Vůně chleba
Mirka Slavíková
Kuchařka, která voní čerstvě upečeným chlebem, který provoní domov. Chléb byl, je a bude součástí našeho života. Proč si ho tedy neupéct v pohodlí domova? Tato kniha nabízí širokou škálu chutných a voňavých receptů, klíč k rozpoznání jednotlivých druhů obilovin a hlavně jednoduchý návod, jak se nebát péct.
Přidat komentář
Tak trochu jsem se nechala nachytat na známé jméno. Pár recepů člověk vyzkouší, to ano, ale stejně nakonec zjistíte, že obyčejný český kváskový chleba je nejlepší.
Fakt špatná kniha, na fotkách hotové chleby, které já bych považoval za nepovedené, upečené z třeba z evidentně málo nakynutého těsta. Bagely paní před pečením ani nevaří, nepoužívá autolízu, první preferment, prostě smíchejte suroviny, nechte kynout a hoďte do trouby... Taková rychlo kvaška, jako bych si řekl "upekl jsem jeden chléb, něco jsem si přečetl, tak o tom také napíši knihu." On si to přece dnes někdo koupí, chléb je v kurzu...
Autorovy další knížky
2020 | Famózní |
2015 | Dezerty jedna báseň - Makronky, madlenky, financiers a spol. |
2016 | Vůně chleba |
2008 | Kouzlo dezertů - Dorty, dortíky a jiné sladkosti |
2023 | Štědré a voňavé! |
Velmi nepovedená kniha. I já jsem se nechala nachytat na jméno autorky. Při čtení receptů jsem pochopila, že to ani zkoušet nebudu. Nedoporučuju.