Vymítač lží

Vymítač lží
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/136972/vymitac-lzi-136972.jpg 3 16 16

Aniž by Geiger prolil krev,dokáže zjistit pravdu od nejvzdornějších jedinců.Přivede je do stavu,kdy se bolest pojí se strachem a oni přestanou zapírat.Ovšem pokud Geiger rychle neodhalí chlapcovo tajemství, sám se stane obětí.

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Alpress

The Inquisitor, 2012

uzivatel83509
19.08.2023 4 z 5

Kniha mě nezklamala. Příběh byl dobře plynoucí, i když některé dialogy a scénky bych klidně vypustila. Hlavní postava Geigera byla dobře napsaná, pobavil mě chyták s kódy ode dveří :-)

trudoš
22.05.2018 3 z 5

Nenáročný průměr, na kterém je znát, že jde o prvotinu. Mark Allen Smith občas uteče od tématu, aby čtenáři předložil drobnou etudu tady a támhle, jenže ty se v celkovém kontextu nakonec ukazují jako zbytečné. Postavy jsou neslaně nemastně nalinkované a jedinou skutečně zajímavou figurou je ústřední hrdina. Ten má chování sympatického sociopata, ale nedokážu se zbavit pocitu, že by mu to víc slušelo na filmovém plátně, než v knize, kde spousta drobností nevynikne. Nemluvu na dialozích nepostavíte, tam jde všechno na vrub mimice, a ta se v textu jednoduše ztrácí.
Zápletka samotná se pohybuje v mezích konspiračního thrilleru, kdy jedni mají něco, co chtějí druzí a tak se o to akčně poperou. V tomhle ohledu fajn, jen ty tajné služby se chování obzvláště natvrdle, což jim výrazně ubírá na autenticitě. Mile ale překvapila absence explicitního násilí, které jsem v rámci tématu očekával. Autor to často hraje do psychologické roviny, takže žádné nechutnosti kolem mučení se ani moc nekonají.

dva.v.1
10.12.2017

popiska je zajímavější než samotná kniha....

zuzepka
09.03.2015 5 z 5

Ten kdo neodloží knihu do 50 stránky udělá velmi dobře.Neochudí se o pozvolna se rozkličující detektivní příběh u kterého se musí přemýšlet a neposuzovat jen povrchní stránku, jakou je zde uváděné mučení.Jsem citlivá osoba a pasáže o mučení mě nepohoršovaly.Když si čtu knihy o holokaustu nebo kouknete na televizi tak můžete mít větší zábrany.Psychologický laděný příběh muže hledajícího svou identitu a důsledky,jsou překvapujícím vyústěním.

bbara155
15.07.2013

Čekala jsem napínavý thriller a ne úchylné rozebírání a oslavu mučení. Nedočetla jsem, nemám na to žaludek.

Nela2
31.05.2013 4 z 5

Získávání informací za pomoci mučení. Pohled na mučení jako na určitou formu umění.

Autorovy knížky

2012  64%Vymítač lží