Vyděšená k smrti

Vyděšená k smrti
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/504200/bmid_vydesena-k-smrti-dFZ-504200.jpeg 4 171 171

Kay Hunterová série

1. díl >

Když se rodiče Melanie Richardsové vrátí domů ze zahraničí, netuší, že za chvíli přijde telefonát, který jim změní život. Jejich dcera byla unesena a pachatel chce výkupné. Rodiče peníze doručí a dle instrukcí se vydávají na místo, kde mají Melanii najít. A musí spěchat. Nakonec svou dceru objeví mrtvou v budově opuštěné biologické laboratoře a případu se ujímá detektiv seržantka Kay Hunterová a její tým. Vypadá to na únos, který se zvrtnul, ale Kay o tom není přesvědčená – a ve svém podezření se jen utvrdí, když je nalezen mrtvý muž i s výkupným. Důkazy jim ale unikají a Kay má pocit, že její nadřízený je proti každému kroku, který ona v případu udělá. Pak je unesena další studentka. Jedná se o práci stejného psychopatického vraha? Z pátrání se stává závod s časem. Policie musí dívku najít dřív, než se i z ní stane jen smutná statistika.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , Domino

Scared to Death, 2016

EvikU.
11.11.2022 4 z 5

Dostala se mi do rukou nová série s vyšetřovatelkou Kay Hunterovou. Kniha má krátké kapitoly a díky tomu má kniha celkem spád. Krátké úderné kapitoly je něco, co správný thriller potřebuje. Kniha se mi četla opravdu rychle.

Líbil se mi osobní život vyšetřovatelky. Vyšetřování dávalo smysl. Trochu mi vadilo, že tam byl zase nějaký problém vyšetřovatelka versus vedení policie. Ale bylo to tam jen okrajově, tak mě to zas až tak nerušilo.

Vyhovoval mi styl psaní, kapitoly ubíhaly jedna za druhou. Pátrání po pachateli přirozeně plynulo. Postupné řešení, žádné skoky v myšlení, ale poctivá policejní práce.

Skoro mi bylo pachatele líto. Ale je to asi u většiny vrahů a psychopatů. To co se z nich stane má za důsledek rodina a celkově lidé, kteří ho obklopují. Z toho člověka až mrazí.

Trochu mi vadil otevřený konec. Sice vyšetřování bylo uzavřeno. Bylo to něco, co se stalo Kay doma, ale i tak si myslím, že to být nemuselo. Aby si autorka takhle násilně připravovala půdu pro čtení druhého dílu.

Za mě slušná, čtivá detektivka, kterou mohu doporučit. Na zadek si z ní nesednete, ale je to slušná práce.

ivousekk
04.11.2022 1 z 5

Četla jsem jako beta čtenář již v červenci pro nakladatelství s tím, zda je to za mne top thriller. Po týdnu jsem za sebou měla 1/3 knížky a odložila jsem ji. Prostě mě to nebavilo. Jak kdybych to už jednou četla. Od začátku jsem měla pocit, že autorka si načetla x detektivek a pak z nich jednu uplácala. Nemastné, neslané, žádné napětí. Top thriller ani omylem.

Magdalenkačte
30.10.2022 3 z 5

První díl z jedenactidilné série s komisařkou Kay Hunterovou.
Kay a její tým řeším případ zmizelé a následně surově zavražděné dívky, která byla nalezena v opuštěné laboratoři. Dlouho se neví, kdo by mohl byt případným pachatelem, dokud není nalezen mrtvý muž s výkupným. Případ se komplikuje a Kay se navíc vrací minulost, kterou už považovala za uzavřenou. Kdo je zvracený vrah a proč vraždí mladé ženy? Rozuzleni mě samotnou překvapilo
Příběh mi lehce připomíná Angelu Marsonsovou a její příběhy s komisařkou Kim Stoneovou.

veruptackova
29.10.2022 3 z 5

Začátek knihy mě zaujal a úvodní kapitoly, ve kterých se rodiče snaží zachránit dceru, mi přišly zajímavé a nabité akcí. Rozhodně jsem chtěla vědět víc, ale postupně se napětí vytratilo. Kniha má znaky dobrého krimi - zajímavý případ, brutálního vraha a vyšetřovatelku, která to v životě rozhodně nemá jednoduché. Takto to vypadá vše velmi slibně, ale bohužel musím přiznat, že jsem neměla problém knihu odložit. Chybělo mi napětí a celkově autorka neudržela moji zvědavost, jak kniha dopadne. Tajemno kolem potenciálního komplice totiž na mě mělo naprosto opačný efekt než bylo patrně zamýšleno. Minulost vyšetřovatelky byla také vysvětlovaná útržkovitě a neseděla mi do celkového příběhu. Kniha měla pár povedených zvratů a v závěru si u mě hodnocení vylepšila. Své čtenáře si rozhodně najde, protože podobné dojmy jsem měla např. z druhé série Roberta Bryndzy (s vyšetřovatelkou Kate Marshallovou).

