Vyděšená k smrti

Vyděšená k smrti
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/504200/bmid_vydesena-k-smrti-dFZ-504200.jpeg 4 171 171

Kay Hunterová série

1. díl >

Když se rodiče Melanie Richardsové vrátí domů ze zahraničí, netuší, že za chvíli přijde telefonát, který jim změní život. Jejich dcera byla unesena a pachatel chce výkupné. Rodiče peníze doručí a dle instrukcí se vydávají na místo, kde mají Melanii najít. A musí spěchat. Nakonec svou dceru objeví mrtvou v budově opuštěné biologické laboratoře a případu se ujímá detektiv seržantka Kay Hunterová a její tým. Vypadá to na únos, který se zvrtnul, ale Kay o tom není přesvědčená – a ve svém podezření se jen utvrdí, když je nalezen mrtvý muž i s výkupným. Důkazy jim ale unikají a Kay má pocit, že její nadřízený je proti každému kroku, který ona v případu udělá. Pak je unesena další studentka. Jedná se o práci stejného psychopatického vraha? Z pátrání se stává závod s časem. Policie musí dívku najít dřív, než se i z ní stane jen smutná statistika.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , Domino

Scared to Death, 2016

Zunka616
18.04.2023

Koupila jsem si knihu pak četla hodnocení někteří ji hodnotili že není dobrá ale mě se líbí četla se dobře krátké kapitoly pěkný napínavý příběh doporučuji všem děkuji autorce

Ishir
17.04.2023 5 z 5

Bylo to strhující, velmi čtivá detektivka.

BohyněKuchyně
12.04.2023 2 z 5

Jak někoho rafinovaně zavraždit? Co třeba nechat ho umřít strachy? Nová vyšetřovatelka Kate Hunter v akci. Určitě už jsem četla lepší detektivky nebo chcete-li thrillery. Ale nebylo to špatné. Melanie byla unesena a bohužel to nedopadlo dobře. Našli ji mrtvou. Jak umřela? A nemůže se stát, že zemře další dívka? Pokud máte tenhle žánr rádi, určitě zkuste. Ale myslím, že knížka nebude sedět všem...

hanka_reading
08.04.2023 4 z 5

Kniha je čtivá, má spád a děj rychle utíká. V těchto příbězích oceňuji také linku zaměřenou na osobní život, ze které je vidět, že i detektivové jsou jen lidi, kteří mají svoje problémy.
Kniha má podtitul První případ Kay Hunterové a já už se teď těším na další její případy.

ArwenAragorn
09.02.2023 2 z 5

40%

Dost lituji, že jsem knížku vůbec četla. Ještě v půlce bych dala s přimhouřenýma očima tři *, ale ke konci už byly některé situace tak stupidní, že jsem musela dát dvě. A navíc nuda, nuda, nuda. Kay je možná geniální detektiv, ale to neznamená, že se někdy neumí chovat jako blbka. Zločinci byli taky naprosto marní. Navíc v knížce pořád někdo zvedal ruku, špital a měl pnutí v rozkroku. Nejsympatičtější mi pak přišel had Sid.
Další díly s tímto detektivem si nechám ujít a radit nic nebudu, to už závisí na vkusu každého.

JitkaHambi
02.02.2023 4 z 5

A mně se to líbilo:-) Mělo to spád, bylo to docela i napínavé, Kay je mi sympatická...určitě si přečtu i další knihu.

mikika
23.01.2023 2 z 5

nechápu, proč se vůbec vydávají takovéhle snadno zaměnitelné detektivky, plné hrdinných hrdinek, neskutečných klišé a stupidních padouchů. za mě velké zklamání.

Šebestová3
23.01.2023 4 z 5

Příjemný start nové série, oceňuju svižný děj a spád krátkých kapitol.

ivoiro
21.01.2023 5 z 5

Bavilo mě to a jsem hodně spokojený. Snad budou i další díly.

Ajina76
05.01.2023 5 z 5

Super. Ctive, bez zbytecnych popisu. Dej mel spad. Za me vyborne. Uz se tesim na dalsi dily. Pokud budou.

Evule *
02.01.2023 4 z 5

Celkem čtivé a napínavé, Kay mi byla sympatická a další díl si ráda přečtu.

postrach
30.12.2022 3 z 5

Vyloženě NE špatná detektivka.Slibný začátek a dál už kniha jen líně plyne.Postrádá napětí.Je to autorčina prvotina,tak uvidím dál.....

