Vyjednavač

Vyjednavač
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/472518/bmid_vyjednavac-CEH-472518.jpg 4 84 84

MILIONY NALEZENÉ VE STARÉM DOMĚ ODKRYJÍ TEMNÉ RODINNÉ TAJEMSTVÍ… Poté co investigativní reportér Rick Hoffman přijde o práci, snoubenku i byt, zbývá mu jen jediná možnost: odstěhovat se do domu, ve kterém prožil poněkud neradostné mládí. A začít s opravami. Dům je roky prázdný a chátrá od doby, kdy Rickova otce postihla mozková příhoda a následně byl přemístěn do pečovatelského ústavu. Sotva se však Rick pustí do oprav, čeká ho ohromující objev – miliony dolarů, které někdo ukryl za stěnou jedné z místností. Nalezené jmění mu obrátí život vzhůru nohama, a zároveň zpochybní vše, co až doteď věděl o svém otci. Čím více se Rick o jeho tajemné minulosti dozvídá, tím nebezpečnější se pro něj stává jeho vlastní přítomnost. Záhy se ocitá na útěku před nemilosrdnými nepřáteli, jejichž jediným cílem je nechat minulost hluboko pohřbenou. Rickovi zbývá jediná možnost, jak se zachránit: rozplést záhadu obestírající život jeho otce – muže, který již téměř dvacet let nedokáže jakkoli komunikovat. Bude ale Rick žít dost dlouho na to, aby se mu to podařilo?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , Mystery Press
Originální název:

The Fixer , 2015


více info...

Přidat komentář

ThomasRuhe
19.05.2024 3 z 5

Vyjednavač se mi vcelku líbil. Rick Hoffman čirou náhodou najde spoustu peněz, pak mu někdo začne usilovat o život a on se pokouší zjistit proč a odkud jsou ty peníze...
Kniha je napsaná dobrým stylem a děj má svůj zajímavý vývoj. Hodnotím ji jako dobrý průměr.

mcabr
29.01.2024 5 z 5

Knížka se dobře četla, zajímavé téma.


zelvonik
28.06.2023 4 z 5

Kniha mě bavila, příjemně se četla, příběh odsýpal. Samotná zápletka už tak zajímavá nebyla, čekal bych něco trochu většího a závažnějšího. Jinak ale příjemná oddychovka.

Ketrin.TR
18.08.2022 2 z 5

I mě nalákala anotace a obal knížky a byla jsem teda dost zklamaná. Asi mi prostě nesedlo to téma investigativní novinařiny, politiky, černých fondů a pochybných peněžitých transakcí. Děj se šíleně vleče, zápletky a napětí nikde, a vůbec tomu nepřidává autorovo neskutečné rozepisování každé cesty, přes kterou ulici Rick jede, jaké obchody míjí a na kterých křižovatkách zatáčí. Stejně tak mě úplně nezajímalo, že si koupil baterku značky Maglite kterou pořídil v BestBuy, používal sešívačku značky Swingline a vrtačku značky DeWalt. Celá ta kniha mi přišla jako jedna velká reklama na obchody, podniky a prodejny, tolik jmen a názvů se v knížce jen tak nevidí!

Jíťa512
19.04.2022 3 z 5

Průměrná kniha, která se sice dobře četla, ale mě příběh nezaujal. Od bestselleru očekávám víc.

jan7113
01.02.2022 4 z 5

Možná trochu naivní, ale nakonec i napínavé. Jen mi trochu vadilo, že se jak přátelé, tak syn s otcem oslovují "hej", ale to je jen drobná vada.

biki
23.11.2021 3 z 5

Slibná anotace mě přivedla k rozhodnutí dát Finderovi ještě jednu šanci. Úvod byl ještě docela slušný, jenže pak se to všechno zadrhlo - hlavní hrdina Rick se choval jako totální debil, ve svém pátrání přinejmenším zpočátku projevoval překvapivou naivitu (to si fakt myslel, že to padouchy nechá klidnými?), a jeho činnost měla rozhodně hodně daleko k práci údajně zkušeného investigativního novináře. Také postava otce a změny jeho postojů se mi jevily poměrně nevěrohodné. Prokousat se těmito částmi knihy mi trvalo hodně dlouho, až jsem si myslela, že ji nedočtu. Příběh nabral tempo a spád teprve zhruba v poslední čtvrtině - za to ta třetí *, ale styl a způsob závěrečného řešení mi rovněž moc nevyhovoval. Obávám se, že tímto jsem s autorem definitivně skončila.