Kizuizi
28.10.2022 4 z 5

je to parádní čtení! Krátké kapitoly, žádné zbytečné odbočky, svižný a napínavý děj – já ji přečetla za jedno odpoledne, protože patří mezi neodložitelné knihy.

Vyděšená k smrti by těm, kteří mají rádi dobré thrillery, určitě neměla uniknout. Téma je poněkud znepokojivé, a bohužel i děsivě reálné, ovšem i přesto se to čte velice lehce.
Hodně se mi líbily postavy, které jsou podle mne velmi zdařilé. V průběhu vyšetřování se stihneme seznámit i více s hlavní hrdinkou (dozvíme se více nejen o jejím profesním, ale i soukromém životě), která mi je velmi sympatická. Nehraje si na chytrolínku, ani není jako superhrdinka, prostě normální ženská, což velmi oceňuji.

Jestli bude série s Kay Hunterovou pokračovat tímto stylem, rozhodně se máme na co těšit!

Jane2016
28.10.2022 5 z 5

Vždy, když se mi dostane do rukou první kniha nové série, mám velmi velká očekávání a nesmírně se těším na to, jaký nový příběh poznám, jací budou vyšetřovatelé nebo jaký bude styl psaní autorky.

Série s vyšetřovatelkou Kay Hunterovou se mi velmi rychle dostala pod kůži, jde o zajímavý děj, který plyne rychlostí blesku, knížka je protkaná velmi krátkými kapitolami, které čtenáře nutí číst dál a dál.

Celková temná atmosféra děje na mě padala velmi pomalu, ale v jeden okamžik dolehla úplně. A přesně od té chvíle jsem nemohla knihu odložit a četla jsem až do pozdních večerních hodin, abych věděla, kdo za tím vším stojí!

Čili příběhu se nedá upřít, že má grády a dokáže si udržet Vaši pozornost!

Jestli se nepletu, tak tato série s Kay Hunterovou by měla mít 11 dílů, takže pokud se Vám první díl z této krimi série líbil stejně jako mně, máme se na co těšit!

U nás máme zatím jen Vyděšenou k smrti, ale snad se brzy dočkáme dalších příběhů!

mag097
27.10.2022 4 z 5

Vyděšená k smrti je přesně tím tipem příběhu, po kterém můžete sáhnout, když si chcete přečíst něco rychlého, co má dobrý spád a chcete si odpočinout. Za mě je to ideální odpočinková detektivka, která by mohla zaujmout i nečtenáře.

Kdybych měla mít jednu výtku k příběhu, tak je to množství policejních postav, na knížku o 336 stránkách ji tam bylo moc a občas se mi pletly.

S touto sérii budu rozhodně pokračovat, už jenom proto že první díl má nejslabší hodnocení na GR ("jenom" 4 hvězdičky).

annettka1098
26.10.2022 5 z 5

Kniha je vyprávěna z pohledu vyšetřovatelky i únosce. Vzhledem k tomu, že jsem letos přečetla již dvě knihy s tématem únosu jsem se trochu obávala, že už mě toho moc nezaujme a nepřekvapí. V tomto případě jsem navíc únosce těměř od začátku znala. Bylo pro mne milým překvapením, že opak byl pravdou. Velmi krátké kapotily a jednoduché věty zapřičiní, že text velmi odsýpá a stále chcete číst dál.
V tomto díle autorka také velmi rafinovaně nastínila nelehký osud hlavní vyšetřovatelky, který mne upoutal a který bude podle všeho odhalen v dalších dílech.
Knize nemám moc co vytknout. Tohle bude podle mě výborná serie!
Pokud máte rádi detektivky se silnou a sympatickou hlavní vyšetřovatelkou, která si nenechá od šefů nic líbit, tak by vás tato kniha rozhodně neměla minout!
HODNOCENÍ: 90 %

PetraN17
21.10.2022 5 z 5

Krátké kapitoly, svižně ubíhající děj a zajímavá zápletka… Líbilo se mi čtení a další díl určitě uvítám :)