 let). Jako dvacetileté mi přišli počínaní hlavní hrdinky trochu naivní, ale to k tomu věku prostě patří. I ty holčičí války jsou v tomhle věku normální :D .
Myslela jsem, že to skončí trochu jinak, ale pak jsem se dozvěděla, že jsou ještě další dvě pokračování, takže se zase vyprdnu na učení do školy a ,,převtělím se,, do 16-ti leté Lary Jean :D.
Peter mi na konci knížky přišel jako deb*l. Fandila jsem spíš Joshovi :) .
Myslela jsem, že budu jediná, komu vadila Margot, ale jak jsem pročítala komentáře, tam jsem ráda, že nejsem sama. Opravdu mě upřímně štvala - že všechno ví nejlíp a že se svět (a Josh) po jejím příjezdu bude točit jen okolo ní. :D Ještě, že u mě v rodině jsem já ta starší sestra :D.
Jinak hezká knížka, přečtená za jedno odpoledne s kočkou na klíně
Kdyby mi bylo mezi 13- 17, pak bych byla z knihy nadšena. Bohužel jsem již starší, přesto mohu knihu doporučit pro slečny této věkové kategorie. Do hlavní hrdinky je snadné se vžít, děj příjemně utíká a málokterá se v jejích problémech nenajde. Tedy musela jsem zapátrat v paměti, ale ve věku hrdinky, by pro mne byla spřízněnou duší!
Knihu jsem už jednou měla půjčenou, ale nějak jsem se do ní nemohla začíst, tak jsem ji opět odložila. Nyní jsem se k ní vrátila a jsem za to ráda. :)
Dokonalé čtení na tyhle pošmourné podzimní dny. Příjemná oddychovka, která vyvolala úsměv na rtech i větší pobavení.
Ve všem tom podzimním shonu jsem vyloženě prahla po nějaké oddechovce - knížce, která by mě dokázala potěšit, příjemně naladit, nic složitého. A tohle byla pro takový účel naprosto ideální volba. Příběh se četl sám a byl příjemně odpočinkový :-).
"Láska je děsivá. Mění se a někdy prostě zmizí. Je to risk. Ale já už se nechci bát."
Když jsem začala knihu číst, moc jsem od ní neočekávala. Považovala jsem ji jen za jednu z dalších sladkých teen knížek. Což asi v podstatě i je. Ale i tak jsem se do ní zamilovala.
Příběh byl jednoduchý, děj rychle ubíhal a velmi dobře se četl. Postavy mi byly také sympatické. Laru Jean jsem si oblíbila téměř okamžitě. Jsem ochotna ji odpustit i tu naivitu v některých situacích. Protože ve vší upřímnosti... I já jsem bývám dost často naivní. V průběhu čtení, jsem si začala sama uvědomovat, že pomalu a jistě propadám Peteru Kavinskému. (Kdy už se jen přestanu zamilovávat do fiktivních postav?)
Je fakt, že celý děj byl poměrně předvídatelný. Alespoň já jsem od začátku čekala, že to skončí takhle. Ale byla jsem rozhodnutá číst dál, kdyby náhodou to třeba přece jen neskončilo podle mého očekávání. Nakonec jsem se však žádného překvapení nedočkala, ale i tak jsem spokojená. Rozhodně se plánuji v nejbližší době pustit i do dalšího dílu!
Kniha je příjemnou oddechovkou, takové milé počtení. Ale určitě ji doporučuji spíš těm, kterým nevadí romantika.
Pro mě, jakožto jsem před tímto četla Illuminae, to byla velká oddychovka. Četla se velmi rychle - krátké kapitoly zbožňuji. Petera jsem si moc neoblíbila, ale nevadí. Doufám že filmové zpracování nezkazí a těším se až budu číst druhý díl!
Můžu jenom doporučit. Všechny tři díly byly skvělé. Ze začátku mě knížka nebavila, ale pak mě ohromně chytla. Úžasný příběh. :)
Tato kniha je super oddechovka. Moc pěkně se mi četla, ale občas mě štvaly až moc krátké kapitoly. Ale naprosto mě dostaly některé hluboké myšlenky spisovatelky. Rozhodně nebudete litovat, když si to přečtete.
Kniha sa mi páčila. V pribehu sa nenachádza veľa akcie, ale aj tak je to super. Všetkym chalanom je mile odpočinkove čítanie. 4,5*/5*
Po pomstě Oko za oko, jsem si přečetla i tento autorčin počin. Autorský rukopis byl hodně cítit, poznala jsem stejné motivy a obrazy jako v předchozí knize. Nápad se mi hodně líbil, i když zápletka byla předvídatelná.
Nijak náročná kniha, u které si odpočinete. Milostné peripetie Lary Jean jsou místy úsměvně naivní, ale příběh není vůbec špatný.
Dlooouho jsem neměla knížku přečtenou takhle rychle.. :) První dojem byl takový, že je to sice sladce napsané, ale na můj věk už moc "TEEN".. :D Ale pak jsem najednou nemohla přestat. Knížka se čte hrozně lehce, je vtipná, místy napínavá.. za mě super, jdu na další díl.. ;)
Sedla jsem na zastávce, že si zkrátím čekání knížkou, navíc už jsem ju tahala v kabelce asi měsíc, Humbook se blíží tak bylo na čase se začíst. O šest hodin později, sedím u poslední strany knížky, od které jsem se odrhla jen abych nastoupila do vlaku a došla ze zastávky domu. Chytilo mě to hned ze začátku, je to skvělá oddechová knížka. Je to lehký roztomilý příběh Lary Jean, její rodiny a tak trochu i ty kluci se tam objeví. Je pravda, že jsem od toho moc nečekala, takže za mě příjemné překvapení.
Milé a oddechové čtení,sice už mi není -náct,ale příběh se mi líbil a četl se velmi rychle.
dopisy zfilmováno rodina první láska pro dívky pomsta škola pro dospívající mládež (young adult)
2015 | Všem klukům, které jsem milovala |
2012 | Léto, kdy jsem zkrásněla |
2016 | P.S. Stále Tě miluju |
2017 | Navždy s láskou, Lara Jean |
2017 | Oko za oko |
Nebylo to zrovna podle mého gusta, ale nakonec jsem se do knihy dokázala ponořit a stálo to za to. Je skvěle napsaná a moc se mi líbí obálka (začala jsem kvůli ní nosit podkolenky). Je to knížka pro ty chvíle, když si chci odpočinout a vypnout.