lucakuca
29.07.2021 3 z 5

Hlemýždí tempo se 40 stran před koncem rozskáče jako technokobylka.
Zajímavé téma.

optimista55
04.07.2021 5 z 5

Novinár verzus "podnikateľ", príbeh ktorý vám môže niečo pripomínať s nedávnej minulosti na Slovensku. Nepohodlný novinár, musí pochopiť, že buď sa nechá kúpiť, alebo mu pôjde o život. Za mňa spokojnosť.

evask
22.06.2021 4 z 5

Celkem dobrá detektivka, i když žádná bomba. Byla jsem ráda, když jsem ji konečně přelouskala, už jsem se občas ztrácela v těch jménech.

Hella
01.06.2021 2 z 5

Jééje, to mě to nebavilo. Nedoporučuji, zkazíte si dojem z Finderových prvních titulů, které byly skvělé.

Kizuizi
26.05.2021 4 z 5

Velmi pěkný příběh, vcelku sympatické postavy (i když Rick mě občas malinko svým chováním vytáčel) a hlavně zajímavá zápletka. Začátek knihy je trochu pomalejší, ale to vůbec ničemu nevadí, děj je reálný a uvěřitelný. Mně se Vyjednavač líbil, a i když nebude na pomyslém vrcholu mých letošních knih, ani nepřináší žádný „wow“ efekt, rozhodně ji mohu doporučit. A já dám určitě šanci i dalším autorovým knihám.

janina66
30.03.2021 5 z 5

Výborná detektivní kniha. Rick, jako novinář, pátrá na vlastní pěst po původu peněz, nalezených v otcově domě. Trochu mi Rick připomíná hlavní hrdiny v knihách Dicka Francise, kdy je vždy někdo zmlátí při jejich pátrání a stejně je to neodradí. Děj této knihy byl velice čtivý a knihu jsem si užila.

cedos
25.03.2021 5 z 5

Trošku něco jiného než jsem čekala, ale líbila se mi. Četla jsem o něco déle než obvykle a druhá kniha autora se mi líbila víc. Přesto určitě stojí za přečtení.

mynamail
31.01.2021 4 z 5

Takové knihy mám ráda. První třetinou jsem se ale prokousávala pomalu, velmi pomalu. Očekávala jsem pak ale s napětím, co se Rick vlastně o svém otci dozví, zda otec "promluví", zda se obhájí, zda se usmíří. K rozuzlení jsem pak četla rychlostí sprintéra a těšila jsem se, až proběhnu cílovou páskou.

michaela.22
02.01.2021 3 z 5

Kniha se mi líbila ale podle anotace a hodnocení jsem čekala něco více. Líbila se mi hlavní myšlenka a oceňuji propletenost příběhu. Přesto kniha nebyla tak napínavá jak jsem čekala a děj plynul docela pomalu. Zejména první polovina knihy mne vůbec nebavila, ale konec to vylepšil. Trochu mě mrzelo že akčnější scény šly trochu do ztracena, neměly takový prostor jaký by si zasloužily. Hlavní hrdina byl občas na facku, ale líbila se mi jeho detektivní práce.
Přes to všechno stojí za přečtení a určitě se ke knize časem vrátím.

intelektuálka
18.10.2020 4 z 5

Zase trochu jiný typ krimi thrilleru - vrátit se do starého domu a najít hromadu peněz, to dokáže zamotat hlavu i zkušenému novináři ....

" když se malí lidé postaví do cesty velkým věcem, který z nich musí ustoupit ?..."

Pátráním v minulosti svého otce se dostává Rick do smrtelného nebezpečí, protože stopy vedou vysoko ....

Ale Rick odpověď nachází ....

ArwenAragorn
28.09.2020 3 z 5

....Ať už nalezené peníze původně patřily komukoli, teď byly jeho....

Je to dobrý thriller, ale přece jenom jsem čekala víc. Hlavní hrdina je na jedné straně docela šikovný při pátrání, na druhé straně zase neobyčejně naivní. A já vím, že najít hromadu peněz znamená velké potíže.

mikika
21.09.2020 3 z 5

nebylo to zlé, i když někdy bych hlavního hrdinu profackovala.

Katania
20.09.2020 5 z 5

Tak tuhle knihu jsem nedokázala odložit. Opět mě autor utvrdil v tom, že umí psát. Doporučuji!