Petronela16
21.12.2022 2 z 5

Pre mňa úplne priemerna krimi a poviem pravdu, že píšem hodnotenie cca po týždni a už si ani presne nepamätám detaily Takže viem , že začiatok ma zaujal, len potom sa to nejako divne motalo a vrah nebol vrah ale niekto iný.Čo ja viem, také sa mi to zdalo všetko neosobné, nemalo to žiaden ráz .
Nemyslim, že by som v budúcnosti ešte niečo vyskúšala od tejto spisovateľky Pre mňa nič moc.

Adinlea
20.12.2022 4 z 5

Prvni setkani s autorkou a rozhodne ne posledni. Vzdy si musim na konkretni styl psani zvyknout a i zde jsem se musela prvních par kapitol do cteni lehce nutit… ale od tretiny knihy jsem uz byla plne ponorena do pribehu.
Predesle problemy vysetrovatelky jsou jen mlhave nastinene a budou se tedy nejspis vysvetlovat v dalsi knize/knihach. Ale diky tomu mlhavemu zminovani ma clovek pocit, ze hlavni akterka ma za sebou skutecny zivot a my jsme se proste pripojili v prubehu, coz se mi libi, je to takove uveritelne :)

zazvorka
15.12.2022 5 z 5

Napínavý začátek mne vtáhl do děje a i dále vše svižně plynulo. Krátké kapitoly, široké okraje i řádkování, bohatě odstavců - i grafické provedení knihy přispělo k tomu, že jsem knihu přečetla za večer. Což mi bylo vcelku líto. Prostředí, zápletka i osoby mi sedly, takže bych uvítala i něco více podrobností, bohatěji rozvedené některé pasáže. A tím pádem trošku delší knížku. Váhala jsem mezi 4 a 5. Dávám 5, protože nové sérii fandím a těším se na další díl.

LucyEcstasy
04.12.2022 3 z 5

Vyděšená k smrti - Rachel Amphlett (Kay Hunterová 1.)

Jednoho dne se rodiče Melanie vrací domů. Doma zjistí, že jejich dcera není doma. Po chvíli jim volá únosce a chce za Melanii výkupné. Rodiče splní podmínky a vydají se po instrukcích dceru hledat. Naleznou ji však mrtvou.

Případu se ujme vyšetřovatelka Kay, které přijde úmrtí dívky zvláštní. To se jí potvrdí při dalším únosu. Zároveň najdou muže i s výkupným za Melanii. Má to jeden háček. Ten muž je mrtvý. Co se tu děje? Podaří se Kay případ vyřešit?

Kniha mne zaujala na první pohled svým přebalem a originálním názvem, který je krásně výstižný.

Příběh se čte rychle, kapitoly ubíhají jedna za druhou a je to vhodné i pro časově vytížené lidi, protože kapitoly jsou krátké. Což se mi, jako mamince na rodičovské dovolené, hodilo. Autorka nikam zbytečně a zdlouhavě neodbíhala, nenásilně si chystala půdu pro další pokračování a šla na věci postupně. Nenajdeme v příběhu žádné skoky ani zrychlené myšlenkové postupy. Najdeme tam i pár slepých odboček, ale to dodávalo ději na autenticitě.

Vrah si samozřejmě nese následky z dětství a proto je takový, jaký je. Vymyslel, pro mne, originální narafičení smrti. To klobouk dolů.

Kay je sympatická vyšetřovatelka, která má své mouchy a není neomylná jako detektivové v jiných knihách. To oceňuji. Navíc bojuje se svým vnitřním já, protože si prošla strašlivou věcí. V knize je poodhalena její psychická stránka a tak můžeme poznat Kay blíže.

Koho nesnáším, tak je matka Kay. Tu bych někam nakopala a doufám, že se Kay do budoucna své rodině vzepře.

Musím ale přiznat, že jsem četla už thrillery, které mne do děje vtáhli více. Toto bych zařadila mezi oddechové krimi, lehce nadprůměrné.

Souhlasím s jedním komentářem, který jsem viděla u této knihy. Kniha a naše vyšetřovatelka jsou podobné knihám Angely Marsons a její sérií s Kim Stoneovou.

I přesto mě zajímá, co dalšího si autorka vymyslí.

Děkuji @albatrosmedia za poskytnutí knihy v rámci #spoluprace.

Hodnotím 3,5/5⭐️

Četli jste tuto knihu? Chystáte se na ni?

Ivuska.09
03.12.2022 4 z 5

Podle mě jde o docela povedený příběh. Bavila mě hlavní hrdinka, takže se těším i na pokračování. Navíc některé otázky zůstaly otevřeny (netýkají se přímo případu, který Kay v tomto dílu řešila), takže jsem zvědavá, jak se bude dál vyprávění vyvíjet.

