Vymítač lží přehled
Mark Allen Smith
Aniž by Geiger prolil krev,dokáže zjistit pravdu od nejvzdornějších jedinců.Přivede je do stavu,kdy se bolest pojí se strachem a oni přestanou zapírat.Ovšem pokud Geiger rychle neodhalí chlapcovo tajemství, sám se stane obětí.
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2012 , AlpressOriginální název:
The Inquisitor, 2012
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vymítač lží. Přihlašte se a napište ho.
Nenáročný průměr, na kterém je znát, že jde o prvotinu. Mark Allen Smith občas uteče od tématu, aby čtenáři předložil drobnou etudu tady a támhle, jenže ty se v celkovém kontextu nakonec ukazují jako zbytečné. Postavy jsou neslaně nemastně nalinkované a jedinou skutečně zajímavou figurou je ústřední hrdina. Ten má chování sympatického sociopata, ale nedokážu se zbavit pocitu, že by mu to víc slušelo na filmovém plátně, než v knize, kde spousta drobností nevynikne. Nemluvu na dialozích nepostavíte, tam jde všechno na vrub mimice, a ta se v textu jednoduše ztrácí.
Zápletka samotná se pohybuje v mezích konspiračního thrilleru, kdy jedni mají něco, co chtějí druzí a tak se o to akčně poperou. V tomhle ohledu fajn, jen ty tajné služby se chování obzvláště natvrdle, což jim výrazně ubírá na autenticitě. Mile ale překvapila absence explicitního násilí, které jsem v rámci tématu očekával. Autor to často hraje do psychologické roviny, takže žádné nechutnosti kolem mučení se ani moc nekonají.
Kniha Vymítač lží v seznamech
Kniha mě nezklamala. Příběh byl dobře plynoucí, i když některé dialogy a scénky bych klidně vypustila. Hlavní postava Geigera byla dobře napsaná, pobavil mě chyták s kódy ode dveří :-)