Kudlanka03
29.11.2022 2 z 5

(SPOILER) První případ Kay Hunterové a doufám, že poslední. Bude to asi série, ale nebude určitě pro mě. Je to už třetí recenze, kterou píšu a u které si připadám, jako Anton Ego (Ratatouille, 2007). Přišlo mi to od začátku hrozně studený. Tvrdý. Nemastný a neslaný. Jako voda na pánvi. Bez ohně, bez soli, bez zeleniny.
Kay nemá žádný emoce. Tak to na mě působilo hned od začátku. Moje poznámka u strany 64 – je to dost neosobní. Jen syrovost vyprávění a popisů. Z Eliho mám hrozně divnej pocit, ale zase si myslím, že v tom bude něco jiného. Že se tu budou dít dvě linky. Ale nějak to souvisí. Jsem skeptická.
Poznámka na straně 102 – Pořád žádný posun. Proč je to napsaný tak nudně. A navíc, proč proboha píše v rozkroku cítil pnutí. Když tohle píše ženská, je v tom vždycky cosi, co vím, že by chlap nikdy neřekl. Tohle by nepoužil. Jako bych byla ve sterilní místnosti a zakázali mi emoce. A pak mě donutili psát detektivku.
Od strany 102 jsem si řekla, že bych to ráda sfoukla a tak jsem si udělala kafe a dala jsem to až do konce. Po první vraždě tu pak máme intermezzo, kdy někdo další ovlivňuje děj. Děj a to, kdo se nahrává. Takže po ukončení života pana G. Jsem to tipla jinam.
Vsuvka v podobě hada byla příjemným, ale malým zpestřením. Strohost je to, co mi na tom zkrátka vadí. Pevně budu věřit, že další případy dají Kay více pravomocí, nebude už obtěžkána kárným řízením, dá se dohromady i po psychické stránce, matku pošle do pr...do práce třeba a sestře to prostě nějak vysvětlí a budou v pohodě.
Asi si další díl přečtu ze zvědavosti no a budu si přát, abych další recenzi psala s tím, že tu původní opravuju.

Duchoslp
25.11.2022 4 z 5

Kay jako hlavní postava mi sedla. Děj je svižný a knížka se opravdu dobře čte. Zápletka je zajímavá a není čas na oddych. Opravdu se těším na další díl

luciinyknihy
13.11.2022 5 z 5

Poslední dobou mám štěstí na knihy, které mě opravdu baví. Ani tahle nebyla výjimkou. Velké plus za obálku, která zaujme na první pohled.

Když jsem knihu začala číst, byl to pro mě hodně zajímavý a napínavý příběh. Postupem času se odkrylo pár skutečností a já už si knihou nebyla tak jistá. Říkala jsem si, že v tom určitě ještě něco bude. Přece by se vše podstatné neodhalilo ve čtvrtině příběhu. A také že se mé podezření potvrdilo. U této knihy nevěřte hned všemu, co se píše a vše může být ještě trochu jinak, než se na první pohled zdá. Kniha si s Vámi pohrává a je to výborně vymyšlený příběh, který se čte v podstatě sám. Skvěle vykreslená atmosféra a název Vyděšená k smrti knihu dobře charakterizuje. Hlavní vyšetřovatelku jsem si oblíbila a držela jí po celou dobu palce.

Kay Hunterová je vyšetřující detektiv a v práci to nemá momentálně moc jednoduché. Skoro o svou práci přišla. I ve svém osobním životě si zažila své. Přesto se nevzdává a bojuje za lepší svět. Svojí práci je plně oddána a udělá vše pro to, aby dosáhla spravedlnosti. Nyní Kay se svým týmem řeší případ únosu, kdy mají rodiče mladé dívky předat výkupné a dojet si pro dceru na určené místo. Po příjezdu zjišťují, že jejich dcera nepřežila. Do toho všeho dostane její otec infarkt a záchranáři bojují o jeho život. Jak to s ním dopadne? A co když to nebyl jen obyčejný únos a bylo v tom něco víc? Kdo má tohle vše na svědomí? Jak si Kay při vyšetřování povede, když jí nadřízený šlape na paty a moc jí nevěří? Skončí to vše jen u jednoho únosu? A jak to celé dopadne?

Vyděšenou k smrti určitě doporučuji. Vydržte a dočtěte knihu až do konce. Ve čtvrtině si nejspíš řeknete, že už tam asi nebude žádné velké překvapení, ale to je omyl. Je to rafinovaně vymyšlená detektivka a já už se těším na další případ s Kay Hunterovou.